MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-03-19. Afrodizijaci u ishrani

Afrodizijaci u ishraniPlanirate romantičnu večeru? Afrodizijačka ishrana sadrži sastojke koji navodno pobuđuju raspoloženja i osećanja za ljubav. Neki se zovu afrodizijacima zbog svog oblika (pomislite na štapiće asparagusa), neki zbog mirisa (npr. jagode), a neki zbog sastojaka (čokolada i njeni specijaliteti).

Postoje afrodizijaci kojih ste svesni, kao što su čokolada i jagode, ali da li ste znali da su pinjoli takođe hrana ljubavi jer sadrže visok nivo cinka, koji pojačava Vaš seksualni nagon?

Špargle (Asparagus)
Imaju očigledan falički oblik, ali pored toga, asparagus je jako bogat potazijumom i vitaminom A koji utiče na povećanje seksualnog nagona. Takođe sadrži vitamin E koji je neophodan za proizvodnju polnih hormona.

Avokado
Zvuči čudno i neobično, ali Asteci su ovo drvo zvali drvom testisa jer plodovi vise u paru i veoma podsećaju na testise. Takođe su bogati vitaminom D i E, koji pomažu organizmu da izvuče energiju iz hrane te ćete biti izdržljiviji u spavaćoj sobi.

Banane
Ovo voće je bogato potazijumom i vitaminom B, a odličan je saveznik u proizvodnji polnih hormona. Predstavlja afrodizijak i zbog svog faličkog oblika (kakvog li iznenađenja?!).

Bosiljak
Ova biljka stimuliše seksualni nagon, povećava plodnost i cirkulaciju. Za miris bosiljka se kaže da je neodoljiv muškarcima, ali mi Vam svakako ne predlažemo da promenite parfem.

Čili
Reakcija tela kada jedete čili je veoma slična kao kada vodite ljubav, ubrzava se rad srca, cirkulacija i pojačava se znojenje. Crveni čili je potentniji od zelenog. Čili sadrži kapsaicin, koji telu daje trenutno ushićenje.

Čokolada
Afrodizijaci u ishraniČokolada sadrži feniletilamin. Prirodno se oslobađa kada ste zaljubljeni. Ova poslastica takođe sadrži dopamin, koji je prirodan lek protiv bolova, i serotonin, koji je zadužen za buđenje osećanja zadovoljstva. Tačka topljenja čokolade je na malo nižoj temperaturi od naše telesne tako da pruža veoma snažan osećaj zadovoljstva kada se topi u ustima.

Beli luk
Beli luk je odličan za popravljanje cirkulacije, što pojačava seksualne aktivnosti i čini erogene zone osetljivijim. Izgleda i da stimuliše enzim koji je utiče na erekciju.

Đumbir
Tražite još malo osećajnosti kod svog muškarca? Nahranite ga đumbirom. Čak je i njegov miris pokretač seksualnog nagona. Ova biljka greje telo i ubrzava rad srca. Takođe čini da reakcija organizma bude slična reakciji na čili.

Med
Slatkoća i lepljivost ove poslastice je čini tako senzualnom. Takođe je bogata vitaminom B, koji je neophodan za proizvodnju testosterona. Neke studije su pokazale da med može povećati nivo testosterona u krvi.

Senf
Pikantan ukus senfa pojačava cirkulaciju krvi i samim tim neki delovi tela postaju osetljiviji. Misli se da stimuliše seksualne žlezde i povećava nivo adrenalina. Tako ćete postati poželjniji svom muškarcu.

Ostrige
One su bogate cinkom, koji je potreban za proizvodnju testosterona i poboljšava seksualnu potenciju kod muškaraca. Za testosteron se misli i da povećava libido kod žena. Ostrige oblikom i izgledaom podsećaju na ženski polni organ, što će navesti muškarca na akciju. Ostrige imaju nabolji efekat kada se jedu uz čašu šampanjca.

Pinjoli
Pinjoli su bogati cinkom, koji povećava libido. Nedostatak cinka može prouzrokovati neplodnost i impotenciju. U njima se nalazi i element bor, koji stimuliše moždanu aktivnost.

Ananas
Odličan je za varenje te je najbolje ga jesti posle romantične večere. Bogat je vitaminom C i koristi se u homeopatskom tretmanu impotencije.

Maline i jagode
Opisane kao ljubavne bradavice u erotskoj literaturi, jagode su simbol strasti, savršene su za deljenje sa voljenom osobom, bogate vitaminom C – koji se koristi u tretmanu impotencije – i odlične za svaki desert.

Bokvica
Salata od ove biljke ima snažan uticaj na čulo ukusa, kao senf, i čini usta još osetljivijim.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-01-24.  | 

Da li je „Bejbi frendli“ prijatelj mama?

Da li je „Bejbi frendli“ prijatelj mama?Program „Bejbi frendli“ mame doživljavaju kao „mučenje“ i sebe i bebe.  Nažalost, često su to lično iskusile, ili su od prijateljica čule kako su odmah posle porođaja, iscrpljene i umorne, morale same da se brinu o bebi, da su dane u porodilištu uglavnom provele u suzama. Nažalost, takva, uglavnom odomaćena praksa u našim porodilištima, nema veze s pravim „Bejbi frendli“ programom, koji se od 1991. primenjuje u mnogim svetskim porodilištima.2009-12-26.  | 

Kada početi sa sexualnim aktivnostima nakon porodjaja?

Kada početi sa sexualnim aktivnostima nakon porodjaja? Neke zene će početi sa sexualnim aktivnostima već 4 nedelje nakon porodjaja, za neke će snošaj biti bolan i posle 8 nedelja nakon porodjaja. Ipak, najčešći period kada zena može nastaviti sa sexualnim aktivnostima je oko 6 nedelja nakon porodjaja.2008-06-01.  | 

Seks nakon bebe

Pošto se sada vaš život okreće oko bebinih potreba i imate veoma zahtevan raspored, seksualnu intimnost i spontanost ćete teško postići ili će one potpuno nestati. Umor, suprugova ljubomora na intimnost između majke i deteta, zbunjenost i nervoza novopečene mame samo su neki od faktora koji doprinose oslabljenju seksualne veze između partnera. Novi roditelji moraju da ostanu seksualno povezani i da ne dozvole da ova radikalna promena porodice potpuno izbaci seksualnu intimnost iz njihovih života.2010-04-01.  | 

Kako prestati sa dojenjem?

Kako prestati sa dojenjem?Postoji par prepreka koje morate prevazići kada je Vaše dete u pitanju. Odvikavanje od dojenja je jedna od tih prepreka. Ali, to je lakše reći nego učiniti. Za neku decu odvikavanje od dojenja je prirodan napredak, a za neku to predstavlja veliku poteškoću. Još je teže ako je beba navikla da doji pre spavanja ili čim se probudi. Postoji par načina uz pomoć kojih možete pokušati i olakšati odvikavanje od dojenja.2011-11-27.  | 

Brak: Ne bežite od prošlosti

Brak: Ne bežite od prošlostiStvarate prošlost od trenutka kada započnete vezu sa partnerom. Uspomene koje stvarate su Vaše i samo Vaše. Kada prolazite kroz teške trenutke, prisetite se onih lepih koje ste proveli zajedno. Prošlost može biti najbolji učitelj. Iskoristite svoja iskustva kako bi naučili na greškama i sprečili da se ponove ubuduće.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS