MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-03-19. Afrodizijaci u ishrani

Afrodizijaci u ishraniPlanirate romantičnu večeru? Afrodizijačka ishrana sadrži sastojke koji navodno pobuđuju raspoloženja i osećanja za ljubav. Neki se zovu afrodizijacima zbog svog oblika (pomislite na štapiće asparagusa), neki zbog mirisa (npr. jagode), a neki zbog sastojaka (čokolada i njeni specijaliteti).

Postoje afrodizijaci kojih ste svesni, kao što su čokolada i jagode, ali da li ste znali da su pinjoli takođe hrana ljubavi jer sadrže visok nivo cinka, koji pojačava Vaš seksualni nagon?

Špargle (Asparagus)
Imaju očigledan falički oblik, ali pored toga, asparagus je jako bogat potazijumom i vitaminom A koji utiče na povećanje seksualnog nagona. Takođe sadrži vitamin E koji je neophodan za proizvodnju polnih hormona.

Avokado
Zvuči čudno i neobično, ali Asteci su ovo drvo zvali drvom testisa jer plodovi vise u paru i veoma podsećaju na testise. Takođe su bogati vitaminom D i E, koji pomažu organizmu da izvuče energiju iz hrane te ćete biti izdržljiviji u spavaćoj sobi.

Banane
Ovo voće je bogato potazijumom i vitaminom B, a odličan je saveznik u proizvodnji polnih hormona. Predstavlja afrodizijak i zbog svog faličkog oblika (kakvog li iznenađenja?!).

Bosiljak
Ova biljka stimuliše seksualni nagon, povećava plodnost i cirkulaciju. Za miris bosiljka se kaže da je neodoljiv muškarcima, ali mi Vam svakako ne predlažemo da promenite parfem.

Čili
Reakcija tela kada jedete čili je veoma slična kao kada vodite ljubav, ubrzava se rad srca, cirkulacija i pojačava se znojenje. Crveni čili je potentniji od zelenog. Čili sadrži kapsaicin, koji telu daje trenutno ushićenje.

Čokolada
Afrodizijaci u ishraniČokolada sadrži feniletilamin. Prirodno se oslobađa kada ste zaljubljeni. Ova poslastica takođe sadrži dopamin, koji je prirodan lek protiv bolova, i serotonin, koji je zadužen za buđenje osećanja zadovoljstva. Tačka topljenja čokolade je na malo nižoj temperaturi od naše telesne tako da pruža veoma snažan osećaj zadovoljstva kada se topi u ustima.

Beli luk
Beli luk je odličan za popravljanje cirkulacije, što pojačava seksualne aktivnosti i čini erogene zone osetljivijim. Izgleda i da stimuliše enzim koji je utiče na erekciju.

Đumbir
Tražite još malo osećajnosti kod svog muškarca? Nahranite ga đumbirom. Čak je i njegov miris pokretač seksualnog nagona. Ova biljka greje telo i ubrzava rad srca. Takođe čini da reakcija organizma bude slična reakciji na čili.

Med
Slatkoća i lepljivost ove poslastice je čini tako senzualnom. Takođe je bogata vitaminom B, koji je neophodan za proizvodnju testosterona. Neke studije su pokazale da med može povećati nivo testosterona u krvi.

Senf
Pikantan ukus senfa pojačava cirkulaciju krvi i samim tim neki delovi tela postaju osetljiviji. Misli se da stimuliše seksualne žlezde i povećava nivo adrenalina. Tako ćete postati poželjniji svom muškarcu.

Ostrige
One su bogate cinkom, koji je potreban za proizvodnju testosterona i poboljšava seksualnu potenciju kod muškaraca. Za testosteron se misli i da povećava libido kod žena. Ostrige oblikom i izgledaom podsećaju na ženski polni organ, što će navesti muškarca na akciju. Ostrige imaju nabolji efekat kada se jedu uz čašu šampanjca.

Pinjoli
Pinjoli su bogati cinkom, koji povećava libido. Nedostatak cinka može prouzrokovati neplodnost i impotenciju. U njima se nalazi i element bor, koji stimuliše moždanu aktivnost.

Ananas
Odličan je za varenje te je najbolje ga jesti posle romantične večere. Bogat je vitaminom C i koristi se u homeopatskom tretmanu impotencije.

Maline i jagode
Opisane kao ljubavne bradavice u erotskoj literaturi, jagode su simbol strasti, savršene su za deljenje sa voljenom osobom, bogate vitaminom C – koji se koristi u tretmanu impotencije – i odlične za svaki desert.

Bokvica
Salata od ove biljke ima snažan uticaj na čulo ukusa, kao senf, i čini usta još osetljivijim.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-12-10.  | 

Šta ako mama ne može redovno da doje dete?

Šta ako mama ne može redovno da doje dete?Dešava se da novopečenu mamu pozovu da radi nakon par meseci. U takvoj situaciji je gotovo nemoguće redovno dojiti bebu. Šta je činiti majkama koje se nađu u istoj ili sličnoj situaciji?2012-04-30.  | 

Da li poza u kojoj vodite ljubav utiče na plodnost?

Da li poza u kojoj vodite ljubav utiče na plodnost? Verovatno ste čuli da postoje poze u kojima je ženi lakše da ostane u drugom stanju. Jedna od njih je da joj noge budu podignute, u vazduhu, tokom odnosa i nekoliko minuta nakon istog.

Poza i nije od tolikog značaja, ali biranje prave može mnogo da pomogne prilikom začeća, ako već nailazite na poteškoće.2007-01-26.  | 

Povezanost majke i bebe koja sisa

Vasa odluka da dojite bebu je savrsena, ali ima trenutaka kada cete se i kajati. Ne gubite samopouzdanje jer su mnoge majke uspele da odrze svoj nacin druzenja sa prijateljima van kuce iako su dojile bebe.2013-03-11.  | 

Maslinovo ulje sprečava moždani udar

Maslinovo ulje sprečava moždani udarZa osobe koje redovno koriste maslinovo ulje postoje manje šanse da dožive moždani udar, nagoveštava novo istraživanje.

Istraživači su analizirali medicinske podatke 7 625 osoba, starih 65 godina i više. Učesnici su bili podeljeni u tri grupe: „nema upotrebe“, „srednja upotreba“ i „intezivna upotreba“.2011-09-28.  | 

Kada ne smete dojiti bebu

Kada ne smete dojiti bebuDojenje ima mnoge prednosti po Vas i bebu. Nažalost, neke žene ne smeju se opredeliti za dojenje.

Neke od najčešćih komplikacija koje isključuju dojenje su:
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS