MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Vesti & Obavestenja


2010-12-27. Pampers® i UNICEF su još jednom udružili snage za pomoć svoj deci sveta i pokrenuli kampanju za 2011. godinu „1 pakovanje = 1 vakcina”

1 globalna dobrotvorna akcija = 1 lokalna dobrotvorna akcija

Pampers® i UNICEF su još jednom udružili snage za pomoć svoj deci sveta i pokrenuli kampanju za 2011. godinu 1 pakovanje = 1 vakcinaGde god ima ljudi, tu se stvara i prilika za human gest. Trenutno na svetu živi 170 hiljada majki i beba kojima je neophodna pomoć i humanost onih žena koje imaju srećniju budućnost. U 40 zemalja u razvoju, mnoge žene žive u teško pristupačnim oblastima u kojima im je uskraćena najosnovnija zdravstvena zaštita. One su svakodnevno izložene riziku zaraze od tetanusa, akutne bakterijske bolesti.

Pampers® i UNICEF još jednom udružuju snage i pokreću kampanju „1 pakovanje = 1 vakcina”, koja majkama pruža mogućnost da pokažu svoju dobrotu i solidarnost prema onima koji nas okružuju, bilo da su daleko ili blizu nas. Do sada, Pampers® mame su pomogle da se sačuva zdravlje i život 100 miliona žena i njihovih beba širom sveta. Međutim, još uvek postoji 170 miliona žena i njihovih beba kojima je neophodna naša pomoć. Uz podršku majki, Pampers® može da pomogne da se sačuva još više života.

 

Na koji način možemo da im pomognemo? Za svako pakovanje posebno označenih Pampers® pelena i vlažnih maramica kupljenih tokom januara i februara, Pampers® donira cenu jedne vakcine UNICEF-u. To je mali korak ali može da dovede I do velike promene jer 1=1 predstavlja vakcinu koja će sačuvati jedan život. A svaki sačuvani život znači mnogo...

Godina 2011. je treća godina u kojoj majke iz Srbije stoje uz Pampers® u kampanji očuvanja života. U prethodne dve kampanje „1 pakovanje = 1 vakcina” pokrenute u Srbiji, omogućeno je prikupljanje neophodne sume novca za 4,6 miliona vakcina – srpske majke su jedne od najaktivnijih koje učestvuju u kampanjama širom sveta.

Pampers® ima za cilj da poboljša kvalitet brige o deci širom sveta – kako u zemljama u kojima postoje ljudi zaraženi tetanusom, tako i u našoj zemlji.

Tako je u poslednjih nekoliko godina u Srbiji Pampers pokrenuo svetsku kampanju „1 pakovanje = 1 vakcina”, u čijem sklopu realizuje i podržava i lokalne kampanje.

 

1 globalna dobrotvorna akcija = 1 lokalna dobrotvorna akcija

Ove godine, tokom kampanje „1 pakovanje = 1 vakcina”, Pampers® je takođe uložio sve napore i ekspertizu kako bi što više doprineo poboljšanju kvaliteta brige o deci u Srbiji. U tri grada u Srbiji, Pampers® će donirati porodilištima bolnički nameštaj za bebe koje svakodnevno dolaze na svet, a za koje su bezbednost i udobnost od vitalnog značaja u njihovim prvim trenucima života. Pampers® će odabrati porodilišta u tri grada u Srbiji, uz pomoć majki, koje će imati mogućnost da podrže svetsku kampanju „1 pakovanje = 1 vakcina”, kao i da pomognu porodilištima oblasti u kojoj žive.

Od kraja decembra 2010., biće postavljena Facebook stranica na kojoj će mame biti u mogućnosti da odluče koji će to biti pobednički gradovi time što će prikupiti najviše glasova za svoj grad.

Zbog značaja izazova na svetskom i lokalnom nivou, javne ličnosti u Srbiji zajedno sa hiljadama mama, takođe, podržavaju kampanju. Javne licnosti koje su i ove godine pruzile podrsku kampanji pozivaju majke da podrže kampanju za 2011. godinu „1 pakovanje = 1 vakcina”, a njih čine: Ana Sofrenović, Leontina Pat i dečiji hor ”Čarolija” , Danica Maksimović, Bojana Ordinačev, Borka Tomović, Lazar Sakan, Zika i Jelena iz grupe ”Zana”, Biljana Obradović i mnogi drugi.

 

O tetanusu kod novorođenčadi

Tetanus kod novorođenčadi je poznat i kao „tihi ubica”, a broj žrtava tetanusa novorođenčadi nije u potpunosti poznat, budući da stanovništvo sa najvišim rizikom od zaraze bolešću živi u ruralnim područjima gde je pružanje zdravstvene zaštite ili obrazovanje na niskom nivou ili ne postoji.

Dr Rovnak Kan, UNICEF-ov viši stručnjak u oblasti Zdravstva, kaže: „ Tetanus novorođenčadi je tihi ubica i predstavlja neujednačenost zdravstvene zaštite na svetskom nivou. Većina smrtnih slučajeva prisutna je u delu stanovništva do kojeg je teško doći, koje je najugroženije. Ipak, realnost tetanusa novorođenčadi je takva da se prevencija vrši veoma lako – zbog toga je čak i jedan fatalan ishod nepodnošljiva istina. Za mnoge žene i bebe koje su zaražene tetanusom životni uslovi su daleko od normalnih i čak i po pitanju mogućnosti ostvarivanja najosnovnije zdravstvene zaštite. U potpunosti je neprihvatljivo da na hiljade beba umire bez potrebe.”

 

O Pampers® -u

Pampers® brine za razvoj svake bebe u svetu i saradjuje sa nevladinim organzacijama, dobrotvornim organizacijama, bolnicama i profesionalcima u oblasti zdravstvene zaštite kako bi zajedno pomogli da se nešto promeni. Ovakve inicijative predstavljaju neprestanu posvećenost Pampers®-a osetljivim i ugroženim bebama širom sveta i uključuju edukativne programe za majke i buduće majke, programe za obuku lekara i medicinskih sestara, kao i donacije u vidu opreme za porodilišta i sirotišta.

 

O UNICEF-u

UNICEF je prisutan na terenu u više od 150 zemalja i teritorija kako bi pomogao deci da prežive i da se razvijaju – od ranog detinjstva pa do adolescencije. UNICEF, najveći svetski dobavljač vakcina za zemlje u razvoju, podržava brigu o deci i prehranu, dobro snabdevanje vodom i kanalizaciju, kvalitetnu osnovnu edukaciju za sve dečake i devojčice, kao i zaštitu dece od nasilja, eksploatacije i AIDS-a. UNICEF u potpunosti finansiraju pojedinci svojim dobroviljnim prilozima, ali i kompanije, fondacije i vlade. Dodatne informacije potražite na veb stranici www.unicef.org.

 

Pampers® i UNICEF su još jednom udružili snage za pomoć svoj deci sveta i pokrenuli kampanju za 2011. godinu 1 pakovanje = 1 vakcina

Trenutni odeljak: Vesti & Obavestenja
POGLEDAJTE JOS:


2010-11-05.  | 

Kukuriku bajka

Kukuriku bajkaU nedelju, 07. novembra 2010. godine u 11 sati, na pozorišnoj sceni Gimnazije „Laza Kostić“ (Telep – Ćirila i Metodija ulica), biće odigrana lutkarska predstava za decu "Kukuriku bajka" u, sada već, tradicionalnom terminu – nedeljom u 11.


Cena karte je 200,00 dinara, a za rezervacije od 5 i više karata cena iznosi 150,00 dinara po ulaznici.

Sve bliže informacije možete naći na sajtu Novosadskog Novog Teatra:
www.novosadskinoviteatar.com
ili ih dobiti na telefon: 064 144 66 522006-09-09.  | 

Raspisan konkurs za najlepsu fotografiju dojenja

Povodom Nacionalne nedelje dojenja, koja se obeležava od 2. do 8. oktobra , Udruženje RODITELJ organizuje konkurs za najlepšu fotografiju na temu dojenja!

Svi koji imaju zabeležen ovaj divni trenutak i žele da učestvuju na konkursu, svoje fotografije mogu poslati na e- mail adresu Udruženja info@roditelj.org

Ovim konkursom želimo da podržimo dojenje kao najprirodniji i najbolji način ishrane beba. Nadamo se da ćemo uspeti da od svih fotografija koje prispeju na konkurs napravimo izložbu a fotografije koje izabere žiri, dobiće vredne nagrade. Takođe, planiramo održavanje tribine na kojoj će stručnjaci iz ove oblasti govoriti o najčešćim problemima sa dojenjem i razlozima zbog kojih majke odustaju od ovakvog načina ishrane beba.2010-03-18.  | 

Ana Sofrenović uručila GAK Narodni front donaciju ispred Pampers-a

>Beograd, 18.mart - Ana Sofrenović, ambasador Pampers-a i UNICEF-a  u kampanji’’1pakovanje = 1vakcina’’, donirala je GAK ’’Narodni front’’ 40 neonatalnih kreveta i 30 stolica za porodilje ispred  Pampers-a.

 

Pored Ane Sofrenović , gostima se na  konferenciji za medije obratio i zamenik direktora GAK ’’Narodni front’’, gospodin dr Spaso Andjelić  i dr Miodrag Ignjatović, pedijatar ,neonatolog,penzionisani načelnik neonatologije na Institutu i predsednik komisije za sertifikaciju bebi-frendli bolnice.2012-03-17.  | 

14.000 glasova za bebe od Mozzart-a

14.000 glasova za bebe od Mozzart-aAktuelnu akciju ”Glasaj za bebe" podržala je kompanija Mozzart i sakupila više od 14.000 potpisa za samo četiri dana u svojim objektima širom Srbije.

Akciji Fonda B92 koja je počela 2.marta odmah se priključila kompanija Mozzart prepoznavši njen značaj kao vid konkretne podrške roditeljima pri obavljanju najvažne uloge – brige o potomstvu.2011-01-06.  | 

Badnji dan

Badnji danBadnji dan i Božić su nerazdvojni praznici, ne samo zato što dolaze odmah jedan posle drugog već i zbog običaja i verovanja koji ih spajaju. Badnji dan je takođe poslednji dan Božićnog posta, a dan koji mu prethodi je Tucindan.

Badnji dan je 6. januara, dan uoči Božića, a naziv je dobio po badnjaku koji se tog dana seče i uveče unosi u kuću. S obzirom da je to jedan od najstarijih praznika, dosta običaja se izgubilo ili zaboravilo. Običaji se razlikuju od kraja do kraja, od sela do sela, ali postoji dosta zajedničkih elemenata.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS