MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR








 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaVaspitanje


2010-10-19. Kako reagovati kada se druga deca neprikladno ponašaju?

Kako reagovati kada se druga deca neprikladno ponašaju?Dovoljno je teško izaći na kraj sa jednim detetom i njegovim neprimerenim ponašanjem, ali kada su deca u grupi, ružno ponašanje se širi poput požara. Imajući pod kontrolom decu koja prisustvuju ružnom ponašanju, ne samo da stajete na put frustraciji koja sledi već im pomažete da se ubuduće klone osoba koje se ne ponašaju kako. Fizičko odvajanje dece, razgovor o lošem ponašanju i incidentu, odvraćanje pažnje mogu pomoći deci da ostanu jaka i ne podlegnu lošem uticaju drugih.

Fizičko odvajanje
Kada jedno dete počne neprikladno da se ponaša, potrebno je fizički odvojiti decu što pre. Pod ovom merom se podrazumeva da možete odvojiti dete lošeg ponašanja tako što ćete porazgovarati sa njim o tome kako nije lepo to što radi, o pravilima ponašanja, sesti ga na stolicu da se malo smiri ili, ako je van kontrole, predložite da svi izađu napolje da se igraju ili uđu u drugu sobu da im pročitate priču. Na taj način sklanjate publiku detetu koje nije dobro, a u isto vreme odvraćate pažnju drugoj deci od incidenta.

Razgovarajte o incidentu
Kada ostanete nasamo sa detetom, morate mu objasniti da se ne sme tako ponašati. Čučnite kako biste ga gledali pravo u oči, a koristite povišen, ali miran glas. Jako je bitno da mu objasnite koji oblici ponašanja su rđavi i zašto, nego da mu pretite šta će mu se desiti ako ponovo učini istu stvar. Budite jasni. Na primer, „Marko, odlično znaš da je bacanje cigla zabranjeno jer možeš nekoga povrediti ili ošteti kuću pa ćeš zbog toga sada sve počistiti i otići u svoju sobu iz koje nećeš izaći 6 minuta.“  Disciplinska tehnika treba da bude uočljiva kako bi se spoznalo da loše ponašanje ima posledice.

Odvraćanje pažnje
Dok se neko obraća detetu sa rđavim manirima, nije loša ideja odvratiti pažnju drugoj deci kako ne bi imitirala ono što ne treba. Fizičko odvajanje treba da ukloni loše stvari sa mesta na kome se desilo i da ih smetne sa uma, ali ako ne postoji ništa drugo što bi deca mogla raditi onda će pasti u iskušenje da ponove ono što su videla. Organizujte neku grupnu aktivnost jer ćete tako imati svu decu na oku i svako dete će imati priliku da ponovo prođe kroz sva pravila nove igre. Neki sport ili čitanje naglas su jednostavne aktivnosti za odvraćanje pažnje.

Razgovarajte kasnije o incidentu
Odvraćanje pažnje deci dok se dešava loše ponašanje je jako bitno kako bi svi ostali mirni i pribrani, ali razgovor o istom kasnije je podjednako važan. Pitajte decu da li znaju zašto je to bilo loše ponašanje i zašto je bitno da ne učestvuju. Onda razgovarajte o tome šta bi mogli učiniti ako se nekada opet nađu u sličnoj situaciji i kako mogu smanjiti svoje frustracije da ne bi postali oni koji se loše ponašaju u društvu.

Reagovati kada se druga deca neprimereno ponašaju znači delati brzo i odlučno. Fizičko odvajanje dece, razgovor o incidentu i odvraćanje pažnje su sve važni koraci u savladavanju ponašanja deteta koje suočeno sa lošim ponašanjem svog vršnjaka.




Trenutni odeljak: Moja bebaVaspitanje




POGLEDAJTE JOS:


2011-11-17.  | 

Kada deca psuju

Kada deca psujuMože Vas prilično šokirati kada čujete Vaše dete da psuje. Pitate se gde i od koga je čulo tako nešto i da li razume šta govori. Način na koji reagujete prvi put kada čujete dete da psuje uticaće na njegovo psovanje u budućnosti.



2011-02-25.  | 

Batine izazivaju agresivnost kod dece kasnije u životu

Batine izazivaju agresivnost kod dece kasnije u životuDa li batine mogu pretvoriti Vaše dete u nasilnu osobu? Skorašnja istraživanja dokazuju da mogu i pružaju roditeljima mogućnost da dva puta razmisle da li će upotrebiti batine u disciplini dece. Ako udarite dete s vremena na vreme u 3. godini, već u 5. će pokazati znake agresivnog ponašanja.



2010-10-21.  | 

Problemi u ponašanju i obrazovanje

Problemi u ponašanju i obrazovanjeMnogo je slučajeva kada vaspitači i profesori po prvi put skrenu pažnju roditeljima na ponašanje deteta. Deca koju je lako omesti, koja su nevoljna ili nisu u mogućnosti da sarađuju, prave probleme ne samo predavačima već i školskim drugovima. Roditelji nemirne dece treba da sarađuju sa profesorima i dečjim psihologom kako bi osmislili plan da ona izvuku najveću dobit iz obrazovanja.



2010-10-27.  | 

Izlivi besa u javnosti

Izlivi besa u javnostiDečji izlivi besa su način da se oslobode nagomilane frustracije i ponekad straha koje ne mogu uvek da objasne rečima. Nemaju ih sva deca i ne ispoljavaju se kod svih na isti način, ali plač, vrištanje pa čak i udaranje, šutiranje ili bacanje stvari su zajednički i nimalo neuobičajeni . Javni izlivi besa mogu biti ponižavajući za roditelje i za decu školskog uzrasta koja se previše uzbude i izgube kontrolu pred odraslima i vršnjacima.



2011-05-05.  | 

Čemu televizija uči decu?

Čemu televizija uči decu?Šta deca mogu naučiti gledajući televiziju? Svaka televizijska stanica ima svoju vrednost. O čemu god da govori TV emisija, ona šalje jedva primetne poruke o rasi, etničkoj pripadnosti, polovima i društvenim klasama. Ove poruke su posebno bitne za decu jer se osnove za rasizam stvaraju u detinjstvu.




Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS