MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaVaspitanje


2010-10-19. Kako reagovati kada se druga deca neprikladno ponašaju?

Kako reagovati kada se druga deca neprikladno ponašaju?Dovoljno je teško izaći na kraj sa jednim detetom i njegovim neprimerenim ponašanjem, ali kada su deca u grupi, ružno ponašanje se širi poput požara. Imajući pod kontrolom decu koja prisustvuju ružnom ponašanju, ne samo da stajete na put frustraciji koja sledi već im pomažete da se ubuduće klone osoba koje se ne ponašaju kako. Fizičko odvajanje dece, razgovor o lošem ponašanju i incidentu, odvraćanje pažnje mogu pomoći deci da ostanu jaka i ne podlegnu lošem uticaju drugih.

Fizičko odvajanje
Kada jedno dete počne neprikladno da se ponaša, potrebno je fizički odvojiti decu što pre. Pod ovom merom se podrazumeva da možete odvojiti dete lošeg ponašanja tako što ćete porazgovarati sa njim o tome kako nije lepo to što radi, o pravilima ponašanja, sesti ga na stolicu da se malo smiri ili, ako je van kontrole, predložite da svi izađu napolje da se igraju ili uđu u drugu sobu da im pročitate priču. Na taj način sklanjate publiku detetu koje nije dobro, a u isto vreme odvraćate pažnju drugoj deci od incidenta.

Razgovarajte o incidentu
Kada ostanete nasamo sa detetom, morate mu objasniti da se ne sme tako ponašati. Čučnite kako biste ga gledali pravo u oči, a koristite povišen, ali miran glas. Jako je bitno da mu objasnite koji oblici ponašanja su rđavi i zašto, nego da mu pretite šta će mu se desiti ako ponovo učini istu stvar. Budite jasni. Na primer, „Marko, odlično znaš da je bacanje cigla zabranjeno jer možeš nekoga povrediti ili ošteti kuću pa ćeš zbog toga sada sve počistiti i otići u svoju sobu iz koje nećeš izaći 6 minuta.“  Disciplinska tehnika treba da bude uočljiva kako bi se spoznalo da loše ponašanje ima posledice.

Odvraćanje pažnje
Dok se neko obraća detetu sa rđavim manirima, nije loša ideja odvratiti pažnju drugoj deci kako ne bi imitirala ono što ne treba. Fizičko odvajanje treba da ukloni loše stvari sa mesta na kome se desilo i da ih smetne sa uma, ali ako ne postoji ništa drugo što bi deca mogla raditi onda će pasti u iskušenje da ponove ono što su videla. Organizujte neku grupnu aktivnost jer ćete tako imati svu decu na oku i svako dete će imati priliku da ponovo prođe kroz sva pravila nove igre. Neki sport ili čitanje naglas su jednostavne aktivnosti za odvraćanje pažnje.

Razgovarajte kasnije o incidentu
Odvraćanje pažnje deci dok se dešava loše ponašanje je jako bitno kako bi svi ostali mirni i pribrani, ali razgovor o istom kasnije je podjednako važan. Pitajte decu da li znaju zašto je to bilo loše ponašanje i zašto je bitno da ne učestvuju. Onda razgovarajte o tome šta bi mogli učiniti ako se nekada opet nađu u sličnoj situaciji i kako mogu smanjiti svoje frustracije da ne bi postali oni koji se loše ponašaju u društvu.

Reagovati kada se druga deca neprimereno ponašaju znači delati brzo i odlučno. Fizičko odvajanje dece, razgovor o incidentu i odvraćanje pažnje su sve važni koraci u savladavanju ponašanja deteta koje suočeno sa lošim ponašanjem svog vršnjaka.
Trenutni odeljak: Moja bebaVaspitanje
POGLEDAJTE JOS:


2011-01-18.  | 

Pomozite deci da savladaju brige

Pomozite deci da savladaju brigeDeca ne moraju da plaćaju račune, spremaju ručak, brinu o kolima, ali isto kao odrasli imaju dnevni udeo u stvarima koje se ne odigravaju lagano. Ako se frustracije i razočaranja nagomilaju, dete može početi da brine.

Prirodno je da deca brinu s vremena na vreme i zbog razlika u ličnosti i temperamentu, neka deca brinu više od druge i obratno. Srećom, roditelji su tu da pomognu detetu da savlada brige i s lakoćom izađe na kraj sa svakodnevnim problemima. Deca koja ovladaju ovim veštinama, razvijaju osećaj sigurnosti i optimizma koji će im pomoći da savladaju sve promene u životu, bilo velike ili male.2010-11-26.  | 

Uhvatite dete na delu ... dok radi nešto dobro!

Uhvatite dete na delu ... dok radi nešto dobro!Verovali ili ne, svako dete – čak i najrazmaženije – uradi nešto dobro tokom dana. Doduše, kod neke dece je to teško uvideti, ali kao brižni roditelji puni ljubavi, moramo se potruditi da pronađemo.2011-05-05.  | 

Čemu televizija uči decu?

Čemu televizija uči decu?Šta deca mogu naučiti gledajući televiziju? Svaka televizijska stanica ima svoju vrednost. O čemu god da govori TV emisija, ona šalje jedva primetne poruke o rasi, etničkoj pripadnosti, polovima i društvenim klasama. Ove poruke su posebno bitne za decu jer se osnove za rasizam stvaraju u detinjstvu.2011-12-08.  | 

Dete gubi dah

Dete gubi dahGledate kako Vaše dete iznenada gubi dah, čak i poplavi... To je zaista zastrašujuće. Na sreću, gubitak daha nije opasan. Za oko minut, dete će ponovo početi normalno da diše. Bebe ili deca obično gube dah kada plaču, kada su ljuta ili uznemirena i kada im se desi mala nezgoda i nađu se u šoku. Tada će plakati, onda duboko udahnuti i zadržati dah. Ne rade to namerno- čak se čini da zadržavaju dah kao posledicu ogromnog gneva.2011-03-30.  | 

Kako da pomognete detetu ako ga maltretiraju druga deca?

Kako da pomognete detetu ako ga maltretiraju druga deca?Odrasli treba veoma ozbiljno da shvate problem maltretiranja dece. Škole, predškolske ustanove i roditelji treba da zajedničkim snagama rade na efektnom suzbijanju maltretiranja, a ne da ostave na detetu da se samo izbori sa tim.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS