MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaVaspitanje


2010-10-19. Kako reagovati kada se druga deca neprikladno ponašaju?

Kako reagovati kada se druga deca neprikladno ponašaju?Dovoljno je teško izaći na kraj sa jednim detetom i njegovim neprimerenim ponašanjem, ali kada su deca u grupi, ružno ponašanje se širi poput požara. Imajući pod kontrolom decu koja prisustvuju ružnom ponašanju, ne samo da stajete na put frustraciji koja sledi već im pomažete da se ubuduće klone osoba koje se ne ponašaju kako. Fizičko odvajanje dece, razgovor o lošem ponašanju i incidentu, odvraćanje pažnje mogu pomoći deci da ostanu jaka i ne podlegnu lošem uticaju drugih.

Fizičko odvajanje
Kada jedno dete počne neprikladno da se ponaša, potrebno je fizički odvojiti decu što pre. Pod ovom merom se podrazumeva da možete odvojiti dete lošeg ponašanja tako što ćete porazgovarati sa njim o tome kako nije lepo to što radi, o pravilima ponašanja, sesti ga na stolicu da se malo smiri ili, ako je van kontrole, predložite da svi izađu napolje da se igraju ili uđu u drugu sobu da im pročitate priču. Na taj način sklanjate publiku detetu koje nije dobro, a u isto vreme odvraćate pažnju drugoj deci od incidenta.

Razgovarajte o incidentu
Kada ostanete nasamo sa detetom, morate mu objasniti da se ne sme tako ponašati. Čučnite kako biste ga gledali pravo u oči, a koristite povišen, ali miran glas. Jako je bitno da mu objasnite koji oblici ponašanja su rđavi i zašto, nego da mu pretite šta će mu se desiti ako ponovo učini istu stvar. Budite jasni. Na primer, „Marko, odlično znaš da je bacanje cigla zabranjeno jer možeš nekoga povrediti ili ošteti kuću pa ćeš zbog toga sada sve počistiti i otići u svoju sobu iz koje nećeš izaći 6 minuta.“  Disciplinska tehnika treba da bude uočljiva kako bi se spoznalo da loše ponašanje ima posledice.

Odvraćanje pažnje
Dok se neko obraća detetu sa rđavim manirima, nije loša ideja odvratiti pažnju drugoj deci kako ne bi imitirala ono što ne treba. Fizičko odvajanje treba da ukloni loše stvari sa mesta na kome se desilo i da ih smetne sa uma, ali ako ne postoji ništa drugo što bi deca mogla raditi onda će pasti u iskušenje da ponove ono što su videla. Organizujte neku grupnu aktivnost jer ćete tako imati svu decu na oku i svako dete će imati priliku da ponovo prođe kroz sva pravila nove igre. Neki sport ili čitanje naglas su jednostavne aktivnosti za odvraćanje pažnje.

Razgovarajte kasnije o incidentu
Odvraćanje pažnje deci dok se dešava loše ponašanje je jako bitno kako bi svi ostali mirni i pribrani, ali razgovor o istom kasnije je podjednako važan. Pitajte decu da li znaju zašto je to bilo loše ponašanje i zašto je bitno da ne učestvuju. Onda razgovarajte o tome šta bi mogli učiniti ako se nekada opet nađu u sličnoj situaciji i kako mogu smanjiti svoje frustracije da ne bi postali oni koji se loše ponašaju u društvu.

Reagovati kada se druga deca neprimereno ponašaju znači delati brzo i odlučno. Fizičko odvajanje dece, razgovor o incidentu i odvraćanje pažnje su sve važni koraci u savladavanju ponašanja deteta koje suočeno sa lošim ponašanjem svog vršnjaka.
Trenutni odeljak: Moja bebaVaspitanje
POGLEDAJTE JOS:


2011-01-17.  | 

Pomozite deci da nauče kako da se nose sa stresom

Pomozite deci da nauče kako da se nose sa stresomDetinjstvo se odraslima čini kao bezbrižno doba. Ali deca ipak osećaju i prolaze kroz stresne situacije. Škola i društveni život mogu stvoriti pritisak sa kojim se dete teško bori. Iako želite, ne možete ga sačuvati od stresa, ali mu možete pomoći da nauči nositi se sa istim i rešavati svakodnevne probleme.2010-11-10.  | 

Vreme je za čišćenje! Naučite svoje dete da pokupi igračke za sobom

Vreme je za čišćenje! Naučite svoje dete da pokupi igračke za sobomPosle zabavnog dana ispunjenog igrom, raspremanje se sigurno nalazi u vrhu liste stvari koje dete ne voli da radi. Ukoliko ne želite da se saplićete o razne igračke, autiće, kamiončiće, lutke itd., morate naučiti svoje dete da pokupi igračke za sobom.

Veoma je bitno u razvoju deteta da ima naviku da rasprema jer na taj način razvija osećaj odgovornosti. Kako dete u predškolskom uzrastu nauči da rasprema predstavlja osnovu za obavljanje kućnih poslova kada odraste. Ako uporno čistite za detetom, ono će očekivati da uvek bude tako. Evo nekoliko saveta kako da stvorite radne navike kod deteta.2010-12-20.  | 

Loše ponašanje

Loše ponašanjeSvako dete se loše ponaša s vremena na vreme. To je uvek uznemiravajuće za roditelje jer žele da budu savršeni roditelji savršenoj deci!

Postoji mnogo razloga iz kojih se deca neprimereno ponašaju i mnogo načina da roditelji to poprave.2012-01-30.  | 

Razlozi koji se kriju iza dečijeg lošeg ponašanja

Razlozi koji se kriju iza dečijeg lošeg ponašanjaVerovatno Vam je veoma teško da poverujete u to, ali Vaš mališan se ne trudi da se loše ponaša. Samo se trudi da se što bolje snađe u ograničenjima koja su mu nametnuta.

Loše ponašanje kod dece uvek ima objašnjenje i Vaše dete nikako nije mali đavo. Istina je da su izlivi besa, udaranje, kontriranje roditeljima i kršenje pravila sasvim normalni za uzrast u kojem se dete nalazi.2010-10-20.  | 

Kada detetovi prijatelji postanu neprijatelji

Kada detetovi prijatelji postanu neprijateljiOno što najviše obraduje svakog roditelja je kada dete stekne nove prijatelje i ništa ga više ne rastuži nego kada prijatelj postane neprijatelj. Izgleda kao da se ova promena dešava u trenutku, ali obično nije tako. Postoje načini pomoću kojih roditelji mogu da opaze koji prijatelji se mogu pretvoriti u neprijatelje, kao i načini da pomognu svojim mališanima da što lakše podnesu svađe sa drugovima. Razgovor o završetku drugarastva i o tome kako treba da vole svoje neprijatelje pomaže deci da izađu na kraj sa teškom situacijom.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS