MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2009-08-22. Mamina lukavstva II deo

Neće ništa da jede
Mamina lukavstva II deoIma situacija kada dete okreće nosić od svega što mu mama ponudi da jede i ako je, u stvari, gladno. Verovatno je uzbuđeno, ili naprosto proverava vaše strpljenje. Na vaš uporan zahtev da pojede makar komadić hrane, vaše mezimče može i da prevrne tanjir.

Šta da se radi?
Postoje dva načina. Prvi: dete okreće glavu od kašike? Spustite ga sa stolice i recite mu: „ Dobro, ne moraš da jedeš. Ja ču da pojedem tvoj ručak.“ Zatim sedite za sto i pravite se da s apetitom jedete njegov obrok. Zainteresovano dete će svakako hteti da proba „vaš“ ručak, jer deca veoma vole sve što i odrasli. Tako će, onako uzgled, sedeći u vašem krilu, dete bez nepotrebnih hireva pojesti svoj ručak.

Drugi: predložite detetu ulogu kuvara. Dajte malom kulinaru dečji plastični nožić i razno voće i povrće. Pokažite mu kako da seče namirnice i kako da ih lepo poređa. A pošto svaki kuvar mora da proba, i vaš mali kuvar mora to isto da uradi. Verujte da će na ovaj način dete pojesti i povrće koje inače ne voli.

Odbija da spava
Mamina lukavstva II deoZabavno je posmatrati mališana koji posle ručka zeva i trlja oči, ali odlučno odbija da malo prilegne. Na svetu postoji toliko zanimljivih stvari, šteta je ostavljati igru radi sna.

Šta da se radi?
Pokažite mališanu da u potpunosti delite njegove poglede i recite mu: „Znam da ne želiš da spavaš. Možeš da samo odležiš pola sata u krevetiću. Odmorićeš se i imaćeš mnogo snage da se igraš i da trčiš.“ Svako dete će prihvatiti takav predlog i pristaće da legne, a zatim priroda čini svoje i vaš mališan će kroz pet minuta već spokojno spavati. Ali šta da se radi ako dete ne želi da spava u svom krevetiću? Novorođenče koje slatko spava pored mame – to je sasvim u redu, ali šestogodišnjak koji se stalno uvlači roditeljima u krevet – to već može biti problem. Pre nego što počnete da ga rešavate, nađite uzrok. Možda je dete naprosto naviklo, naročito ako ste spavali zajedno tokom čitave prve godine. A možda dete muče strahovi i košmari? Ako suviše često traži da spava u krevetu s roditeljima, i pri tom se žali na čudovišta ispod svog kreveta, ili na strašne snove, dete svakako treba odvesti kod psihologa.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2011-08-17.  | 

Sprečite mučninu u automobilu

Sprečite mučninu u automobiluDa li vaše dete teško podnosi dužu vožnju u automobilu i već posle prevaljenih nekoliko kilometara oseća mučninu, pa i povraća? Ovaj problem pogađa i iscrpljuje mnogu decu, ali i odrasle osobe. „Bolest duge vožnje“ predstavlja veliki problem kako osobama koje od nje pate, tako i njihovim saputnicima. Ukoliko želite da svom osetljivom mališanu duži put automobilom ili autobusom učinite podnošljivijim treba da pred polazak preduzmete nekoliko jednostavnih mera predostrožnosti.2010-12-21.  | 

Istraživanje i radoznalost idu zajedno

Istraživanje i radoznalost idu zajedno Bebe počinju da uče odmah po rođenju i poseduju urođenu radoznalost da saznaju kako funkcioniše svet koji ih okružuje. Radoznalost je želja za učenjem. To je žudnja za istraživanjem i otkrivanjem. Što je dete radoznalije, više uči. Negovanje dečije znatiželje je jedan od najbitnijih načina da mu pomognete da postane doživotni učenik. Roditelji ili staratelji ne moraju da čine ništa kako bi podstakli radoznalost kod deteta. Istraživanja pokazuju da detetova želja za učenjem dolazi iznutra, a ne kao posledica pritiska. Taj unutrašnji nagon ih motiviše da istražuju nova iskustva i kasnije ih vodi ka većim uspesima u školi.2011-06-14.  | 

Auto sedišta za decu

Auto sedišta za decuBez obzira na to koliko stvari stavite na šoping listu za bebu, auto sedište je stvar oko koje nema pregovora (biće Vam potrebno da izvedete bebu iz bolnice!). Ali, kako odabrati odgovarajući model sedišta koji je u skladu sa Vašim potrebama i novčanikom? Kako ćete biti sigurni da će moći da se pravilno instalira u kolima (i beba bude bezbedna) kada ste suočeni sa toliko traka i kaiševa?2008-08-07.  | 

Kada će moja beba smeti da se kupa u bazenu?

Kada će moja beba smeti da se kupa u bazenu?Čak i bazeni koji deluju kao mirna luka mogu da budu veoma opasni po novorođenčad. Za bebe mlađe od dva meseca, bazeni, jezera i more su zabranjeni jer treba brinuti o bebinom imunitetu – koliko je podložna infekcijama i bolestima. Bazeni su često zagađeni bakterijom koja izaziva dijareju, a to može biti veoma opasno po novorođenče.2012-04-03.  | 

Iz porodičnog kreveta u krevetac

Iz porodičnog kreveta u krevetac Teško je napraviti baš ovu promenu kada dete malo poraste (skoro svaka promena je teška za mališana, ali i za roditelje). Mališani su stvorenja navike i lagodnosti i kada pokušate da ih lišite lagodne navike (bilo da je to oduzimanje laže ili mogućnosti da se spava sa mamom i tatom), teško je obema stranama. Ali, definitivno je moguće. Ukoliko je dete mlađe od dve godine, ne primenjujte odmah metodu puštanja da otplače već primenite malo blaže metode. 
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS