MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2009-08-22. Mamina lukavstva II deo

Neće ništa da jede
Mamina lukavstva II deoIma situacija kada dete okreće nosić od svega što mu mama ponudi da jede i ako je, u stvari, gladno. Verovatno je uzbuđeno, ili naprosto proverava vaše strpljenje. Na vaš uporan zahtev da pojede makar komadić hrane, vaše mezimče može i da prevrne tanjir.

Šta da se radi?
Postoje dva načina. Prvi: dete okreće glavu od kašike? Spustite ga sa stolice i recite mu: „ Dobro, ne moraš da jedeš. Ja ču da pojedem tvoj ručak.“ Zatim sedite za sto i pravite se da s apetitom jedete njegov obrok. Zainteresovano dete će svakako hteti da proba „vaš“ ručak, jer deca veoma vole sve što i odrasli. Tako će, onako uzgled, sedeći u vašem krilu, dete bez nepotrebnih hireva pojesti svoj ručak.

Drugi: predložite detetu ulogu kuvara. Dajte malom kulinaru dečji plastični nožić i razno voće i povrće. Pokažite mu kako da seče namirnice i kako da ih lepo poređa. A pošto svaki kuvar mora da proba, i vaš mali kuvar mora to isto da uradi. Verujte da će na ovaj način dete pojesti i povrće koje inače ne voli.

Odbija da spava
Mamina lukavstva II deoZabavno je posmatrati mališana koji posle ručka zeva i trlja oči, ali odlučno odbija da malo prilegne. Na svetu postoji toliko zanimljivih stvari, šteta je ostavljati igru radi sna.

Šta da se radi?
Pokažite mališanu da u potpunosti delite njegove poglede i recite mu: „Znam da ne želiš da spavaš. Možeš da samo odležiš pola sata u krevetiću. Odmorićeš se i imaćeš mnogo snage da se igraš i da trčiš.“ Svako dete će prihvatiti takav predlog i pristaće da legne, a zatim priroda čini svoje i vaš mališan će kroz pet minuta već spokojno spavati. Ali šta da se radi ako dete ne želi da spava u svom krevetiću? Novorođenče koje slatko spava pored mame – to je sasvim u redu, ali šestogodišnjak koji se stalno uvlači roditeljima u krevet – to već može biti problem. Pre nego što počnete da ga rešavate, nađite uzrok. Možda je dete naprosto naviklo, naročito ako ste spavali zajedno tokom čitave prve godine. A možda dete muče strahovi i košmari? Ako suviše često traži da spava u krevetu s roditeljima, i pri tom se žali na čudovišta ispod svog kreveta, ili na strašne snove, dete svakako treba odvesti kod psihologa.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2011-02-19.  | 

Neprijatan zadah (Halitoza)

Neprijatan zadah (Halitoza)Mnogo odraslih osoba, s vremena na vreme oseti da ima neprijatan zadah iz usta mada se smatra da četvrtina popoulacije svakodnevno pati od halitoze.

Neprijatan zadah nastaje usled razlaganja proteina u ustima koje uzrokuju bakterije. Ipak, postoji još uzroka koji pogađaju disajne puteve, jednjak i stomak i izazivaju loš zadah.2011-03-21.  | 

Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohoda

Morate obezbediti kuću kada dete počne da puzi ili prohodaČim dete počne da se kreće po kući, neophodno je da učinite sve što je do Vas kako bi kuća bila bezbedno mesto za njuškanje i istraživanje.

Veoma je lako spakovati i skloniti dragocene vaze ili držače za sveće, ali ako hoćemo pravo, ne možete skloniti ili podignuti wc šolju (porculanski bunar nad kojim se zamišljaju želje) ili stepenište (koje deci predstavlja zid uz koji se treba peti). Zato je nabolje rešenje da sa obezbeđivanjem kuće počnete dok je pokretljivost deteta ograničena. Uz malo manevara, sprečićete modrice i čvoruge koje prate sve prve korake. Evo područja i mesta koja prete najvećim opasnostima.2008-12-25.  | 

Legenda o Deda Mrazu (Verujte u Deda Mraza)

Legenda o Deda Mrazu (Verujte u Deda Mraza)Većina ljudi se slaže sa pričom o Deda Mrazu, da je bio inspirisan životom Svetog Nikole. Biskupa iz četvrtog veka, koji je postao poznat kao zaštitnik dece, i po svojim dobrim delima. Zato je uzet Biskup Nikola da bude inspiracija za kasnijeg Deda Mraza. Biskup je u svom detinjstvu pomagao deci kojoj je to bilo potrebno. U jednom od posnatih dela Biskup je pomogao siromašnom plemiću, koji nije imao za miraz svoje tri ćerke, pa Biskup Nikola sa odžaka baca tri vreće zlata. Još jedno od dela je kada vraća tri ubijena mladića u živote, a moli se za život mrtvog marinca, koji ponovo počinje da diše. Nakon svih tih dela Biskup Nikola postaje svetac zaštitnik.2008-06-13.  | 

Cucla i Vase dete

„Laža“ i vaše deteMnoga deca koriste „lažu“ da bi se smirili dok su još mali, ali i dok su u predškolskom uzrastu. „Laža“ može da služi i kao prelazni predmet – tj. nešto što oslobađa vaše dete stresa i pomaže mu da se prilagodi novim, nepoznatim situacijama kao što je polazak u obdanište. Iako nema razloga da zabranite „lažu“ dok je vaše dete još malo, ima veoma dobrih razloga da ga ohrabrujete da je uskoro odbaci.

 2010-12-15.  | 

Zimske brige: Napolju je ledeno!

Zimske brige: Napolju je ledeno!Bez obzira na to šta kažu ostali, u redu je izvesti bebu napolje kada je hladno, ali ne kada je ledeno i duva jak vetar. Deca ispod dve godine su podložnija hipotermiji i promrzlinama tako da morate biti obazrivi. Ako ste u nedoumici da li izaći ili ne, bolje je da ostanete unutra, posebo ako je dete mlađe od 6 meseci. Bebe nisu sposobne da regulišu temperaturu i vrlo lako mogu izgubiti toplotu.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS