MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Pampers vesti


2009-03-13. Istezanje radi razvoja

Istezanje radi razvojaTokom bebinog razvoja, pokret je jedan od najvažnijih načina njenog istraživanja društvene i fizičke sredine. Pokretljivost omogućava bebi da se proteže mentalno i fizički otkrivajući i doživljavajući nove predmete, mesta, zvukove i poglede na svet. Kombinacijom pokreta i muzike pomaže se u fizičkom razvoju deteta i ohrabruje se njegova mentalna spremnost. Ona mu, putem njegove akcije, pomaže u interakciji sa drugima i u boljem upoznavanju jezika. A najvažnije je to da ova kombinacija pokreta i muzike obezbeđuje zabavan i jednostavan način roditeljima u interakciji sa svojim detetom.

Aktivnosti za fizički razvoj

Uhvati me ako možeš!

Puzite sa vašom bebom igrajući se igre  „Uhvati me ako možeš“. Pokušajte da uhvatite bebu, a onda je podstaknite da puzi i uhvati vas. Nagrada za vašu bebu što je uhvćena (ili što je vas uhvatila) je oduševljen zagrljaj ili poljubac u stomačić! Svaki put kad vaša beba puzi, ona poboljšava niz telesnih veština—održavanje ravnoteže, koordinaciju između očiju i ruku i dubinsku percepciju— što joj omogućava da se kreće na nove i različite načine.

Otkotrljaj i uhvati

Otkotrljajte šarenu lopticu bebi koja puzi. Beba će sa uživanjem doći do nje da je zgrabi. Pokažite bebi kako da vam loptu opet vrati. Dok beba stiže do lopte sa određene udaljenosti i prebacuje je iz ruke u ruku, ona uči kako da pokreće cele ruke isto tako dobro kao i zglobove— razvijajući fizičke veštine gornjeg dela tela.

Održavanje ravnoteže sa vrećicom sa pasuljem

Fizički izazovi obične vrećice sa pasuljem mogu biti zabavni dok istovremeno razvijaju snagu mišića vašeg deteta i njegovu izdržljivost. Stavite vrećicu sa pasuljem na leđa deteta dok ono puzi po sobi. Ako je u pitanju dete koje već hoda, stavite mu vrećicu sa pasuljem na glavu i zatražite od njega da hoda s jedne strane sobe do druge a da mu vrećica ne padne.

 

Aktivnosti za mentalni razvoj

Stopalo do ruke

Pevajte ili pevušite neku pesmicu dok beba leži na leđima. Držite njenu desnu ruku i levo stopalo. U ritmu pesme, nežno dotičite njenu desnu ruku njenim levim stopalom. Pevajte pesmu iznova dok držite bebinu levu ruku i desno stopalo. Vežbe koje se ukrštaju preko srednje linije pomažu da se razvije corpus calossum, koji povezuje levu i desnu hemisferu bebinog mozga.

Tatica kaže, „Pokreći prstiće“

Vaš mališan obožava da vas oponaša! „Tatica kaže“ (ili mamica kaže) liči na poznatu igru „Simon Says“ („Sima kaže“). Ohrabrite vaše dete da vas oponaša dok migoljite prstima, lupate stopalima, mašete rukama, tapšete dlanovima ili drmusate glavom. Deca nešto nauče onda kad to rade! Uvođenjem igara koje povezuju pokret i reči, pomoći ćete vašem detetu da brže nauči reči.

Crv koji se migolji

Pokažite svom detetu kako da se pretvara da je crv koji se migolji i da migolji svim delovima svog tela. Može li da migolji glavom? Jezikom? Nosom? Rukama? Prstima? Nogama? Celim sobom? Sad je vreme da vaš crv koji se migolji dopuzi i da se odmori. Igra koja podstiče vaše dete da se fokusira, da sluša, a zatim da reaguje pokretom ili mirovanjem, razvija osećaj samokontrole.

Aktivnosti kreirao „Kindermusik“, vodeći stručnjaci na polju muzike i pokreta za decu

 

Stomačići se menjaju do 8 cm

Active Baby with StretchTokom aktivnosti, beba se neprestano savija, isteže i okreće, a njen stomačić može da se proširi i skupi do 8 cm. Stoga je Pampers izbacio na tržište novi proizvod, Active Baby with Stretch, pelene specijalno dizajnirane za isztraživački stadijum bebinog razvoja. One imaju najrastegljivije strane – tamo gde je to najpotrebnije – koje se šire i skupljaju kako bi se prilagodile bebinom obliku gde god i kako god se ona kretala i kako bi joj pružile udobno prijanjanje i potpunu slobodu pokreta. Pampers sarađuje sa stručnjacima širom sveta kako bi bolje upoznao razvoj bebe. Ovo jedinstveno razumevanje pomoglo je Pampersu da razvije različite vrste pelena kako bi na najbolji način izašao u susret potrebama beba u njihovim različitim stadijumima razvoja.

Trenutni odeljak: Pampers vesti
POGLEDAJTE JOS:


2009-03-13.  | 

Pampers Active Baby with Stretch

Pampers Active Baby with StretchTokom bebinog razvoja, pokret je jedan od najvažnijih načina njenog istraživanja društvene i fizičke sredine. Pokretljivost omogućava bebi da se proteže mentalno i fizički otkrivajući i doživljavajući nove predmete, mesta, zvukove i poglede na svet.  

U proseku, beba koja puzi preći će 187 metara dnevno, a beba koja hoda do 2639 metara dnevno. To je ekvivalentno puzanju dužinom jednakom dužini 17 autobusa ili hodanju dužinom od 30 fudbalskih terena! Tokom ove aktivnosti, beba se stalno savija, isteže i okreće a njen stomačić može da se skuplja i širi i do 8 cm.  2009-11-26.  | 

Dobar san za bebe

Pampers Active Baby, pelene za aktivne bebe sa rastegljivim trakama sa strane pružaju sigurnu zaštitu od propuštanja i do 12 časova

Savitljive su, dobro stoje i rešavaju problem

Dobar san za bebeSvaka majka shvata koliko je važan dobar san za bebe. On ima veliki uticaj na njihov spoznajni i mentalni razvoj. Bebe provode u spavanju i do dve trećine svog vremena i mogu veoma da se uznemire kada ih probude. Kao i odrasli, i bebe prolaze kroz obe faze sna – ‘aktivnu’ i ‘pasivnu’ – i ukoliko se nalaze u ‘aktivnoj’ fazi, svesne su svog okruženja. Ali ukoliko su suve, site i ukoliko im nije ni vruće ni hladno, spavaće čvrstim snom i budite uvereni da će nakon buđenja biti spremne da istražuju svet oko sebe koliko god je to moguće!2009-03-13.  | 

Istezanje radi razvoja

Istezanje radi razvojaTokom bebinog razvoja, pokret je jedan od najvažnijih načina njenog istraživanja društvene i fizičke sredine. Pokretljivost omogućava bebi da se proteže mentalno i fizički otkrivajući i doživljavajući nove predmete, mesta, zvukove i poglede na svet. Kombinacijom pokreta i muzike pomaže se u fizičkom razvoju deteta i ohrabruje se njegova mentalna spremnost. Ona mu, putem njegove akcije, pomaže u interakciji sa drugima i u boljem upoznavanju jezika. A najvažnije je to da ova kombinacija pokreta i muzike obezbeđuje zabavan i jednostavan način roditeljima u interakciji sa svojim detetom.2010-10-01.  | 

Otkrijte na koji nacin nove Pampers Premium Care pelene sa DRY MAX™ jezgrom mogu da Vam pomognu u komunikaciji sa bebom

Beba ne razume reči „volim te”. Budući da je koža njen najveći čulni organ, ona razume jezik ljubavi izražen kroz dodir ...

Da li ste znali da majčin dodir pun ljubavi u prvoj godini životamože da ima veći uticaj na kognitivni i emocijalni razvoj deteta nego prva godina koju ono provode u predškolskom? Kada bebu sputavaju vlažnost, veliki sloj i iritacije kože ona ne može da se usredsredi sveukupnu magiju majčinog dodira punog ljubavi. Dakle, kako može da se bebi obezbedi da oseti, uživa i razume poptuno značenje majčinog dodira punog ljubavi? Nežnoj koži beba neophodna je najsuvlja i najtanja pelena ikada – nove Pampers Premium Care pelene sa Dry Max™ jezgrom maksimalne suvoće.2010-06-24.  | 

Priprema, pozor, sad!

Pampers M3Pampers M3 pelene za aktivnu bebu specijalno su dizajnirane da vašoj bebi pruže najveću moguću slobodu.


Počni sa istraživanjem!

Nekoliko meseci nakon rođenja, bebe su spremne da istražuju okolinu kroz pokret. Koliko god da traje dan, vaše dete je veoma aktivno i stalno je u pokretu: ono se savija, isteže i okreće nakon svih aktivnosti. A kolut unapred je njegova omiljena aktivnost.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS