MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj


2008-05-19. Da li kofein utiče na plodnost?

Da li kofein utiče na plodnost?To zavisi od količine kofeina koji unosite u svoj organizam. Konzumiranje umerene količine kofeina – manje od 300 miligrama dnevno ili jedna šolja jake kafe – izgleda da ne utiče na plodnost žene. Sa druge strane, najmanje jedna naučna studija je pokazala da je ženama koje konzumiraju 300 mg kofeina ili više dnevno potrebno više vremena da ostanu u drugom stanju nego onim ženama koje unose manje kofeina ili ga ne konzumiraju uopšte.

Da biste bili na bezbednoj strani, pametno bi bilo da ograničite unos kofeina jer on takođe može i da poveća rizik od pobačaja. Ako odlučite da se odreknete kofeina, izbacujte ga postepeno da biste izbegli umor i glavobolju. Probajte da smanjite unos na jednu šolju dnevno jer većina stručnjaka smatra ovu dozu bezbednom. Čak ni u trudnoći ne morate da se odreknete svoje omiljene jutarnje kafe dok god ne preterujete sa dozom. Manje od 300 mg kofeina neće naškoditi vašoj bebi. Kofein se ne nalazi samo u kafi već i u čaju, koli, čokoladi kao i u nekim gaziranim sokovima i energetskim napitcima. Postoji i u određenom broju lekova protiv glavobolje, prehlade ili alergije.

Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj
POGLEDAJTE JOS:


2008-05-24.  | 

Pobacaj

PobacajPobačaj je gubitak trudnoće u prvih 20 nedelja. Oko 15 do 20 procenata zabeleženih trudnoća se završava pobačajem, u najvećem broju slučajeva to se desi pre 12. nedelje. Između 50 i 70% pobačaja u prvom tromesečju su izazvani abnormalnostima u hromozomima oplođenog jajašceta. Ovo najčešće znači da su jajašce ili sperma imali pogrešan broj hromozoma i kao rezultat oplođeno jajašce nije moglo da se pravilno razvija. Čim se na ultrazvuku pojave otkucaji bebinog srca (što se dešava negde oko šeste nedelje), šanse za pobačaj se značajno smanjuju. Iako svaka žena može da se suoči sa pobačajem, neke su izložene većem riziku. 
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS