MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja beba ïżœ Razvoj


2008-02-04. Kad beba uci da se prevrne

Gubite san zato sto vasa beba koja je predhodno spavala na ledjima se sada okrece na stomak? Nemojte rizikovati da je probudite pokusavajuci da je vratite nazad. Ako vasa beba moze sama da se okrene na stomak, moci ce sama i da se vrati jer okretanje sa ledja na stomak je teze uraditi (probajte sami i videcete na sta mislimo).

Kada vasa beba bude uvezbala prevrtanje, rizik od sindroma iznenadne smrti kod odojcadi ce vec znatno opasti (najvisi rizik je u dobu od 2 meseca, a sa 3 ili 4 meseca rizik jedva i da postoji). Lakse se dise sa saznanjem da vasa beba jaca.

Najvaznije je biti dosledan (kao i u svemu ostalom u roditeljstvu). Nastavite da ostavljate svoju bebu da spava na ledjima (a pobrinite se da to cine i negovateljice), posto je to jos uvek najbezbedniji nacin. Ne pokusavajte da koristite krevete napravljene da beba moze samo da spava na ledjima: prema istrazivanju Pedijatrijske americke akademije, nema dovoljno dokaza da su ovakve naprave bezbedne ili efikasne. Obavezno sklonite sve sto mozete izazvati gusenje u kolevci, kao sto su plisane igracke i jastucici.

Trenutni odeljak: Moja beba ïżœ Razvoj
POGLEDAJTE JOS:


2009-03-31.  | 

Kako beba kreira odnose sa najbliĆŸim osobama?

Kako beba kreira odnose sa najbliĆŸim osobama?Između četvrtog i sedmog meseca ĆŸivota, beba pokazuje veću naklonost prema onome ko joj pruĆŸa primarnu negu, ĆĄto znači sa osobom koja provodi najviĆĄe vremena sa njom. One se vrlo lako identifikuju sa osobom koja im pruĆŸa najveću paĆŸnju i zadovoljava njihove potrebe. U tom periodu počinje da se stvara anksioznost prema strancima, ĆĄto je apsolutno normalna faza razvoja. Socijalizacija je vrlo bitna, ali nikako netreba forsirati bebu na bliske kontakte sa osobama koje je očigledno uznemiravaju.2006-11-25.  | 

Razrokost

Ta mala bica nam uvek daju domace zadatke. Vecina majki brine kada primete da njihova beba izgleda razroko. Uglavnom je to dodatni nabor koze u unutrasnjem uglu ociju koji cini da beba izgleda razroka. Vremenom nabor se povlaci i oci izgledaju uskladjenije.2011-07-05.  | 

Pet saveta koji Vam mogu pomoći da zaustavite sisanje palca

Pet saveta koji Vam mogu pomoći da zaustavite sisanje palcaSisanje palca je za roditelje mač sa dve oĆĄtrice. Dok sa jedne strane umiruje dete, s druge moĆŸe stvoriti probleme sa vilicom tj. zubima. Na ovaj način se smiruju, uspavljuju. Ipak, ovo nije lepa navika i moĆŸe izazvati zdravstvene probleme te, ukoliko do pete godine dete ne prestane samo da sisa palac, morate se umeĆĄati. Problem nastaje kada detetu izrastu stalni zubi.

JoĆĄ jedan faktor, koji odlučuje da li mogu nastati problemi sa vilicom je intezitet i učestalost sisanja. Ć to je intezitet jači, to su veće ĆĄanse da nastane problem.2008-05-14.  | 

Kako da se zbliĆŸite sa vaĆĄom bebom?

Kako da se zblizite sa bebomVećina roditelja se odmah po rođenju zbliĆŸi sa bebom, javlja se snaĆŸna potreba da ih stalno drĆŸite, čuvate i pruĆŸate im bezuslovnu ljubav. Ali, postoje i roditelji kojima je potrebno viĆĄe vremena za to, naročito ako je bilo problema tokom trudnoće ili porođaja. IstraĆŸivanja su pokazala da bebe koje odmah po rođenju razviju čvrstu vezu sa svojim roditeljima običnu odrastu u lako prilagodljive osobe i često imaju viĆĄe uspeha u ĆĄkoli. ZbliĆŸavanje je prirodan proces, ali postoji mnogo načina da se ono ubrza.2008-05-09.  | 

Kako deca uče

Kako deca uceOdgajanje i učenje
NajvaĆŸnije ĆĄto oni koji podiĆŸu dete mogu da mu pruĆŸe jeste sredina pogodna za podizanje deteta. Ovim se utiče na razvoj mozga dece i njihovu sposobnost da uče.  U svim stupnjevima razvoja, svako iskustvo se izgrađuje na osnovu prethodnog. Najosnovniji temelji mogu posluĆŸiti kao osnov za razumevanje sloĆŸenijih ideja u narednim godinama.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Vaš biznis po najnižim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright © www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS