MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja beba ´┐Ż Zdravlje


2007-05-16. Stolica novorodjenceta

Prva stolica novorodjenceta je mrkozelena, lepljiva i podseca na sok nezrele makove caure, zato se i naziva mekonijum. Stolica se javlja u prva 24 casa, nekad i odmah posle rodjenja, u razlicitoj kolicini, od 20-120grama.
Kako napreduje ishrana deteta, tako se menja i izgled, miris i sastav stolice vase bebe. Stolica u prvim danima je prelazna stolica. Vec oko petog dana od rodjenja postaje zuta novorodjenacka stolica. Stolica je zute boje, karakteristicnog kiselkastog mirisa. Ukoliko postane zelena treba pomisliti na to da dete ne unosi dovoljno hrane. U pocetku se desava da je svaki podoj pracen ispustanjem stolice. To je bezopasna pojava koja sama spontano prolazi. Normalno je da dete ima 2-3 stolice u toku jednog dana.    
Trenutni odeljak: Moja beba ´┐Ż Zdravlje
POGLEDAJTE JOS:


2010-08-13.  | 

Ujed stenice

Šta je stenica?
Stenica je mali krilati insekt koji se mo┼że naći u domovima ┼íirom sveta. Telo mu je spolj┼íteno i crvenkasto braon boje. Tokom dana se sakriva, a uveče izlazi u potrazi za hranom. Stenica ima posebnu supstancu u pljuvački koja sprečava zgru┼íavanje krvi dok jede.2011-08-17.  | 

Šta su rozeole i da li su prenošljive?

┼áta su rozeole i da li su preno┼íljive?Rozeole su vrlo često virusno oboljenje, ali se razlikuju od virusa koji uzrokuje boginje. Bolest se javlja u najmlađem ┼żivotnom uzrastu od 6 meseci do 3 godine tokom sva četiri godi┼ínja doba. Deca imaju veoma visoku temperaturu do 40┬░C koja nakon 2-4 dana naglo spada. Iako je u pitanju visoka temperartura, dete se oseća prilično dobro, ima apetit, a klinički nalaz je uredan.2011-01-05.  | 

Komplikacije prehlade

Ukoliko ka┼íljanje, kijanje i kongestija nisu prestali nakon nedelju do 10 dana, postoji mogućnost da beba ima neku drugu bolest.

Pneumonija (Upala pluća)

Komplikacije prehladeInfekcija nastaje kada se virus, koji je izazvao prehladu, nastani u plućima. Posumnjajte na upalu pluća ukoliko dete dobije temperaturu, a već je nedelju dana bolesno, ka┼íalj se pogor┼ía, ┼żali se na bolove u grudima, čuje se hripanje dok di┼íe ili ima bilo koji drugi problem sa disanjem, ako izgleda uzbuđeno i kao da nije sasvim svoje. Pneumonija se mo┼że desiti u bilo kom uzrastu, ali bebe i deca, koja imaju probleme sa plućima kao ┼íto je astma, su izlo┼żena većem riziku od ozbiljnih komplikacija.2010-08-08.  | 

Perut kod dece

Šta je perut?
Perut kod decePerut predstavlja normalno skidanje (perutanje) ko┼że. Na većoj povr┼íini, ljuskice odumrlih ćelija neprimetno padaju, ali se mogu gomilati u kosi. Ovo je normalan proces koji se tokom čitavog ┼żivota odvija na ko┼żi. Perut nije zarazna.2011-10-13.  | 

Marfanov sindrom

Šta je Marfanov sindrom?
Marfanov sindromIme je dobio po francuskom pedijatru Antoanu Marfanu koji je 1896. otkrio da sindrom predstavlja genetski poremećaj vezivnog tkiva koje se nalazi svuda u telu. Na vezivno tkivo gledajte kao na ÔÇ×lepakÔÇť koji objedinjuje sve organe, krvne sudove, kosti, zglobove i mi┼íiće.

Kod obolelih od Marfanovog sindroma, ÔÇ×lepakÔÇť je slabiji nego inače. To uzrokuje mnoge promene u organizmu, posebno srčane, vizuelne i ko┼ítane.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte VaÜ biznis po najni×im cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright ę www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS