MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj ´┐Ż Trudnoca


2007-04-14. Nesvestice u trudnoci

Trudnice lako padaju u nesvest. Te neprijatnosti mogu biti vaskularnog porekla. Pritisak trudnica je obicno snizen i naglo ustajanje moze da smanji dotok krvi u mozak i da dovede do toga da vam se zamuti u glavi. Zato polako prelazite iz lezeceg ili sedeceg u stojeci stav.

Ako se ta neprijatnost redovno javlja nekoliko sati posle obroka, onda moze biti povezana sa padom kolicine secera. Nemojte praviti velike pauze izmedju obroka i imajte uvek pri ruci kocku secera. Jutarnja glikemija je cesto posledica neredovnog obilnog dorucka. U svakom slucaju izbegavajte zamaranje, dugotrajno pesacenje.

Ako nesvestica ne prestaje, lekar ce potraziti eventualne druge uzroke, medju kojima su sklonosti ka secernim bolestima, naglo povecanje pritiska i problemi sa prilagodjavanjem srca vasem stanju. Tokom poslednjih nedelja trudnoce nesvestice su uglavnom povezane sa losim polozajem tela. Bolje je da lezite na levoj strain, jer cete tako osloboditi prolaz ka veoma bitnoj veni koja vodi do srca.

Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj ´┐Ż Trudnoca
POGLEDAJTE JOS:


2007-04-09.  | 

Neki pojmovi o ishrani

Tezina i duzina novorodjenceta se uvek nekako svecano objavljuju. Kad cujete da je beba krupna, zamisljate da je snazna i da ce odoleti svim teskocama, a kad je sitna, odmah se pomislja da ce biti krhka i da ce joj biti potrebna pojacana zastita.2010-05-21.  | 

Trudnoća nakon pobačaja

Trudnoća nakon pobačajaPobačaj mo┼że utući oba roditelja. Takođe, mo┼że ostaviti te┼íke posledice na ┼żenu i fizički i psihički. Ponekad ┼żene zapadnu u depresiju i često izgube volju da ponovo poku┼íaju da zatrudne. S druge strane, neke ┼żene ┼żele ┼íto pre da krenu sa poku┼íajima. Ukoliko ne osećate o┼ítre fizičke bolove, začeće nakon pobačaja nije toliko ote┼żan proces. Postoje nekoliko stvari koje morate uzeti u obzir.2009-02-17.  | 

Otoci u trudnoći (stopala, nogu i ruku)

Otoci u trudnoći (stopala, nogu i ruku)Zadr┼żavanje tečnosti koje izaziva pojavu otoka (edema) je prirodno stanje u trudnoći. Materica koja raste pravi pritisak na krvne sudove koji nose tečnost iz stopala i zglobova. Tesna odeća, koja ste┼że zglobove, noge i donji deo tela, mo┼że dovesti do zadr┼żavanja tečnosti i otoka zbog usporene cirkulacije. Takođe i nedovoljna količina proteina u ishrani mo┼że da utiče na zadr┼żavanje tečnosti.

┼áta mo┼żete sami da učinite?2011-02-04.  | 

Trudnoća u četrdesetim

Trudnoća u četrdesetimÔÇ×Kada sam otkrila da sam trudna sa četvrtim detetom u 39. godini, op┼íte mi┼íljenje lekara je bilo da sam prestara za tako ne┼íto, i da ću do vremena kada mi dete dostigne ┼íkolske godine, neizbe┼żno biti na ivici ┼żivaca, a kretati se kao pli┼íana igračka. Ipak, nasuprot deprimirajućim statistikama i ličnom strahu da će mi svi organi otkazati ili ispasti zajedno sa bebom na porođaju, imala sam trudnoću bez ikakvih problema i rodila zdravu i preslatku devojčicu.ÔÇť Ovo je zabele┼żeno iskustvo jedne majke koja je po┼żelela da se u srednjim godinama podseti čari roditeljstva.2010-04-25.  | 

Kako izaći na kraj goru┼íicom u toku trudnoće?

Kako izaći na kraj goru┼íicom u toku trudnoće?Goru┼íica je jedna od uobičajenih smetnji koje se mogu javiti u ranom stadijumu trudnoće. ┼átagod da pojedete, osetićete ovu smetnju nakon nekoliko minuta. Zapravo, goru┼íica nastaje usled povećane količine ┼żeludačne kiseline koja je povezana sa visokom koncentracijom hormona u telu. Mo┼żda ćete se bolje osećati kada istekne treći mesec Va┼íe trudnoće, mada kod nekih ┼żena ova smetnja je prisutna do kraja trudnoće.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte VaÜ biznis po najni×im cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright ę www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS