MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj ´┐Ż Trudnoca


2007-04-09. Prosirene vene u trudnoci

Kod zena koje pate od prosirenih vena, stanje se u trudnoci pogorsava. Zbog vece kolicine krvi koja prolazi kroz njih, vene postaje sklone sirenju, tako da se na kraju na nogama i butinama pojavljuju prosirene vene, medjutim, nasledje igra presudnu ulogu u pojavi prosirenih vena.

Kad se pojavi to, prosirena vena se zadrzava do porodjaja.

Ako su vene veoma prosirene i ako pokazuju sklonost ka jos vecem sirenju, onda je jedini nacin da se to zaustavi nosenje specijalnih carapa. Te carape nisu naizgled lepe, i neprijane su leti, jer su tople, a delotvorne su samo pod tim uslovima. Morate ih obuti posle nekoliko minuta odmaranja u lezecem polozaju i to pre nego sto spustite noge na zemlju. Treba da ih navlacite od stopala ka butinama, a posto su veoma tesne, to je vrlo naporno.

Prosirene vene izazvane trudnocom se same od sebe smanjuju ili gube, lekar ce nekoliko nedelja posle porodjaja pregledati one vene koje su se zadrzale.

Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj ´┐Ż Trudnoca
POGLEDAJTE JOS:


2010-04-05.  | 

Stres u toku trudnoće

Stres u toku trudnoćeNaravno, trudnoća je period koji treba do┼żiveti sa puno radosti, ali za neke majke koje očekuju bebu trudnoća mo┼że biti prilično stresan period. Istra┼żivanje je pokazalo da akutni stres mo┼że prouzrokovati prevremeni porođaj ili čak da se rodi slaba beba. Evo nekoliko saveta koje mo┼żete iskoristiti kako bi umanjili stres sa kojim se suočavate, i time obezbedite zdravu trudnoću i porođaj bez komplikacija.2012-04-27.  | 

Hematom u trudnoći

Hematom u trudnoćiNa rutinskom ultrazvuku je utvrđeno da imate hematom, ali mnogo ┼żena nije upoznato sa značenjem stanja i pla┼íi se da ono na bilo koji način ne utiče na trudnoću.

Hematom je sakupljanje krvi. Po┼íto se jajna ćelija oplodi, ona odlazi da se implementira u unutra┼ínjost materice.2011-02-07.  | 

Emocionalne i ┼żivotne promene u trudnoći

Beba i još puno promena na putu...

Emocionalne i ┼żivotne promene u trudnoćiTrudnoća izaziva mno┼ítvo osećanja. Mo┼żete se osećati uzbuđeno, nervozno, pod stresom, tu┼żno i srećno u isto vreme. Sasvim je u redu da se tako osećate. Postoje načini na koje se mo┼żete izboriti sa emocijama i promenama kako biste ┼íto vi┼íe u┼żivali u svojoj trudnoći.2012-07-31.  | 

Pol bebe, stres i perinatalni razvoj

Pol bebe, stres i perinatalni razvoj Prema jednom istra┼żivanju, u zavisnosti od pola, plod mo┼że ispoljiti različite reakcije na stresore (stimulus koji uzrokuje stres) u toku trudnoće, i te reakcije mogu pobolj┼íati ili negativno uticati na bebinu sposobnost da pre┼żivi uprkos komplikacijama. Izgleda da postoji razlika u rastu i razvoju kod mu┼íkih i ┼żenskih beba kada podle┼żu stresorima u toku trudnoće. Takvi stresori su pu┼íenje cigareta, psiholo┼íki stres ili bolest majke.2011-01-30.  | 

┼Żivopisni snovi u toku trudnoće

┼Żivopisni snovi u toku trudnoćeDa li ste sanjali čudne snove u poslednje vreme? Mo┼żda ste sanjali da ┼íetate goli u nekoj gu┼żvi? Ili pak da ćete roditi vevericu ili čak ribu? Iako su Vam mo┼żda ovi snovi čudni, budite sigurni da su česta pojava u toku trudnoće. Zapravo, većina trudnica sve vi┼íe izve┼ítavaju da sanjaju ┼żivopisne snove u toku trećeg tromesečja trudnoće. Ali, za┼íto se ovi ┼żivopisni snovi de┼íavaju tako često u toku trudnoće i ┼íta mo┼żete uraditi povodom toga?
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte VaÜ biznis po najni×im cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright ę www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS