MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj ïżœ Trudnoca


2007-04-06. Smetnje pri mokrenju

Tokom prvih i poslednjih 6 meseci cesto osecate potrebu za mokrenjem i to vas budi nocu. To je posledica pritiska koji materica vrsi na mokracnu besiku.

Nista necete podstici ako uzimate manje tecnosti, naprotiv, bolje je uzimate vise tecnosti, kako biste izbegli da sadrzaj mokrace bude suvise koncentrisan, sto bi moglo izazvati peckanje i smetnje. Iako znamo da se u trudnoci cesce mokri ne treba zanemariti mogucnost mokracne infekcije. Ako bilo sta primetite i ako osetite i najmanje peckanje prilikom mokrenja, morate otici odmah na pregled. Treba da obratite paznju na te znake jer se infekcija  moze prosiriti, posto su mokracni putevi prosireni.

Na prvi znak za uzbunu treba obaviti bakterioloski pregled mokrace. Unosite puno kiseline u organizam, da bi ste sprecili razvoj mikroba u urinu: jaja,  pirinac, beli hleb, socivo. Pijte velike kolicine tecnosti a izbegavajte alkalne minerlne vode.
Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj ïżœ Trudnoca
POGLEDAJTE JOS:


2012-02-13.  | 

Da li je trudnoća stresna?

Da li je trudnoća stresna?Kada oba supruĆŸnika imaju karijere, tada nikada nije „pravo vreme“ za planiranje porodice i dobijanje bebe. Ukoliko imate neĆĄto jako bitno da zavrĆĄite u budućnosti, kao ĆĄto je neki ispit ili polaganje, sigurno se pitate da li će stres, koji ide uz, biti toliko veliki da moĆŸe uticati na trudnoću.2009-11-17.  | 

Depilacija u trudnoći

Depilacija u trudnoćiU trudnoći se moĆŸe normalno raditi depilacija ukoliko trudnica moĆŸe da je podnese. Kod nas je zastupljena i topla i hladna depilacija.

Kada se radi topla depilacija vaĆŸno je ispoĆĄtovati pravila sterilnosti i vosak treba topiti na temperaturi od 100 – 120 stepeni. Kod trudnica se obavezno pazi da vosak, posle zagrevanja, bude dovoljno prohlađen.2008-08-11.  | 

Kalcijum

Kalcijum u trudnociVaĆĄoj bebi koja se razvija je neophodan kalcijum da bi imala jake kosti i zube, zdravo srce, nerve i miĆĄiće, kao i da bi razvila normalan srčani ritam i mogućnost gruĆĄanja krvi. Ukoliko nemate dovoljno kalcijuma u svojoj ishrani, beba će rezerve crpeti iz vaĆĄih kostiju ĆĄto kasnije moĆŸe ugroziti i vaĆĄe zdravlje. Pre, u toku i nakon trudnoće potrebno vam je oko 1000 mg dnevno jer vaĆĄe telo ne moĆŸe da primi viĆĄe od te količine. PokuĆĄajte da 4 puta u toku dana konzumirate neĆĄto od mlečnih proizvoda ili druge hrane bogate kalcijumom.2011-02-27.  | 

ViĆĄestruka (viĆĄeplodna) trudnoća

ViĆĄestruka (viĆĄeplodna) trudnoćaViĆĄestruke trudnoće su sve učestalije, ali kako se dve ili viĆĄe beba razvijaju u materici?

Na početku

Čestitamo, nosite blizance, mada to nećete videti kada uradite prvi test. Ovakve trudnoće se identifikuju posle 12 nedelja, kada se na ekranu iznenada pojave otkucaji dva srca. Da li nosite jednojajčane ili dvojajčane blizance se određuje nakon 14 dana od trenutka začeća.2011-10-04.  | 

Vitamini koji se preporučuju u toku trudnoće

Vitamini koji se preporučuju u toku trudnoćeKako biste vodili zdrav ĆŸivot, veoma je vaĆŸno da se VaĆĄa ishrana sastoji od svih neophodnih hranljivih sastojaka i vitamina. Potreba da se uzimaju odgovarajući vitamini je mnogo bitna u toku trudnoće. Veoma je vaĆŸno pridrĆŸavati se uravnoteĆŸene ishrane poĆĄto od toga zavisi zdravlje VaĆĄe bebe. Zdrava ishrana je ona koja se sastoji od dobre kombinacije voća i povrća. Takođe, treba uključiti hleb i razne vrste paste u ishrani. Ako niste alergični na mlečne proizvode, moĆŸete uĆŸivati u svim vrstama mlečnih proizvoda.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Vaš biznis po najnižim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright © www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS