MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj ´┐Ż Trudnoca


2007-03-16. Bolovi u dojkama na pocetku trudnoce

Dojke ce vam se uvecati vrlo rano, jos pre nego sto budete utvrdili da ste trudni, to uvecanje izivano je snaznim lucenjem estrogena na pocetku trudnoce. Dojke postaju preosetljive, neprijatno vam je, na primer, da se vezete pojasom u automobile, a i najmanji dodir je bolan. I bradavice bole na svaki dodir, a ponekad mogu boleti i same od sebe.

Pocetkom cetvrtog meseca, dojke ce prestati da budu preosetljive. Ostace uvecane ali vise nece biti tako napete i tvrde. Mozda cete od samog pocetka trudnoce morati da promenite velicinu i model brushaltera.

Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj ´┐Ż Trudnoca
POGLEDAJTE JOS:


2009-03-11.  | 

Trudnoća i porođaj proređuju seksualne odnose

Trudnoća i porođaj proređuju seksualne odnoseU sprovedenim anketama o učestalosti seksualnih odnosa pre, tokom, i posle trudnoće, rezultati su pokazali da parovi u trudnoći dva puta ređe vode ljubav nego pre nje. Istra┼żivanje je sprovedeno kod 500 ┼żena i utvrđeno je da su pre trudnoće imale u proseku deset seksualnih odnosa za mesec dana, a u toku trudnoće pet, a posle porođaja četiri.2010-12-04.  | 

Mučnina i povraćanje u trudnoći

Mučnina i povraćanje u trudnoćiIako neprijatni, mučnina i povraćanje su ne┼żeljene posledice rane trudnoće. Gruba procena je da oko 75% ┼żena iskusi neki oblik istih u prvom tromesečju trudnoće. U toj ranoj fazi, oba termina se, uglavnom, odnose na jutarnje mučnine. Ipak, mnoge ┼żene prolaze kroz ovu nelagodnost tokom celog dana, ne samo ujutru.

Mučnina i povraćanje se, obično, ne odnose na ozbiljne kompikacije po majku i bebu mada u retkim okolnostima, produ┼żeno povraćanje izaziva tegobe koje zahtevaju dalje ispitivanje i lečenje.2011-04-14.  | 

Za i protiv aminocinteze

Za i protiv aminocintezeNiko ne voli ni pomisao da ga probadaju ogromnom iglom, ali kada je reč o aminocintezi, sa razlogom Vas stavljaju na ra┼żanj. Tokom testa, koji se obično radi između 16. i 18. nedelje trudnoće, ubacuje se duga, tanka, ┼íuplja igla kroz stomak preko zida materice do amnionske vreće ispunjene tečno┼íću. U isto vreme se radi ultrazvuk- da se beba ne ubode na iglu, a Vi ćete osetiti bockanje i nakon toga blagi bol i grčeve. Uzima se jedna do dve supene ka┼íike tečnosti (ne brinite, telo će napraviti jo┼í) i nosi na analizu u laboratoriju. Tečnost sadr┼żi ćelije koje je beba skinula sa sebe, hemikalije i mikroorganizme. Analizirajući tečnost, lekar ima uvid u zdravstveno stanje fetusa i samim tim mo┼że da vidi da li postoje zabrinjavajuća stanja, kao ┼íto je Daunov sindrom i ostale anomalije izazvane hromozomskim poremećajima.2011-06-21.  | 

Trudnoća posle pilule

Trudnoća posle piluleNekoliko godina koristite kontraceptivne pilule, ali sada ┼żelite da osnujete porodicu. Pitate se da li treba sačekati određeni vremenski period ili mo┼żete početi odmah?

Mo┼żete početi odmah, ali lekari savetuju da sačekate da dobijete bar dve ÔÇ×normalneÔÇť menstruacije od trenutka kada dobijete nakon kori┼íćenja pilula.2011-02-07.  | 

Emocionalne i ┼żivotne promene u trudnoći

Beba i još puno promena na putu...

Emocionalne i ┼żivotne promene u trudnoćiTrudnoća izaziva mno┼ítvo osećanja. Mo┼żete se osećati uzbuđeno, nervozno, pod stresom, tu┼żno i srećno u isto vreme. Sasvim je u redu da se tako osećate. Postoje načini na koje se mo┼żete izboriti sa emocijama i promenama kako biste ┼íto vi┼íe u┼żivali u svojoj trudnoći.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte VaÜ biznis po najni×im cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright ę www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS