MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja beba ïżœ Razvoj


2007-02-09. Korisni saveti u prvoj godini vezani za zdravlje bebe II deo

KONJUKTIVITIS - spada u jednu vrstu alergije. Kod bebe se javlja crvenilo oko ociju praceno svrabom i suzama. Takodje se mogu pojaviti i krmelji kod dece narocito posle spavanja. Uglavnom se leci kapima za oci ili odgovarajucom mascu. Kao preventivu koristite fizioloski rastvor u kombinaciji sa kompresama koje mozete naci u obliznjoj apoteci. Vodite racuna da gazice koristite iskljucivo samo jednom i potom ih bacite.

KOPRIVNJACA - se takodje nalazi u kategoriji alergija. Moze se javiti kao posledica unosenja neke hrane, izlaganja tela toploti ili hladnoci ili u krajnjoj varijani kao emocionalna napetost. Vremenski interval osipa po telu je razlicit. Uglavnom moze trajati od nekoliko casova pa do vise nedelja. Ako je vid osipa izrazito jak preporuka je da se javite vasem pedijatru.

LARINGITIS - Ovo je zapaljenje glasnica koje je izazvano bakteriskom infekcijom. U vecini slucajeva javlja se kod dece ispod 5 godina starosti. Uz laryngitis obicno ide i povisena telesna temperatura. Lekar uglavno prepisuje antibiotike i lecenje traje malo duze.

MALE BOGINJE(morbile) - su virusna infekcija koja se prenosi sa osobe na osobu. Pojavljuje se 10-ak dana posle infekcije. Simptomi su jak kasalj, kijavica. Zatim nastupa povisena telesna temperature, pojava sitnih belih ospi okruzenih crvenim prstenom koje se postepenosire po celom telu. Ukoliko dete dobije boginje mora se izolovati od druge dece i drzati u krevetu da to odboluje. U apotekama se moze naci puder sa mentolom koji deci ublazava svrab.

                                                                                              (nastavice se)

Trenutni odeljak: Moja beba ïżœ Razvoj
POGLEDAJTE JOS:


2007-01-04.  | 

Dubak

Poslednja istrazivanja ukazuju na to da se dubak ne preporucuje. Ukolikote vi ipak pristalica ove varijante posavetujte se sa strucnim licima o izboru. Najpre izvrsite mali test i pustite bebu prvo da ga proba.2009-03-31.  | 

Kako beba kreira odnose sa najbliĆŸim osobama?

Kako beba kreira odnose sa najbliĆŸim osobama?Između četvrtog i sedmog meseca ĆŸivota, beba pokazuje veću naklonost prema onome ko joj pruĆŸa primarnu negu, ĆĄto znači sa osobom koja provodi najviĆĄe vremena sa njom. One se vrlo lako identifikuju sa osobom koja im pruĆŸa najveću paĆŸnju i zadovoljava njihove potrebe. U tom periodu počinje da se stvara anksioznost prema strancima, ĆĄto je apsolutno normalna faza razvoja. Socijalizacija je vrlo bitna, ali nikako netreba forsirati bebu na bliske kontakte sa osobama koje je očigledno uznemiravaju.2012-03-19.  | 

Bebine aktivnosti: Kako najbolje iskoristiti vreme sa njom?

Bebine aktivnosti: Kako najbolje iskoristiti vreme sa njom?Ti divni momenti između obroka i spavanja su odlično vreme da ga provedete igrajući se sa svojim detetom. Sa trećim mesecom, beba stvarno počinje da se budi. ViĆĄe nije maĆĄina koja samo spava, jede, kaki već sve viĆĄe produĆŸava vreme između vremena za spavanje i jelo dajući Vam dovoljno vremena da joj pevate, igrate se sa njom i pričate joj. Ovo je odlična prilika da se upoznate.2009-01-04.  | 

Igračke – PiĆĄtolji i puĆĄke

Igračke – PiĆĄtolji i puĆĄkePiĆĄtolji jesu igračke. PokuĆĄaj da sprečite dečake da se igraju piĆĄtoljima moĆŸe imati viĆĄe ĆĄtete nego koristi. PokuĆĄaj da zabranite maliĆĄanima da se igraju piĆĄtoljima i puĆĄkama, moĆŸe da ugrozi njihovo samopouzdanje i njihov kreativni razvoj. Uvek će postojati deca, naročito dečaci koji će se igrati rata ili policajca i loĆĄeg momka. Ako budu stalno sluĆĄali da je to loĆĄe, neki se mogu povući u sebe ili se moĆŸe desiti da prestanu da učestvuju u drugim zajedničkim igrama.2009-09-17.  | 

Kako da razvijete samopoĆĄtovanje kod dece

Ć ta su socijalne veĆĄtine?
Socijalne veĆĄtine su naučeni oblici ponaĆĄanja. One se uče i uveĆŸbavaju od najranijeg detinjstva, u porodici i spontano, imitacijom i metodom pokuĆĄaja i pogreĆĄaka. Rastom i razvojom dete te veĆĄtine utvrđuje ili menja kroz interakciju sa vrĆĄnjacima. Dete se smatra da je socijalno veĆĄto ako u grupi uspeva da zadovolji svoje potrebe, prava i ĆŸelje a da istovremeno ne ugrozi prava i potrebe drugog deteta. Kada dete doĆŸivljava da ga druga deca prihvataju i vole, ono je sigurno i opuĆĄteno, ĆĄto će mu pomoći da svoje sposobnosti koristi u punoj meri.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Vaš biznis po najnižim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright © www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS