MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja beba ´┐Ż Razvoj


2007-02-09. Korisni saveti u prvoj godini vezani za zdravlje bebe II deo

KONJUKTIVITIS - spada u jednu vrstu alergije. Kod bebe se javlja crvenilo oko ociju praceno svrabom i suzama. Takodje se mogu pojaviti i krmelji kod dece narocito posle spavanja. Uglavnom se leci kapima za oci ili odgovarajucom mascu. Kao preventivu koristite fizioloski rastvor u kombinaciji sa kompresama koje mozete naci u obliznjoj apoteci. Vodite racuna da gazice koristite iskljucivo samo jednom i potom ih bacite.

KOPRIVNJACA - se takodje nalazi u kategoriji alergija. Moze se javiti kao posledica unosenja neke hrane, izlaganja tela toploti ili hladnoci ili u krajnjoj varijani kao emocionalna napetost. Vremenski interval osipa po telu je razlicit. Uglavnom moze trajati od nekoliko casova pa do vise nedelja. Ako je vid osipa izrazito jak preporuka je da se javite vasem pedijatru.

LARINGITIS - Ovo je zapaljenje glasnica koje je izazvano bakteriskom infekcijom. U vecini slucajeva javlja se kod dece ispod 5 godina starosti. Uz laryngitis obicno ide i povisena telesna temperatura. Lekar uglavno prepisuje antibiotike i lecenje traje malo duze.

MALE BOGINJE(morbile) - su virusna infekcija koja se prenosi sa osobe na osobu. Pojavljuje se 10-ak dana posle infekcije. Simptomi su jak kasalj, kijavica. Zatim nastupa povisena telesna temperature, pojava sitnih belih ospi okruzenih crvenim prstenom koje se postepenosire po celom telu. Ukoliko dete dobije boginje mora se izolovati od druge dece i drzati u krevetu da to odboluje. U apotekama se moze naci puder sa mentolom koji deci ublazava svrab.

                                                                                              (nastavice se)

Trenutni odeljak: Moja beba ´┐Ż Razvoj
POGLEDAJTE JOS:


2009-04-12.  | 

Padovi su neizbe┼żni

Padovi su neizbe┼żniKada počne period padova roditelji se uključuju u ÔÇ×procesÔÇť (naravno, iz najboljih pobuda). Oni podmeću ruke, da mali┼ían ne padne. Počinju da vode dete za ruke, misleći da će dete tako br┼że naučiti da hoda. Pridr┼żavaju detetu telo, kada poku┼íava da sedne ili da stoji... Ovaj spisak se mo┼że nastaviti do beskonačnosti.2006-01-08.  | 

Prva godina zivota

Rene Spic govori o tome da se dete kada se rodi nalazi u potpuno neizdiferenciranom stanju tj. u tom periodu, koji se naziva omnipotentni, ne postoji nikakvo razlikovanje izmedju JA i okoline.

Organizatori u procesu individuacije JA

Proces diferencijacije JA od okoline naziva se procesom individuacije JA. Ovaj proces prolazi kroz tri koraka koji se nazivaju organizatorima u procesima u individuacije JA.2009-02-07.  | 

Refleksi prisutni od rođenja

Refleksi prisutni od rođenjaOsnovni refleks: Kada se dodirne bebin obraz ili ugao usta, ona će instinktivno okrenuti svoja usta prema izvoru i poku┼íati da sisa. Ovaj refleks poma┼że bebi da pronađe bradavicu.

Refleks iznenađenja ili Moro refleks: Kada se beba trgne zbog glasnog zvuka ili iznenadnog pokreta, ona zabacuje glavu i ruke u nazad a potom privlači svoje ekstremitete uz telo.2010-09-26.  | 

Strah od pričanja (selektivni mutizam)

Šta je selektivni mutizam?
Strah od pričanja (selektivni mutizam)Najuobičajena karakteristika selektivnog mutizma je da dete ne ┼żeli da priča u većem dru┼ítvu, uključujući i ┼íkolu, iako zna da priča i razume jezik. Nekada se ova pojava nazivala elektivni mutizam.

Koje su karakteristike selektivnog mutizma?
Verovatno ćete primetiti da je dete preterano stidljivo kada krene u obdani┼íte i pred┼íkolsko i da ne razgovara ni sa kim. Sigurno ste shvatili da dete ima određenu grupu ljudi sa kojima komunicira pre nego ┼íto krene u ┼íkolu, a po┼íto krene, nakon par meseci mo┼żete se iznenaditi kada saznate da ni u ┼íkoli ne razgovara ni sa kim.2008-05-21.  | 

Psovanje

U većini slučajeva, detetova prva psovka je rezultat direktnog opona┼íanja. Mo┼żda je va┼í znati┼żeljni dvogodi┼ínjak čuo vas kako ste opsovali drugog vozača u saobraćaju i sada tu psovku stalno ponavlja na zadnjem sedi┼ítu. Ili je mo┼żda njegov najbolji drugar sa igrali┼íta pro┼íirio svoj vokabular i ┼żeleo je da to podeli sa va┼íim detetom. Odakle god da je potekao takav rečnik, nikada nije isuvi┼íe rano da naučite dete da to nije prihvatljivo. Kada va┼íe dete ka┼że neku psovku, uzdr┼żite se od kikotanja koji će mu pru┼żiti podstrek da to uradi ponovo.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte VaÜ biznis po najni×im cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright ę www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS