MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj ïżœ Trudnoca


2007-02-09. Korisni saveti u prvoj godini vezani za zdravlje bebe II deo

KONJUKTIVITIS - spada u jednu vrstu alergije. Kod bebe se javlja crvenilo oko ociju praceno svrabom i suzama. Takodje se mogu pojaviti i krmelji kod dece narocito posle spavanja. Uglavnom se leci kapima za oci ili odgovarajucom mascu. Kao preventivu koristite fizioloski rastvor u kombinaciji sa kompresama koje mozete naci u obliznjoj apoteci. Vodite racuna da gazice koristite iskljucivo samo jednom i potom ih bacite.

KOPRIVNJACA - se takodje nalazi u kategoriji alergija. Moze se javiti kao posledica unosenja neke hrane, izlaganja tela toploti ili hladnoci ili u krajnjoj varijani kao emocionalna napetost. Vremenski interval osipa po telu je razlicit. Uglavnom moze trajati od nekoliko casova pa do vise nedelja. Ako je vid osipa izrazito jak preporuka je da se javite vasem pedijatru.

LARINGITIS - Ovo je zapaljenje glasnica koje je izazvano bakteriskom infekcijom. U vecini slucajeva javlja se kod dece ispod 5 godina starosti. Uz laryngitis obicno ide i povisena telesna temperatura. Lekar uglavno prepisuje antibiotike i lecenje traje malo duze.

MALE BOGINJE(morbile) - su virusna infekcija koja se prenosi sa osobe na osobu. Pojavljuje se 10-ak dana posle infekcije. Simptomi su jak kasalj, kijavica. Zatim nastupa povisena telesna temperature, pojava sitnih belih ospi okruzenih crvenim prstenom koje se postepenosire po celom telu. Ukoliko dete dobije boginje mora se izolovati od druge dece i drzati u krevetu da to odboluje. U apotekama se moze naci puder sa mentolom koji deci ublazava svrab.

                                                                                              (nastavice se)

Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj ïżœ Trudnoca
POGLEDAJTE JOS:


2011-02-04.  | 

Trudnoća u četrdesetim

Trudnoća u četrdesetim„Kada sam otkrila da sam trudna sa četvrtim detetom u 39. godini, opĆĄte miĆĄljenje lekara je bilo da sam prestara za tako neĆĄto, i da ću do vremena kada mi dete dostigne ĆĄkolske godine, neizbeĆŸno biti na ivici ĆŸivaca, a kretati se kao pliĆĄana igračka. Ipak, nasuprot deprimirajućim statistikama i ličnom strahu da će mi svi organi otkazati ili ispasti zajedno sa bebom na porođaju, imala sam trudnoću bez ikakvih problema i rodila zdravu i preslatku devojčicu.“ Ovo je zabeleĆŸeno iskustvo jedne majke koja je poĆŸelela da se u srednjim godinama podseti čari roditeljstva.2009-03-21.  | 

Jajna ćelija i sperma

Jajna ćelija i ovulacija
Jajna ćelija i ovulacijaJajna ćelija je najveća ćelija u ljudskom organizmu. Devojčice se rađaju sa oko milion ovih ćelija, ali većina njih do puberteta propadne. Samo oko 450 njih ostaje u funkciji za vreme ĆŸeninog reproduktivnog perioda. Svakog meseca, u jajniku se stvara tzv. folikul, u kome se nalazi tečnos i mala jajna ćelija. Taj proces se naziva ovulacija.2010-10-17.  | 

PuĆĄenje i trudnoća

PuĆĄenje i trudnoćaSvako zna da trudnice ne bi trebalo da puĆĄe iz viĆĄe razloga. Ali nedavna studija je pokazala da ĆŸene koje puĆĄe u toku trudnoće su izloĆŸene smanjenom riziku od trudničkih komplikacija kao ĆĄto je preeklampsija. Ovo otkriće moĆŸe da pomogne u objaĆĄnjenju načina kako ova komplikacija nastaje.

IstraĆŸivači upozoravaju da njihovi rezultati ne negiraju značaj prekidanja puĆĄenja u toku trudnoće. Zapravo ĆŸene bi trebalo da prestanu da puĆĄe cigarete i pre pokuĆĄaja začeća bebe. PuĆĄenje u toku trudnoće se povezuje sa visokim procentom pobačaja, rađanjem beba male telesne mase i sa mnogim drugim komplikacijama.2010-04-25.  | 

Kako izaći na kraj goruĆĄicom u toku trudnoće?

Kako izaći na kraj goruĆĄicom u toku trudnoće?GoruĆĄica je jedna od uobičajenih smetnji koje se mogu javiti u ranom stadijumu trudnoće. Ć tagod da pojedete, osetićete ovu smetnju nakon nekoliko minuta. Zapravo, goruĆĄica nastaje usled povećane količine ĆŸeludačne kiseline koja je povezana sa visokom koncentracijom hormona u telu. MoĆŸda ćete se bolje osećati kada istekne treći mesec VaĆĄe trudnoće, mada kod nekih ĆŸena ova smetnja je prisutna do kraja trudnoće.2009-04-01.  | 

Desni (krvarenje i otok) i pojačano lučenje pljuvačke

Desni (krvarenje i otok) i pojačano lučenje pljuvačkeZbog povećane količine tečnosti u organizmu i uticaja hormona, u toku trudnoće moĆŸe da se javi osetljivost, otok ili krvarenje iz desni. Nedostatak vitamina C u ishrani takođe doprinosi ovom stanju.

 
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Vaš biznis po najnižim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright © www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS