MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj ´┐Ż Trudnoca


2007-02-09. Korisni saveti u prvoj godini vezani za zdravlje bebe II deo

KONJUKTIVITIS - spada u jednu vrstu alergije. Kod bebe se javlja crvenilo oko ociju praceno svrabom i suzama. Takodje se mogu pojaviti i krmelji kod dece narocito posle spavanja. Uglavnom se leci kapima za oci ili odgovarajucom mascu. Kao preventivu koristite fizioloski rastvor u kombinaciji sa kompresama koje mozete naci u obliznjoj apoteci. Vodite racuna da gazice koristite iskljucivo samo jednom i potom ih bacite.

KOPRIVNJACA - se takodje nalazi u kategoriji alergija. Moze se javiti kao posledica unosenja neke hrane, izlaganja tela toploti ili hladnoci ili u krajnjoj varijani kao emocionalna napetost. Vremenski interval osipa po telu je razlicit. Uglavnom moze trajati od nekoliko casova pa do vise nedelja. Ako je vid osipa izrazito jak preporuka je da se javite vasem pedijatru.

LARINGITIS - Ovo je zapaljenje glasnica koje je izazvano bakteriskom infekcijom. U vecini slucajeva javlja se kod dece ispod 5 godina starosti. Uz laryngitis obicno ide i povisena telesna temperatura. Lekar uglavno prepisuje antibiotike i lecenje traje malo duze.

MALE BOGINJE(morbile) - su virusna infekcija koja se prenosi sa osobe na osobu. Pojavljuje se 10-ak dana posle infekcije. Simptomi su jak kasalj, kijavica. Zatim nastupa povisena telesna temperature, pojava sitnih belih ospi okruzenih crvenim prstenom koje se postepenosire po celom telu. Ukoliko dete dobije boginje mora se izolovati od druge dece i drzati u krevetu da to odboluje. U apotekama se moze naci puder sa mentolom koji deci ublazava svrab.

                                                                                              (nastavice se)

Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj ´┐Ż Trudnoca
POGLEDAJTE JOS:


2010-08-23.  | 

Kako podneti bol koji izaziva gubitak bebe?

Kako podneti bol koji izaziva gubitak bebe?Prirodno je da ćete biti u ┼íoku, depresiji, da ćete osećati bol, krivicu, bes, i da ćete se osećati slomljeno i ranjivo kada izgubite bebu. Dani, nedelje, čak i meseci posle gubitka bebe mogu biti mučni i bolni ÔÇô čak i vi┼íe ako je to gubitak bebe usled Va┼íe prve trudnoće, ili ako ste pa┼żljivo isplanirali trudnoću i mislite da ste sve ispravno uradili. Ili ćete se prosto povući u sebe i biti poti┼íteni tako da nećete biti u stanju da se skoncetri┼íete i da zaspite. Ako ste mnogim ljudima ispričali da ste u drugom stanju, verovatno ćete se brinuti o tome kako ćete im saop┼ítiti vesti i mo┼żda će Vam biti veoma te┼íko da podnesete i najiskrenija saosećanja kod ljudi koji su Vam bliski.2011-06-30.  | 

Metilen tetrahidrofolat reduktaza (MTHFR) i trudnoća

Metilen tetrahidrofolat reduktaza (MTHFR) i trudnoćaMTHFR je redak genetski poremećaj koji mo┼że dovesti do komplikacija u toku trudnoće. Mnoge osobe ne znaju da imaju ovaj defektivni gen dok ne do┼żive nekoliko neuspelih trudnoća. Druge mogu izneti trudnoću do kraja i tek onda saznati da imaju ovaj genetski defekt.2011-05-08.  | 

U kom polo┼żaju spavati u toku trećeg tromesečja trudnoće

U kom polo┼żaju spavati u toku trećeg tromesečja trudnoćeTrudnoća je najuzbudljivije i najnapornije iskustvo za ┼żenu. Radost koju osetite u toku trudnoće se neprekidno naru┼íava nizom zdravstvenih problema kao ┼íto su lo┼íe varenje, umor i razdra┼żljivost. Međutim, mnogi ovi problemi se mogu lako re┼íiti ako postupate u skladu sa nekim savetima.2011-09-25.  | 

Grip u toku trudnoće

Grip u toku trudnoćeTrudnoća je period u kome ćete ┼żeleti da budete ┼íto du┼że zdravi. Međutim, ponekad je nemoguće izbeći grip ili prehladu. Imuni sistem je ponekad ugro┼żen u toku trudnoće, ako se uzmu u obzir promene sa kojima se suočavate. Stoga, simptomi gripa mogu biti zastupljeni du┼żi period. Zapu┼íen nos je jedna od čestih pojava u toku trudnoće usled poremećaja ravnote┼że hormona.2012-02-04.  | 

Da li trudna ┼żena treba da bude zabrinuta ┼íto se nalazi u bliskom kontaktu sa decom koja imaju impetigo?

Da li trudna ┼żena treba da bude zabrinuta ┼íto se nalazi u bliskom kontaktu sa decom koja imaju impetigo? Trudnice koje rade kao prosvetni radnici ili vaspitačice su najvi┼íe izlo┼żene riziku od dobijanja zaraznih bolesti i infekcija.

Impetigo je zarazna bolest i prenosi se direktnim kontaktom sa obolelim. Ukoliko ne dodirujete zara┼żenu decu, onda ne bi trebalo ni da je dobijete.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte VaÜ biznis po najni×im cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright ę www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS