MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja beba ´┐Ż Razvoj


2007-01-21. Dobijanje na tezini

Kada beba napuni mesec ipo dana po rodjenju u proseku treba da dobije 1-1.5kg vise nego sto je imalo po izlasku iz bolnice. U proseku bebe dobijaju od 170-230g nedeljno u toku prva tri meseca, naravno oscilacije uvek postoje.

Ukoliko je beba rodjena pre odredjenog termina porodjaja, normalno je da dobija nesto manje i na tezini. Vecina pedijatara u sestoj nedelji preporucuje da se ukine nocni obrok. Naravno odluka je na vama. Ako smatrate da je vasoj bebi potreban taj nocni obrok potrudite se da to bude cisto mleko.

Trenutni odeljak: Moja beba ´┐Ż Razvoj
POGLEDAJTE JOS:


2008-04-27.  | 

Da li mo┼żete da razmazite bebu?

Da li mozete da razmazite bebu?Beba se nikad neće razmaziti jer je potpuno imuna na razma┼żenost. Njoj je potrebna sva nega i pa┼żnja koju mo┼żete da joj pru┼żite. Ignori┼íite savete dobronamernih starijih ljudi koji misle da bebe moraju da nauče da budu samostalne. Umesto toga, poslu┼íajte svoj roditeljski instinkt ÔÇô taj unutra┼ínji glas koji vam ka┼że da ute┼íite svoju bebu kada zaplače. ÔÇ×Razma┼żena decaÔÇť su naučila da iskoriste negativno pona┼íanje da dobiju ono ┼íto ┼żele, ali va┼ía beba je isuvi┼íe mala da namerno manipuli┼íe vama ili da vas namerno nervira. Plače da bi vam saop┼ítila neku od njenih potreba, bila to hrana, suva pelena ili topli zagrljaj mame ili tate.2006-05-31.  | 

O ve┼żbama za bebe

Za┼íto ve┼żbati?
Danas se pouzdano zna da rani rast i pravilan razvoj motorike nije rezultat samo procesa organskog sazrevanja, već i učenja određenih radnji. Ne mo┼żemo da utičemo na redosled pojave pokreta i aktivnosti, ┼íto znači da ne mo┼żemo da naučimo dete da sedi ili ustaje pre nego ┼íto dostigne određeni stepen zrelosti. Ali zavisno od stimulansa koje dete dobije postojaće razlika u kvalitetu njihovog izvođenja. Anga┼żovanje roditelja i odraslih u njegovom okru┼żenju mo┼że da omogući maksimalan razvoj njegovih potencijala.2007-01-17.  | 

Beba u devetom mesecu zivota

Do kraja devetog meseca vasa beba bi trebalo da moze:

- da pokusava da dohvati igracku koja je van domasaja
- da trazi predmet koji je ispustila2011-04-03.  | 

Pokreti kod novorođenčadi

Pokreti kod novorođenčadiBebe počinju da eksperimenti┼íu sa pokretima odmah po rođenju. Kroz igru mo┼żete pru┼żiti detetu dosta mogućnosti da razvije pokrete i motoričke sposobnosti.

Bebe su po prirodi radoznale. Počinju da eksperimenti┼íu sa svojim telom čim otvore okice. Sve kreće od toliko malih pokreta koje mo┼żete lako prevideti. Nastavlja se preko igre, dok dete ne pođe u ┼íkolu.2007-04-01.  | 

Znojenje

Znojenje je veoma vazan nacin regulisanja temperature i mnoge bebe se obilato znoje, narocito na pocetku sna, u toku varenja, posebno na nekim delovima tela, vratu i potiljku. Neke mogu bukvalno da natope pelenu ispod glave.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte VaÜ biznis po najni×im cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright ę www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS