MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj ´┐Ż Trudnoca


2007-01-21. Dobijanje na tezini

Kada beba napuni mesec ipo dana po rodjenju u proseku treba da dobije 1-1.5kg vise nego sto je imalo po izlasku iz bolnice. U proseku bebe dobijaju od 170-230g nedeljno u toku prva tri meseca, naravno oscilacije uvek postoje.

Ukoliko je beba rodjena pre odredjenog termina porodjaja, normalno je da dobija nesto manje i na tezini. Vecina pedijatara u sestoj nedelji preporucuje da se ukine nocni obrok. Naravno odluka je na vama. Ako smatrate da je vasoj bebi potreban taj nocni obrok potrudite se da to bude cisto mleko.

Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj ´┐Ż Trudnoca
POGLEDAJTE JOS:


2010-11-21.  | 

Gonoreja (triper, kapavac) u toku trudnoće

Šta je to gonoreja?

Gonoreja (triper, kapavac) u toku trudnoćeGonoreja je ozbiljna infekcija prouzrokovana bakterijom gonokokom koja se mo┼że izlečiti, a prenosi se putem oralnog, analnog ili vaginalnog seksa, tako da zara┼żena majka mo┼że zaraziti bebu u toku porođaja. Period inkubacije (vreme od trenutka kada je organizam zara┼żen do nastupanja simptoma bolesti) traje 2-10 dana nakon izlo┼żenosti infekciji.2009-03-27.  | 

Razlika između pokreta ploda i kontrakcija materice

Razlika između pokreta ploda i kontrakcija matericeKretanje ploda u materici, udaranje bebinih kolena, nogu i laktova o njen zid, nekada trudnici mo┼że da liči na kontrakcije. Ali, na osnovu nekih specifičnosti oni se razlikuju. Pokreti ploda se javljaju iznenada, bez ikakvih predhodnih znakova, i traju vrlo kratko, obično četiri do pet sekundi. Osećaju se na ograničenom delu trbuha.  Mesto na kome se javljaju nije uvek isto već se, s vremena na vreme, menja u zavisnosti od polo┼żaja ploda u materici.2011-12-19.  | 

Depresija u toku trudnoće

Depresija u toku trudnoćePored toga ┼íto je u pitanju stanje lo┼íeg raspolo┼żenja, to je stanje koje mo┼że lo┼íe delovati kako na Vas tako i na bebu.

Šta je depresija?
Mnoge ┼żene do┼żivljavaju promene raspolo┼żenja u trudnoći ÔÇô najvi┼íe zbog hormona koji rade punom parom. Ali, neke ┼żene su stalno ili veoma često lo┼íe raspolo┼żene, ┼íto se ne mo┼że pripisati promenama raspolo┼żenja. To su simptomi depresije. Depresija u trudnoći promalja glavu u prvom trimestru (kada su hormoni u punom jeku) ili kako se pribli┼żavate porođaju.2009-04-01.  | 

Desni (krvarenje i otok) i pojačano lučenje pljuvačke

Desni (krvarenje i otok) i pojačano lučenje pljuvačkeZbog povećane količine tečnosti u organizmu i uticaja hormona, u toku trudnoće mo┼że da se javi osetljivost, otok ili krvarenje iz desni. Nedostatak vitamina C u ishrani takođe doprinosi ovom stanju.

 2012-08-12.  | 

Listerioza u toku trudnoće

Šta je to listerioza?
Listerioza u toku trudnoćeListerioza je ozbiljna infekcija kojom se mo┼żete inficirati konzumiranjem hrane kontaminirane bakterijom Listeria monocytogenes. Trudnice, njihove bebe u stomaku, kao i novorođenčad, osobe sa oslabljenim imunitetom i starije osobe su naročito podlo┼żne ovoj infekciji, koja mo┼że prouzrokovati infekciju krvi (sepsu), meningitis i mnoge druge ozbiljne komplikacije, koje mogu čak i ugroziti ┼żivot. Prvobitna pretnja za trudnicu jesu ┼ítetne posledice koje ova bolest mo┼że imati po trudnoću i bebu.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte VaÜ biznis po najni×im cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright ę www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS