MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 

 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: ´┐Ż


2006-11-09. Zasto i kako bebe podriguju

Prilikom plakanja desava se da beba proguta vazduh. Zato, bitno je podici da bi ga potisnula iz tela. Isto to se desava i prilikom hranjenja. U retkim slucajevima vazduh koji se nalazi u bebinom stomaku moze potisnuti hranu nazad. Tada ce vasa beba povratiti. U drugim slucajevima kada se beba uspravi ona podrigne.

Beba se moze nagutati vazduha i u toku samog hranjenja ukolko je halapljiva. Stoga vam preporucujemo da otprilke na pola obroka bebu podignete u uspravan polozaj. Pre toga uzmite pelenu i stavote je preko ramena jer beba moze istovremeno podrignuti i bljucnuti malo mleka. Da bi olaksali bebi mozete je po zavrsertku obroka potapsati par puta. Na taj nacin pomazete bebi da se oslobodi vazdusnog mehura iz zeluca. Najbolje je bebu prisloniti uz svoje rame a rukama drzite za ledja.

Trenutni odeljak: ´┐Ż
POGLEDAJTE JOS:


2011-05-09.  | 

Ljutnja i oproštaj

Ljutnja i opro┼ítajPostoji stara izreka da je posle svađe sve slađe. Mislimo da ima istine u ovome. Razmislite o tome da li brzo planete ili je potrebno dosta da se prelije ča┼ía, da li brzo opra┼ítate ili Vam je potrebno mnogo vremena.

Imate kraći fitilj. Često Vas opisuju kao osobu preke naravi. Kako krupne stvari tako i sitnice Vas mogu dovesti do ludila. Mnogo je bolje ne dopu┼ítati gnevu da Vas savlada kao ni sitnicama da Vam smetaju. Ako brzo planete, zapitajte se kada se to de┼íava sa razlogom i da li je opravdano. Smirite se tako ┼íto ćete duboko udahnuti ili otići u ┼íetnju. Zapamtite da je Va┼í cilj da savladate bes.2009-03-29.  | 

5 saveta za mame

5 saveta za mameSigurno ste oduvek ma┼ítali o tome da budete supermama, koja u isto vreme radi, kuva, pere, pegla, poigra se sa decom, ide u kupovinu... I ako to izgleda kao nemoguće, verujte uz dobru organizaciju sve se mo┼że.

1. Posvetite se sebi. Ako po čitav dan radite i trčite kako biste sve obaveze ispunili na vreme, ubrzo ćete postati veoma umorni i nesrećni. Ukoliko ┼żelite da dr┼żite sve konce u svojim rukama, morate da budete u kondiciji, i fizički i mentalno. To znači da bar sat vremena u toku dana morate da odvojite za sebe.2011-10-12.  | 

Nađite vremena da budete supruga

Nađite vremena da budete suprugaDa, postoji ┼żivot po┼íto se beba rodi. Mo┼żete biti uspe┼ína majka i supruga, ali je neophodno malo pode┼íavanja i prilagođavanja. Prioriteti se menjaju, slobodno vreme nestaje, spontanost raste; ┼żivot se menja kada imate bebu. Biće potrebno malo truda, kako sa Va┼íe tako i sa strane Va┼íeg supruga, da veza funkcioni┼íe sa bebom u kući.2011-03-11.  | 

Kako prestati sa hrkanjem?

Kako prestati sa hrkanjem?Ukoliko partner hrče, to ne samo da Vam ne dozvoljava da se naspavate već mo┼że uticati da se osećate lo┼íe.

Skoriji izve┼ítaj je pokazao da osobe, koje ne mogu da spavaju usled neke buke, imaju povećane ┼íanse da pate od hipertenzije (povećanog krvnog pritiska). ┼áto jače hrče, to se vi┼íe povećava krvni pritisak. Buka čak i ne mora da Vas probudi.2011-08-28.  | 

Kako se telo menja nakon porođaja?

Kako se telo menja nakon porođaja?Beba je stigla i svi joj se dive. A ┼íta je sa Vama? Dosta toga se de┼íava Va┼íem telu po┼íto na svet donesete ovako divno stvorenje. Telo se opet menja. Neke od tih promena su bezbolne, ali neke izazivaju neprijatnosti.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte VaÜ biznis po najni×im cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright ę www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS