MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za tate


2006-07-01. Važnost očeva

Nema sumnje da majke igraju najvažnije uloge u životima njihove dece. One su očigledni heroji dečjeg odgoja. Ali šta je sa ulogom oca? Koliko su bitni očevi sveta u poređenju sa svemogućom slikom majke? Moje mišljenje je da očevi imaju pojednako važnu ulogu kao i majke. Različitu, da. Verovatno ne kao dojenje, ili svežrtvujuća ali podjednako važna u razvojnom i emocionalnom blagostanju deteta.

Očevi su čvrsti oslonci u našim životima. Oni su obala kojoj plivamo kada nam se ruke i noge veoma umore. Oni su snaga na koju se oslanjamo kada preduzimamo naše prve probne korake ka svetu. Očevi mogu biti nežni, snažni, krhki ili moćni, ali su verovatno i najjednostavnija ljubav koju ćemo ikada znati.

Za ćerke, Tata je prvi muškarac kojega obožavaju... prve čovek čije oči sijaju od neodoljive zadivljenosti kada nas pogledaju. On je prvi čovek koji se zaljubljuje u nas. Za sinove, Tata je idol koga prvo požele da imitiraju... njihov odraz u ogledalu onoga što će biti i verovatno jedini muškarac koga će moći slobodno da vole.

Tata je prvi muškarac koji nas je držao, kao roditelj koji voli, sa ogromnom knedlom u grlu, i jedino radost te ljubavi može da izbriše poražavajući bol davljenja neočekivanom sirovom emocijom. Mislim da kad otac drži njegovu novorođenu bebu, da je dirnut čistom ranjivošću po prvi put u njegovom odraslom životu, ostavljajući ga zauvek poniznim pred neobjašnjivim čudima života.

Za majke, otac naše dece je osoba kojoj možemo da verujemo u pažljivom nadgledanju dece, onako kako bismo i mi. Sigurne smo u znanje njihove ljubavi prema našem dragocenom potomku. Tata je jedina druga osoba na svetu fascinirana svakom nijansom i žagorom naših beba. On je jedina osoba na planeti sa kojom možemo da zadovoljavamo našu potrebu za hvaljenjem i pričanjem o postignućima i srcoboljkama naše dece do nerviranja drugih ljudi...osoba koja će biti podjednako zainteresovana i nikada neće zevati u lice našiem posvećivanju.

Bez tata, ni mi ne bi bile mame. Iskoristiću ovo da im se zahvalim od sveg srca za ovu čast i što su naši partneri u ovom poslu podizanja dece. Znajte koliko ste voljeni i duboko poštovani, momci! Vi ste naši verni vojnici i tebate nam više nego što će te ikada shvatiti.

Trenutni odeljak: Kutak za tate
POGLEDAJTE JOS:


2010-09-27.  | 

Neplodnost kod muškaraca

Definicija

Neplodnost kod muškaracaZa par se kaže da je neplodan kada ne dođe do trudnoće za godinu dana, a pritom se ne koriste kontraceptivna sredstva. Oko 25% parova se suoči sa neplodnošću u toku života. Bojazan od steriliteta se povećava sa godinama. U 40% slučajeva neplodnosti, muškarci su ti kod kojih postoji problem.2009-08-28.  | 

Kratka „terapija“ za mlade očeve

Vreme

Kratka terapija za mlade očeveNajbolji način da se oslobodite strahova vezanih za bebu jeste da provodite sa njom što više vremena. Naravno, na ovaj način uspostavićete najbolji kontakt sa njom, pozitivno ćete uticati ne samo na emotivni već i na njen kompletni razvoj.2011-11-19.  | 

Mora se znati ko je glavni u kući

Mora se znati ko je glavni u kućiOčevi, koji sa svojom decom uspostave drugarski odnos, su sigurno najsrećniji očevi na svetu. Radost rvanja na podu, tuče jastucima, duge šetnje kada se samo držite za ruke i razgovarate o vetru, se ne može uporediti ni sa čim. Ipak, stvari se nekada izmaknu kontroli i tata pređe na drugu stranu gde je prvo najbolji drug detetu, pa tek otac. Važnoje da se napravi razlika- Očevi su odrasli, a ne deca.2011-02-09.  | 

Nove tate

Nove tateBeba je tu! Čestitamo! Liči li na Vas? Ili na suprugu? Kako uzbudljiv trenutak za celu porodicu. I sada, šta je na Vama da činite?

Ne postoji uputstvo za tate. Morate da učite sve vreme i usput. Supruzi i bebi je potrebna sva Vaša ljubav i podrška kada stignu kući. Budite strpljivi sa oboje. Ne budite nervozni i frustrirani kada beba počne da plače. Ona plače jer ne postoji drugi način da Vam stavi do znanja šta joj treba. Uzmite slobodne dane na poslu ili odmor i pokažite svim rođacima i prijateljima taj smotuljak radosti.2010-06-27.  | 

Prestanite sa kritikama koje povređuju partnera

Prestanite sa kritikama koje povređuju partneraNeki parovi misle da ako imaju dobru komunikaciju, njihov brak dobro funkcioniše. Ovo, naravno, nije u potpunosti tačno.

Muškarci i žene kritikuju jedni druge iz različitih pobuda. Muškarci kritikuju žene kako bi ih unizili i pokazali „gde im je mesto“. Takav čovek se oseća nemoćnim, ne voli i ne ceni svoju suprugu. Zbog toga je i napada. Neki muškarci na ovaj način se ratosiljaju svojih nepodobnosti i frustracija. Osećaju se slabim i „feminiziranim“ što ih plaši pa ponižavaju supruge kako bi se osetli bolje. Ovakav kriticizam je oblik nasilja; potpuno je neprihvatljiv i čovek koji ga uporno ponavlja nije čovek. Trebalo bi da ozbiljno sagledaju iz kojih razloga to rade i kakv efekat ima na brak.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS