MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za tate


2006-07-01. Važnost očeva

Nema sumnje da majke igraju najvažnije uloge u životima njihove dece. One su očigledni heroji dečjeg odgoja. Ali šta je sa ulogom oca? Koliko su bitni očevi sveta u poređenju sa svemogućom slikom majke? Moje mišljenje je da očevi imaju pojednako važnu ulogu kao i majke. Različitu, da. Verovatno ne kao dojenje, ili svežrtvujuća ali podjednako važna u razvojnom i emocionalnom blagostanju deteta.

Očevi su čvrsti oslonci u našim životima. Oni su obala kojoj plivamo kada nam se ruke i noge veoma umore. Oni su snaga na koju se oslanjamo kada preduzimamo naše prve probne korake ka svetu. Očevi mogu biti nežni, snažni, krhki ili moćni, ali su verovatno i najjednostavnija ljubav koju ćemo ikada znati.

Za ćerke, Tata je prvi muškarac kojega obožavaju... prve čovek čije oči sijaju od neodoljive zadivljenosti kada nas pogledaju. On je prvi čovek koji se zaljubljuje u nas. Za sinove, Tata je idol koga prvo požele da imitiraju... njihov odraz u ogledalu onoga što će biti i verovatno jedini muškarac koga će moći slobodno da vole.

Tata je prvi muškarac koji nas je držao, kao roditelj koji voli, sa ogromnom knedlom u grlu, i jedino radost te ljubavi može da izbriše poražavajući bol davljenja neočekivanom sirovom emocijom. Mislim da kad otac drži njegovu novorođenu bebu, da je dirnut čistom ranjivošću po prvi put u njegovom odraslom životu, ostavljajući ga zauvek poniznim pred neobjašnjivim čudima života.

Za majke, otac naše dece je osoba kojoj možemo da verujemo u pažljivom nadgledanju dece, onako kako bismo i mi. Sigurne smo u znanje njihove ljubavi prema našem dragocenom potomku. Tata je jedina druga osoba na svetu fascinirana svakom nijansom i žagorom naših beba. On je jedina osoba na planeti sa kojom možemo da zadovoljavamo našu potrebu za hvaljenjem i pričanjem o postignućima i srcoboljkama naše dece do nerviranja drugih ljudi...osoba koja će biti podjednako zainteresovana i nikada neće zevati u lice našiem posvećivanju.

Bez tata, ni mi ne bi bile mame. Iskoristiću ovo da im se zahvalim od sveg srca za ovu čast i što su naši partneri u ovom poslu podizanja dece. Znajte koliko ste voljeni i duboko poštovani, momci! Vi ste naši verni vojnici i tebate nam više nego što će te ikada shvatiti.

Trenutni odeljak: Kutak za tate
POGLEDAJTE JOS:


2010-02-13.  | 

Neki od strahova novopečenih očeva I deo

Plašim se da uzmem bebu!
Ovaj stah nejčešći je među mladim očevima, naročito u slučaju prvorođenčeta. Pošto većina muškaraca do tada nije videla bebu staru svega dva tri dana, dožive „šok“ kad shvate koliko je mala i bespomoćna. Naravno, pre toga niko im nije objasnio da bebe nisu ni bespomoćne ni nejake, kao što to na prvi pogled izgleda. Da bi se uverili u to dovoljno je da posmatraju patronažnu sestu koja posećuje bebu prvih nekoliko dana nakon rođenja.2011-12-20.  | 

Na koje načine otac može postati značajniji deo porodice (nego što već jeste)?

Na koje načine otac može postati značajniji deo porodice (nego što već jeste)?1. Zdrav, pozitivan odnos pun poštovanja sa majkom deteta je prvi korak do srećne porodice. Deca su pod velikim uticajem svoje okoline i ponašaju se i rade ono što vide od drugih.

2. Provodite više vremena sa detetom. Pričajte sa njim i slušajte ga. Ako očekujete da Vas dete stvarno čuje, zaslužite to pravo tako što ćete ga uvek saslušati. Većina očeva razgovara sa decom tek kada nešto skrive.2009-01-11.  | 

7 strahova koji očekuju budućeg tatu

7 strahova koji očekuju budućeg tatuČinjenica je, da je trudnoća stanje koje je direktno vezano za ženu. Ali, i muškarci su u ovom periodu prilično izloženi stresu, nedoumicama, preispitivanjima... Lako nerado i retko pričaju o svojim strahovima, činjenica je da ni njima nije lako. Priznajte da ste u ovih nekoliko meseci uživanja i „uživanja“ u drugom stanju bar jednom pozavideli svom mužu ili bolje reći celom muškom rodu. Njemu nikada nije muka i ne povraća, nedobija kilograme protiv svoje volje, može da spava na stomaku i da se prevrće do mile volje, ne trči svaki čas da piški, i ne mora da se porađa.2009-08-28.  | 

Kratka „terapija“ za mlade očeve

Vreme

Kratka terapija za mlade očeveNajbolji način da se oslobodite strahova vezanih za bebu jeste da provodite sa njom što više vremena. Naravno, na ovaj način uspostavićete najbolji kontakt sa njom, pozitivno ćete uticati ne samo na emotivni već i na njen kompletni razvoj.2011-11-24.  | 

Očevi u poznim godinama

Očevi u poznim godinamaU poslednje vreme sve više viđamo i slušamo o  muškarcima koji postaju očevi u kasnim godinama. U protekle 3 decenije određeni faktori su doprineli ovom trendu:

- Parovi se kasnije venčavaju, odlažu rođenje bebe;
- Dosta muškaraca se odluči da osnuje porodicu tek kada se nađe u drugom braku;
- Duži životni vek utiče na odluke muškaraca kada da imaju decu.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS