MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za tate


2006-07-01. Važnost očeva

Nema sumnje da majke igraju najvažnije uloge u životima njihove dece. One su očigledni heroji dečjeg odgoja. Ali šta je sa ulogom oca? Koliko su bitni očevi sveta u poređenju sa svemogućom slikom majke? Moje mišljenje je da očevi imaju pojednako važnu ulogu kao i majke. Različitu, da. Verovatno ne kao dojenje, ili svežrtvujuća ali podjednako važna u razvojnom i emocionalnom blagostanju deteta.

Očevi su čvrsti oslonci u našim životima. Oni su obala kojoj plivamo kada nam se ruke i noge veoma umore. Oni su snaga na koju se oslanjamo kada preduzimamo naše prve probne korake ka svetu. Očevi mogu biti nežni, snažni, krhki ili moćni, ali su verovatno i najjednostavnija ljubav koju ćemo ikada znati.

Za ćerke, Tata je prvi muškarac kojega obožavaju... prve čovek čije oči sijaju od neodoljive zadivljenosti kada nas pogledaju. On je prvi čovek koji se zaljubljuje u nas. Za sinove, Tata je idol koga prvo požele da imitiraju... njihov odraz u ogledalu onoga što će biti i verovatno jedini muškarac koga će moći slobodno da vole.

Tata je prvi muškarac koji nas je držao, kao roditelj koji voli, sa ogromnom knedlom u grlu, i jedino radost te ljubavi može da izbriše poražavajući bol davljenja neočekivanom sirovom emocijom. Mislim da kad otac drži njegovu novorođenu bebu, da je dirnut čistom ranjivošću po prvi put u njegovom odraslom životu, ostavljajući ga zauvek poniznim pred neobjašnjivim čudima života.

Za majke, otac naše dece je osoba kojoj možemo da verujemo u pažljivom nadgledanju dece, onako kako bismo i mi. Sigurne smo u znanje njihove ljubavi prema našem dragocenom potomku. Tata je jedina druga osoba na svetu fascinirana svakom nijansom i žagorom naših beba. On je jedina osoba na planeti sa kojom možemo da zadovoljavamo našu potrebu za hvaljenjem i pričanjem o postignućima i srcoboljkama naše dece do nerviranja drugih ljudi...osoba koja će biti podjednako zainteresovana i nikada neće zevati u lice našiem posvećivanju.

Bez tata, ni mi ne bi bile mame. Iskoristiću ovo da im se zahvalim od sveg srca za ovu čast i što su naši partneri u ovom poslu podizanja dece. Znajte koliko ste voljeni i duboko poštovani, momci! Vi ste naši verni vojnici i tebate nam više nego što će te ikada shvatiti.

Trenutni odeljak: Kutak za tate
POGLEDAJTE JOS:


2006-06-07.  | 

Tate - 11 saveta kako da i na daljini ostanete u kontaktu sa vašim detetom

Ako Vas posao odvaja od Vašeg deteta češće nego što biste hteli, ove zanimljive ideje će pomoći da Vi i beba podelite vreme iako ste kilometrima daleko.

 

1. Ako imate svoj omiljeni parfem, kapnite malo na njen jastuk kako bi je podsećao na Vas.2006-10-23.  | 

Prvo iskustvo

Po zakonu prirode krunisanje ljubavi izmedju dvoje koji se vole je rodjenje deteta. U vecem broju slucajeva trudnoca supruge se odvija bez kompikacija kao i sam porodjaj. Ali `tate` nije sve bas tako jednostavno. Drugo stanje kao i post porodjajni period u zivotu svake majke je veoma bitan momenat. Zato je svakoj majci potrebno razumevanje, paznja, kao i maksimalno ucestvovanje oko podizanja bebe.2011-11-20.  | 

Mitovi o očinstvu

Verovanja i istina
Mitovi o očinstvuVerovatno se ponašate kao i sve tate u iščekivanju- pretpostavljate šta se sve podrazumeva pod ulogom oca. Te ideje vuku korene iz ličnog iskustva sa ocem i svog ubeđenja šta društvo očekuje od oca. Na nesreću, postoji jako malo izvora koji pomažu muškarcima da dobro razmisle o svemu i neke od uobičajenih mitova stave na probu. Što više ispitujete i razumete svoja neizrečena iščekivanja u vezi sa očinstvom, to ćete više biti roditelj kakav želite.2010-10-30.  | 

Očevi u toku trudnoće – njihove dužnosti

Očevi se brinu o svojim ženama kako bi one mogle da se brinu o bebi

Očevi u toku trudnoće – njihove dužnostiIstina je da su žene te koje zatrudne, ali njima je potrebna pomoć u toku trudnoće više nego što to možete da zamislite. Žena  koja ima jutarnju mučninu, na primer, ne može da kuva, da izbacuje đubre i da čisti kao pre. Ako ona preskoči jedan obrok, beba takođe preskače. Jednoj majci treba puno pomoći da nahrani bebu na vreme i da se brine o njoj. Trudnicama, koje moraju da leže kako bi održale trudnoću,  neophodno je puno ohrabrenja i podrške kako bi istrajale u tome i kako bi se beba zadržala u stomaku. Ženama, koje su umorne, isfrustrirane ili koje imaju neprekidne bolove u toku trudnoće, potrebna je velika podrška kako bi nastavile da se brinu o bebi na najbolji način. Očevi se brinu o bebama time što hrane, štite i brinu se o majkama.2005-11-03.  | 

Za sve buduce tate

U ovom delu obraticemo se svim tatama, kao i svima onima koji prizeljkuju da to budu.

Dragi muskarci trebalo bi da znate da je jako vazno vase ophodjenje, ponasanje i sam pristup vasoj zeni u toku tih devet meseci.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS