MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 

 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak:


2012-02-11. Nesvesna trudnoće do porođaja

Nesvesna trudnoće do porođajaDosta često se u časopisima i novinama nailazi na priče da su se žene porodile, ali da uopšte nisu znale da su trudne. Mislite da je to zaista nemoguće! Svi znamo za mogućnost da ženi ne izostane menstruacija tokom svih 9 meseci, ali je zaista nemoguće ne opaziti ostale promene na telu, kao što je veliki stomak i šutiranje bebe.

Da li je zaista moguće da ne znate da ste u drugom stanju? 
Ma koliko čudno zvučalo, izgleda da stvarno postoje žene koje su potpuno nesvesne svog stanja dok ne dođe trenutak da se porode. Ipak, ovo je jako retka pojava, a još ređa je da menstruacija postoji tokom čitave trudnoće.

Mnogim ženama, koje su prošle kroz normalnu trudnoću, je teško da ignorišu bol u grudima, mučninu, povraćanje i rast stomaka, a da ne govorimo o bebinim pokretima. Ali, dame koje su jako gojazne ili imaju oduvek bolne grudi (mastalgiju) mogu potpuno zanemariti simptome drugog stanja.

Kod nekih žena je u pitanju psihološki problem poricanja ukoliko je reč o neželjenoj trudnoći, što je jako teško utvrditi u mnogo slučajeva gde žena insistira na tome da nije znala da će roditi bebu.

Verovali ili ne, ali neki testovi pokazuju negativan rezultat i posle 12 nedelja trudnoće. Stoga je jako verovatno da žene nisu svesne u prvih nekoliko meseci. Ipak, ultrazvuk brzo otkriva da li su simptomi koje žena ima posledica trudnoće.

Ruka stručnjaka može da primeti uvećanje materice pritiskom na donji stomak, a slušanje otkucaja bebinog srca će potvrditi dijagnozu ako nekim slučajem nije moguće uraditi ultrazvuk.

U pravu ste što mislite da je jako teško ne primetiti da ste u drugom stanju, ali se ipak može desiti.

Trenutni odeljak:
POGLEDAJTE JOS:Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS