MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2011-10-15. Penušave kupke

Penušave kupke„Izbegavajte kupke sa mehurićima!“
„Kupke sa mehurićima su nezdrave.“
„Da li ste znali da kupke sa mehurićima izazivaju infekcije urinarnog trakta?“

Da li su zaista ti slatki balončići toliko podmukli? Znači li to da više nema onih šašavih frizura? Sklulptura od pene? Avantura sa balončićima? Balončići i nevolje su povezani u zloslutnoj rimi veštica u Šekspirovom „Magbetu“. Da li postoji još neka veza?

Penušave kupke- Penušave kupke mogu da izazovu često uriniranje i osećaj peckanja tokom uriniranja.
- Urinarne infekcije izazivaju često uriniranje i osećaj peckanja tokom uriniranja.

Asocijacija je jasna, ali ne postoje čvrsti dokazi da penušave kupke izazivaju infekcije urinarnog trakta. Bakterije i kupke mogu iziritirati sluzokožu uretre – kao što mogu sapuni, šamponi, farbe, parfemi i razni mirisi, proizvodi namenjeni čuvanju i zaštiti kože, omekšivači i voda u bazenu.

Iritacija uretre često pokreće uriniranje jer je to sistem tela da se očisti i sam zaštiti. To je posebno bitno jer osećaj peckanja izazvan protokom urina preko zapaljenih tkiva, može u suprotnom navesti decu da trpe do poslednjeg trenutka – i više.

Ne postoji dokaz hipoteze da kupka sa mehurićima izaziva infekciju urinarnog trakta. Kupka i ostala jaka sredstva za kupanje ili tuširanje mogu sigurno izazvati disuriju, ali ne i infekciju.

Penušava kupka sigurno može iziritirati kožu neke dece, posebno one kojima je ista osetljiva ili imaju ekceme. Koža u predelu genitalija je često najosetljivija, ali balončići nisu glavni krivac za to. Hrana, kućni ljubimci, prašina u kući, mokar kupaći kostim, letnja vrelina mogu biti podjednako krivi.

Ukoliko dete često urinira, postoji vaginalno peckanje i svrab, sekret, infekcija urinarnog trakta, gljivične infekcije ili ekcem, predlažemo Vam da udarite embargo na penušave kupke (i/ili promenite sapun, gel za tuširanje) kako biste smanjili iritaciju.

Ali, za zdravu decu sa zdravom kožom, ne postoji nijedan opravdan razlog da ne uživaju u potapanju tenkića i lutaka u kadi, prskanja, uživanja u peni i kupki punoj mehurića.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2009-07-25.  | 

Kampovanje sa decom

Kampovanje sa decomKampovanje može da bude u šatoru ili prikolici, ono je jeftino, ali nekomforno za decu. Ako je to vaš izbor, nije neophodno da znate kako se razapinje šator, niti ćete morati da se odreknete osnovnog komfora, struje ili udobnog krevete. U većini kampova možete da iznajmite već postavljene i dobro opremljene šatore ili kamp-prikolice. Današnji kampovi obično nude i dodatne sadržaje: restorane, igrališta za razne sportove, bazene... Ako imate šator ili kamp-prikolicu, a pri tom ste iskusni kamper, letovanje će vas koštati znatno manje, a prednost je to što na taj način možete da letujete na raznim mestima.2010-12-07.  | 

Seksualno zlostavljanje

Seksualno zlostavljanjeSeksualno zlostavljanje podrazumeva svaku aktivnost sa detetom zarad seksualnog zadovoljenja odrasle osobe ili starijeg deteta (straijeg od 4 godine). Snažna potreba dece za ljubavlju i pažnjom od starijih ih čini ranjivim. Odrasli i starija deca imaju ogromnu moć u dečijim životima. Zloupotreba te moći (i detetovog poverenja) je ono što uzrokuje najveću štetu.2008-08-19.  | 

Agresivno ponašanje

Agresivno ponasanje deceUdaranje, grebanje i ujedanje su uobičajen deo ponašanja kod male dece, ali nije baš najprijatniji trenutak kada vaše dete počne da teroriše svoje drugare za igru – ili vas. Kombinacija još uvek loših govornih sposobnosti, nerazvijene kontrole impulsivnosti i velika želja za nezavišnošću su najčešći uzroci ovom problemu. Kako vaše dete bude odrastalo, vremenom će naučiti da svoju frustraciju ispoljava rečima. Iako mnogo mališana prođe kroz agresivnu fazu, vaš je zadatak da naučite svoje dete da nije dozvoljeno povređivati druge ljude.2009-06-27.  | 

Najam apartmana za letovanje

Najam apartmana za letovanjeJedan od najpovoljnijih oblika letovanja s malom decom. Apartmani se najčešće iznajmljuju u privatnim kućama, uglavnom imaju svu nužnu opremu (televizor, šporet poneki čak i veš-mašinu ili se oko veša možete dogovoriti s vlasnicima.)2008-06-13.  | 

Cucla i Vase dete

„Laža“ i vaše deteMnoga deca koriste „lažu“ da bi se smirili dok su još mali, ali i dok su u predškolskom uzrastu. „Laža“ može da služi i kao prelazni predmet – tj. nešto što oslobađa vaše dete stresa i pomaže mu da se prilagodi novim, nepoznatim situacijama kao što je polazak u obdanište. Iako nema razloga da zabranite „lažu“ dok je vaše dete još malo, ima veoma dobrih razloga da ga ohrabrujete da je uskoro odbaci.

 
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS