MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Moja bebaRazno


2011-10-15. Penušave kupke

Penušave kupke„Izbegavajte kupke sa mehurićima!“
„Kupke sa mehurićima su nezdrave.“
„Da li ste znali da kupke sa mehurićima izazivaju infekcije urinarnog trakta?“

Da li su zaista ti slatki balončići toliko podmukli? Znači li to da više nema onih šašavih frizura? Sklulptura od pene? Avantura sa balončićima? Balončići i nevolje su povezani u zloslutnoj rimi veštica u Šekspirovom „Magbetu“. Da li postoji još neka veza?

Penušave kupke- Penušave kupke mogu da izazovu često uriniranje i osećaj peckanja tokom uriniranja.
- Urinarne infekcije izazivaju često uriniranje i osećaj peckanja tokom uriniranja.

Asocijacija je jasna, ali ne postoje čvrsti dokazi da penušave kupke izazivaju infekcije urinarnog trakta. Bakterije i kupke mogu iziritirati sluzokožu uretre – kao što mogu sapuni, šamponi, farbe, parfemi i razni mirisi, proizvodi namenjeni čuvanju i zaštiti kože, omekšivači i voda u bazenu.

Iritacija uretre često pokreće uriniranje jer je to sistem tela da se očisti i sam zaštiti. To je posebno bitno jer osećaj peckanja izazvan protokom urina preko zapaljenih tkiva, može u suprotnom navesti decu da trpe do poslednjeg trenutka – i više.

Ne postoji dokaz hipoteze da kupka sa mehurićima izaziva infekciju urinarnog trakta. Kupka i ostala jaka sredstva za kupanje ili tuširanje mogu sigurno izazvati disuriju, ali ne i infekciju.

Penušava kupka sigurno može iziritirati kožu neke dece, posebno one kojima je ista osetljiva ili imaju ekceme. Koža u predelu genitalija je često najosetljivija, ali balončići nisu glavni krivac za to. Hrana, kućni ljubimci, prašina u kući, mokar kupaći kostim, letnja vrelina mogu biti podjednako krivi.

Ukoliko dete često urinira, postoji vaginalno peckanje i svrab, sekret, infekcija urinarnog trakta, gljivične infekcije ili ekcem, predlažemo Vam da udarite embargo na penušave kupke (i/ili promenite sapun, gel za tuširanje) kako biste smanjili iritaciju.

Ali, za zdravu decu sa zdravom kožom, ne postoji nijedan opravdan razlog da ne uživaju u potapanju tenkića i lutaka u kadi, prskanja, uživanja u peni i kupki punoj mehurića.

Trenutni odeljak: Moja bebaRazno
POGLEDAJTE JOS:


2011-03-27.  | 

Pranje ruku: Naučite dete osnovnim stvarima

Pranje ruku: Naučite dete osnovnim stvarimaNajprostiji način da dete bude zadravo, kao i ostatak porodice je redovno pranje ruku.

Jedino što možete da učinite je da se divite tim buckastim prstima i pufnastim rukama. Ruke Vašeg mališana su neodoljivo slatke, ali u isto vreme i neverovatni prenosioci bacila. Pored toliko stvari koje treba istražiti i dodirnuti, dete jednostavno mora svojim rukama da pokupi mnogo više bakterija i bacila nego što bi trebalo. I dok ne možete sprečiti mališana da istražuje, možete sprečiti bacile na koje nailazi da se šire i učine ga bolesnim. Sve što je potrebno je redovno pranje ruku.2008-06-13.  | 

Cucla i Vase dete

„Laža“ i vaše deteMnoga deca koriste „lažu“ da bi se smirili dok su još mali, ali i dok su u predškolskom uzrastu. „Laža“ može da služi i kao prelazni predmet – tj. nešto što oslobađa vaše dete stresa i pomaže mu da se prilagodi novim, nepoznatim situacijama kao što je polazak u obdanište. Iako nema razloga da zabranite „lažu“ dok je vaše dete još malo, ima veoma dobrih razloga da ga ohrabrujete da je uskoro odbaci.

 2012-04-03.  | 

Iz porodičnog kreveta u krevetac

Iz porodičnog kreveta u krevetac Teško je napraviti baš ovu promenu kada dete malo poraste (skoro svaka promena je teška za mališana, ali i za roditelje). Mališani su stvorenja navike i lagodnosti i kada pokušate da ih lišite lagodne navike (bilo da je to oduzimanje laže ili mogućnosti da se spava sa mamom i tatom), teško je obema stranama. Ali, definitivno je moguće. Ukoliko je dete mlađe od dve godine, ne primenjujte odmah metodu puštanja da otplače već primenite malo blaže metode. 2010-12-18.  | 

Kako oblačiti decu zimi?

Kako oblačiti decu zimi?Deca obožavaju zimske aktivnosti, bilo da je u pitanju sankanje, pravljenje snežnih kula, Sneška Belića ili otisaka u snegu. Nekada Vam se čini da bi najradije istrčali u majicama. Zarad njihovog zdravlja i bezbednosti, moraju biti pravilno obučena. Naučite kako da im oblačite odeću koja je topla i prijatna.

Dete nikada neće priznati da mu je hladno samo da bi ostalo napolju. Roditeljska obaveza je da mu obezbedi zimsku odeću.2011-12-06.  | 

Zabune o kofeinu

Zabune o kofeinuNe dozvoljavate svom detetu da pije energetska pića, posebno uveče jer mu kofein neće dozvoliti da zaspi, a ujutru čim ustanete posegnete za šoljom kafe. Šta je kofein uopšte?
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS