MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-07-03. Komunikacija između supružnika

Komunikacija između supružnikaKada dođe beba, roditelji postaju jedno drugom stranci, ne samo tada već i dugo posle toga.

Da li često osetite kako ste pored svog partnera, a u stvari niti ga osećate niti ga čujete? Da li ste skorije razgovarali bar pet minuta, a da ne prekinete jedno drugo? Da li ste vremenom naišli na razne prepreke i da Vam fali osveženje? Ne brinite! Sve što Vam treba i što ste tražili je produktivan razgovor. Pomoći će Vam da lagano prođete kroz sve teške, ali i lake situacije u životu.

Komunikacija između supružnikaKomunikacija je najbitnija životna veština, čega smo svi intuitivno svesni. Ipak, mnogi od nas zaplove bračnim vodama, a da nemaju ni najblažu predstavu kako to da čine. Brak i porodica zahtevaju ličnu interakciju i odlične veštine u komunikaciji. Niko nije zainteresovan da funkcioniše samo kao supružnik ili samo kao roditelj. Interesuje nas odličan brak i savršena porodica. E, za ovo je potrebno planiranje unapred.

Pre i posle
Pre dece, efikasna komunikacija unutar porodice se odnosila samo na Vas dvoje. Bili ste bračna zajednica. Mogli ste da rešite probleme i razgovarate o mogućnostima i prilikama kroz normalan i miran razgovor. Ali, kada beba dođe u Vaš svet, tada se sve vrti oko „nas“. Vrlo brzo ćete otkriti da pređašnja kominikacijia nije dovoljna i da je potrebno da se umeša neko sa strane- rođaci, babice, prijatelji, lekari...

Efikasna komunikacija između roditelja se ne dešava slučajno!
Stručnjaci su mišljenja da 85% uspeha zavisi od Vaših sposobnosti u vezi i odnosima tj. opštenja sa drugim ljudima.

Razuman i lep razgovor sa supružnikom nije slučajan. Treba Vam čvrst plan u kome neće biti dovoljno da samo partner da sve od sebe, već i deca i cela porodica. 

U velikoj meri povećavate šanse za uspeh ako ranije uspostavite neka pravila. Kada dođu deca, i što je bitnije- kada ih vaspitavate i usmeravate ka odraslom dobu, naići ćete na mnogo problema sa kojima se roditelji svakodnevno sreću. Pre nego što se to desi, postoje stvari o kojima treba razmisliti- U kojoj meri biste voleli da u Vašem životu budu zastupljeni rutina i struktura? Ko će upravljati kućnim poslovima i obavezama? Ko će plaćati račune i donositi odluke u vezi sa investicijama? Da li ćete dozvoliti partneru da puši i pije u kući, pred decom? Kakav će biti način ishrane i kako ćete pripremati obroke? Da li ćete dozvoliti deci da sami biraju sa kim će se družiti? Koliko vremena ćete oboje posvetiti deci? Ove i još mnogobrojne dileme će staviti na iskušenje Vaše veštine u komunikaciji. Budite oprezni i nikada ne zanemarujte ono što partner ima da Vam kaže. Uvek poštujte njegovo mišljenje i osećanja i uspećete da održite svoj brak i svoju porodicu, a da ne zapadnete u rutinu.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-10-19.  | 

Kontraceptivna pilula za jutro posle

Šta je pilula „jutro posle“?
Kontraceptivna pilula za jutro posleKoristi se posle nezaštićenog odnosa i sprečava da žena ostane u drugom stanju. Iako puno ljudi govori o njoj, njen naziv Vas može navesti na pogrešan put.

Stvarna situacija je da ova tabletica deluje 72 sata (tri dana), a ne samo jutro posle. Postoje i nove varijante tablete koje deluju i pet dana. Ali, što je ranije uzmete, to boje: najefikasnije deluje ako se uzme u toku 12 sati od trenutka kada ste imali nezaštićen seks. Nekada je žena morala da popije dve pilule, a danas samo jednu.2012-01-03.  | 

„Hir“ dijete su opasne po zdravlje

„Hir“ dijete su opasne po zdravljeOpsesivno brojanje kalorija može povećati rizik za nastanak zdravstvenih problema u budućnosti, upozoravaju stručnjaci.

Zdrava ishrana je bitna kako bi se odagnale bolesti poput srčanih oboljenja, dijabetesa i nekih oblika kancera. Ipak, mnoge dijete se zasnivaju na minimalnom onosu masti i samim tim nedostaju osnovni vitamini i minerali. A ovo, takođe, može ugroziti zdravlje.2011-10-05.  | 

Grudi su se promenile posle trudnoće

Grudi su se promenile posle trudnoće Nije neuobičajeno da posle trudnoće tj. dojenja dođe do promene grudi jer se menja masno tkivo koji čini većinu njihovog sastava. Mnoge žene se žale da im je jedna dojka manja od druge, a stanje se ne popravlja ni nakon naredne trudnoće. Da li možete učiniti nešto po tom pitanju?2011-10-21.  | 

Hemoroidi (Šuljevi)

Šta su hemoroidi?
Hemoroidi (Šuljevi)To su mali otoci ispunjeni krvlju koje izazivaju proširene vene. Nalaze se na samom ulazu u anus (unutrašnji hemoroidi), ali mogu izaći napolje (spoljašnji hemoroidi). Šuljevi nisu opasni.

Misli se da su zatvor i naprezanje prilikom odlaska u toalet glavni krivci za stvaranje hemoroida jer se tako opterećuju vene.2011-04-17.  | 

Soja i vitamin D: Dva načina da se spreči rak debelog creva

Soja i vitamin D: Dva načina da se spreči rak debelog crevaRak debelog creva je veoma česta bolest, kod nas i u svetu. Kako napada posle 50. roditelji ne razmišljaju da sada počnu sa prevencijom pored učenja da dete sedi na noši, igra se sa loptom, težnje da se niko ne razboli od gripa ili prehlade.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS