MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-07-03. Komunikacija između supružnika

Komunikacija između supružnikaKada dođe beba, roditelji postaju jedno drugom stranci, ne samo tada već i dugo posle toga.

Da li često osetite kako ste pored svog partnera, a u stvari niti ga osećate niti ga čujete? Da li ste skorije razgovarali bar pet minuta, a da ne prekinete jedno drugo? Da li ste vremenom naišli na razne prepreke i da Vam fali osveženje? Ne brinite! Sve što Vam treba i što ste tražili je produktivan razgovor. Pomoći će Vam da lagano prođete kroz sve teške, ali i lake situacije u životu.

Komunikacija između supružnikaKomunikacija je najbitnija životna veština, čega smo svi intuitivno svesni. Ipak, mnogi od nas zaplove bračnim vodama, a da nemaju ni najblažu predstavu kako to da čine. Brak i porodica zahtevaju ličnu interakciju i odlične veštine u komunikaciji. Niko nije zainteresovan da funkcioniše samo kao supružnik ili samo kao roditelj. Interesuje nas odličan brak i savršena porodica. E, za ovo je potrebno planiranje unapred.

Pre i posle
Pre dece, efikasna komunikacija unutar porodice se odnosila samo na Vas dvoje. Bili ste bračna zajednica. Mogli ste da rešite probleme i razgovarate o mogućnostima i prilikama kroz normalan i miran razgovor. Ali, kada beba dođe u Vaš svet, tada se sve vrti oko „nas“. Vrlo brzo ćete otkriti da pređašnja kominikacijia nije dovoljna i da je potrebno da se umeša neko sa strane- rođaci, babice, prijatelji, lekari...

Efikasna komunikacija između roditelja se ne dešava slučajno!
Stručnjaci su mišljenja da 85% uspeha zavisi od Vaših sposobnosti u vezi i odnosima tj. opštenja sa drugim ljudima.

Razuman i lep razgovor sa supružnikom nije slučajan. Treba Vam čvrst plan u kome neće biti dovoljno da samo partner da sve od sebe, već i deca i cela porodica. 

U velikoj meri povećavate šanse za uspeh ako ranije uspostavite neka pravila. Kada dođu deca, i što je bitnije- kada ih vaspitavate i usmeravate ka odraslom dobu, naići ćete na mnogo problema sa kojima se roditelji svakodnevno sreću. Pre nego što se to desi, postoje stvari o kojima treba razmisliti- U kojoj meri biste voleli da u Vašem životu budu zastupljeni rutina i struktura? Ko će upravljati kućnim poslovima i obavezama? Ko će plaćati račune i donositi odluke u vezi sa investicijama? Da li ćete dozvoliti partneru da puši i pije u kući, pred decom? Kakav će biti način ishrane i kako ćete pripremati obroke? Da li ćete dozvoliti deci da sami biraju sa kim će se družiti? Koliko vremena ćete oboje posvetiti deci? Ove i još mnogobrojne dileme će staviti na iskušenje Vaše veštine u komunikaciji. Budite oprezni i nikada ne zanemarujte ono što partner ima da Vam kaže. Uvek poštujte njegovo mišljenje i osećanja i uspećete da održite svoj brak i svoju porodicu, a da ne zapadnete u rutinu.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-04-11.  | 

Kako viđanje sa drugim ljudima u toku razvoda utiče na decu?

Kako viđanje sa drugim ljudima u toku razvoda utiče na decu?Morate znati da u velikoj većini slučajeva viđanje sa drugim ljudima u toku razvoda vrlo negativno i loše utiče na decu. Razvod sam po sebi je veoma zbunjujući i zastrašujući za decu, posebno manju. Vrlo su nesigurni u sebe i čitavu situaciju; ne znaju šta će biti sa njima iako ih roditelji uveravaju da će sve biti u redu.2005-11-03.  | 

Nega tela

Nega tela u toku trudnoce je jako bitna. Treba naglasiti da nega nije bitna samo u toku trudnoce vec i pre, bitno je stalno se negovati, a verujte mi da za to i nije potrebno toliko novca.

Sve mi znamo da danas na nasem trzistu, po parfimerijama, apotekama, pa cak i u bolje snabdevenim prodavnicama mozemo pronaci mnostvo razlicitih krema, losiona, mleka za telo, sprejeva.2008-03-27.  | 

10 stvari koje će vas naučiti vaša beba

Zaboravite na trenutak brige o tome čemu sve treba da naučite svoju bebu. Evo

10 stvari kojim će vas ona naučiti:

1. San je dragocen. Ako vam neko ponudi bogatstvo i slavu ili odličnu dremku, uzmite dremku. Da ne govorimo o 8 sati čvrstog sna. Beba zna najbolje, samo je pogledajte.2010-10-11.  | 

Saveti za mlade samohrane majke

Saveti za mlade samohrane majkeKo zna zbog čega se deca ponašaju tako kako se ponašaju? To je pitanje koje mame često postavljaju sebi, ali umesto da pronađu odgovor, služi im kao izgovor za nedolično ponašanje dece. Ako uviđate da se mališan ponaša na način koji Vas oslikava kao lošu mamu, ne oklevajte da pronađete najbolje načine da to promenite. Pitajte stručnjake za savet, razgovarajte da porodicom o disciplinskim metodama koje koristite... Tako što ćete biti aktivni po pitanju vaspitanja ne samo da ćete učiniti dobro svom detetu već ćete svima pokazati koliko se trudite da budete odlična mama, a to je vredno divljenja.2011-07-24.  | 

Dvanaest najčešćih grešaka u romantičnoj vezi

1. Iritacije koje izmaknu kontroli
Dvanaest najčešćih grešaka u romantičnoj veziZašto se žena iznervira kada muškarac ne podigne dasku na WC šolji kada izlazi iz kupatila, a on kada ona ne zna da protumači mapu ili novine izgledaju stare bar godinu dana kada završi sa čitanjem?

U dobroj vezi, ove stvari su toliko beznačajne i periferne u odnosu na ono što je stvarno bitno te ih je stoga najbolje ignorisati.

Pokušajte sebi reći da ste prava srećnica što imate takvu vezu i da su to samo male iritacije.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS