MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Kutak za mame


2011-07-03. Komunikacija između supružnika

Komunikacija između supružnikaKada dođe beba, roditelji postaju jedno drugom stranci, ne samo tada već i dugo posle toga.

Da li često osetite kako ste pored svog partnera, a u stvari niti ga osećate niti ga čujete? Da li ste skorije razgovarali bar pet minuta, a da ne prekinete jedno drugo? Da li ste vremenom naišli na razne prepreke i da Vam fali osveženje? Ne brinite! Sve što Vam treba i što ste tražili je produktivan razgovor. Pomoći će Vam da lagano prođete kroz sve teške, ali i lake situacije u životu.

Komunikacija između supružnikaKomunikacija je najbitnija životna veština, čega smo svi intuitivno svesni. Ipak, mnogi od nas zaplove bračnim vodama, a da nemaju ni najblažu predstavu kako to da čine. Brak i porodica zahtevaju ličnu interakciju i odlične veštine u komunikaciji. Niko nije zainteresovan da funkcioniše samo kao supružnik ili samo kao roditelj. Interesuje nas odličan brak i savršena porodica. E, za ovo je potrebno planiranje unapred.

Pre i posle
Pre dece, efikasna komunikacija unutar porodice se odnosila samo na Vas dvoje. Bili ste bračna zajednica. Mogli ste da rešite probleme i razgovarate o mogućnostima i prilikama kroz normalan i miran razgovor. Ali, kada beba dođe u Vaš svet, tada se sve vrti oko „nas“. Vrlo brzo ćete otkriti da pređašnja kominikacijia nije dovoljna i da je potrebno da se umeša neko sa strane- rođaci, babice, prijatelji, lekari...

Efikasna komunikacija između roditelja se ne dešava slučajno!
Stručnjaci su mišljenja da 85% uspeha zavisi od Vaših sposobnosti u vezi i odnosima tj. opštenja sa drugim ljudima.

Razuman i lep razgovor sa supružnikom nije slučajan. Treba Vam čvrst plan u kome neće biti dovoljno da samo partner da sve od sebe, već i deca i cela porodica. 

U velikoj meri povećavate šanse za uspeh ako ranije uspostavite neka pravila. Kada dođu deca, i što je bitnije- kada ih vaspitavate i usmeravate ka odraslom dobu, naići ćete na mnogo problema sa kojima se roditelji svakodnevno sreću. Pre nego što se to desi, postoje stvari o kojima treba razmisliti- U kojoj meri biste voleli da u Vašem životu budu zastupljeni rutina i struktura? Ko će upravljati kućnim poslovima i obavezama? Ko će plaćati račune i donositi odluke u vezi sa investicijama? Da li ćete dozvoliti partneru da puši i pije u kući, pred decom? Kakav će biti način ishrane i kako ćete pripremati obroke? Da li ćete dozvoliti deci da sami biraju sa kim će se družiti? Koliko vremena ćete oboje posvetiti deci? Ove i još mnogobrojne dileme će staviti na iskušenje Vaše veštine u komunikaciji. Budite oprezni i nikada ne zanemarujte ono što partner ima da Vam kaže. Uvek poštujte njegovo mišljenje i osećanja i uspećete da održite svoj brak i svoju porodicu, a da ne zapadnete u rutinu.

Trenutni odeljak: Kutak za mame
POGLEDAJTE JOS:


2011-11-07.  | 

Put do ljubaznosti u braku

Put do ljubaznosti u brakuKada ste sposobni da savladate inat i Vaša ne bude „zadnja“ (ako jeste, onda je to osobina sebičnih ljudi), dozvoljavate sebi da budete ispunjeniji kao ljudsko biće. Ljubaznost i finoća se ne ogledaju u  kupovini cveća ili kravate već u učenju da saslušate, „ulaska u štos“ zbog čega i šta partner govori, izražavanju misli i osećanja. Kada koristite ljubaznost da rešite nesporazume i stvorite više razumevanja nasuprot insistiranju da uvek budete u pravu, učite da cenite i brinete o svom supružniku.2011-11-16.  | 

Vodič za roditelje: Fizička i emotivna podrška

Vodič za roditelje: Fizička i emotivna podrškaPreživeli ste uspone i padove koje nosi trudnoća, uspeli ste da se izborite sa svim izazovima (to Vi mislite!), naučili ste da menjate pelene. Sada sledi teži deo, onaj koji ne možete da kontrolišete- neprospavane noći, kaka, kaka, i još malo kake, i česte (nadasve neočekivane) posete od strane rođaka.2009-05-17.  | 

Nega po bakinim receptima

Uz pomoć efikasnoh preparata koje možete sami da napravite po starim, dobrim receptima za negu iz vremena naših baka zasijaćete od glave do pete.

Za meku kožu lica

Obloge protiv sitnih bora

Za meku kožu licaKožu možete da umirite i zategnete specijalnim oblogama koje će ujedno i ukloniti sitne bore s vašeg lica. Potopite 50g suvih cvetova sleza u tri decilitra prokuvane vode. Sačekajte pet minuta, procedite, a zatim dodajte dve kašičice meda. Natopite pamučnu krpu i oblogu držite na licu nekoliko minuta. Videćete, koža će vam biti zategnutija, a bore manje primetne.2006-01-21.  | 

Fitness i trudnoća (1)

U slucaju da niste pogodili iz mog naslova clanka, provešcu sledecih devet meseci deleci svoje fitness iskustvo kroz trudnocu i na putu nazad ka takmicenju.

Na pocetku kada sam znala da želim da probam da imam bebu, mnoge misli su mi proletale kroz glavu: koliko dugo treba da budem van takmicenja, koliko ce mi trebati da se vratim u formu, da li cu moci da treniram koliko mogu u toku trudnoce, da li je ovo pravo vreme za mene da pokušam da stvorim porodicu?2011-03-17.  | 

Zašto je čaj zdrav?

Zašto je čaj zdrav?Kako crni tako obični i zeleni čaj imaju bitnu ulogu u očuvanju zdravlja čoveka.

Duži život
Nova studija pokazuje da pijenje čaja pomaže u borbi protiv srčanih bolesti, popravlja sposobnost i moć mozga, smanjuje rizik od srčanog napada i moždanih udara i čini da se osećate pokretljivijim i radosnijim.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte Va biznis po najniim cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS