MojaBeba.com

portal za roditelje i trudnice

 

 

 

 

Kratak sadržaj
1. Trudnoca & Porodjaj
2. Moja beba
3. Kutak za mame
4. Kutak za tate
5. Pitajte strucnjake
6. Vasa iskustva
7. Saveti
8. Vesti & Obavestenja
9. Pisma citalaca
10. Promocija proizvoda
11. Pampers vesti
12. Maticne celije

Rent A Car Kragujevac

Pirotehnika Piro-Mania


 
POSLOVNI ADRESAR
 
auto oglasi


 

Pretraga sajta:

Loading
Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj ´┐Ż Trudnoca


2006-05-02. Macke i trudnoca

Ukoliko imate macku, doktor ce Vam najverovatnije preporuciti da je poklonite za vreme trudnoce zbog razika da budete izlozeni toxoplasmosis-u. Ne morate da se otarasite svoje macke. Dovoljno je samo da preduzmete neke mere predostroznosti i bicete u redu.

Toxoplasmosis je infekcija izazvana parazitom. Povoljni izvori infekcije izazvane ovim parazitom su nedovoljno termicki obradjena mesa, neoprano voce i povrce. Jedini nacin da se zarazite toxoplasmosis-om je prilikom direktnog kontakta sa licem Vase macke. Vecina ljudi nikada i nema direktan kontatk sa licem macke. Da biste eliminisali rizik od izlaganja ovom parazitu, koristite rukavice prilikom ciscenja kante za otpatke, ili sredjivanja dvorista ukoliko u njemu ima macaka. Operite temeljno ruke kada zavrsite. Ovom parazitu je potrebno 24h da postane aktivan i pocne da utice na Vas. To mozete izbeci i ukoliko svakodnevno cistite kantu za otpatke. Ako ste i pored toga zabrinuti, zamolite nekoga da to ucini umesto Vas. Drugi nacin da smanjite rizik izlaganja ovom parazitu je da izbegavate nedopecena ili nedokuvana mesa. Ukoliko ste navikli da narucujete sniclu slabije pecenu, pocnite da narucuje bolje ispecenu, bar dok se Vasa beba ne rodi. Postarajte se da svo voce i povrce koje jedete bude dobro oprano. Perite ruke - i ovo ce takodje uticati na smanjenje rizika.  

Jednostavna analiza krvi Vam moze omoguciti da saznate da li ste bili izlozeni toxoplasmosis-om. Testom se utvrdjuje da li je Vas imuni sistem proizvodio antitela za odbranu od ovog odredjenog parazita. Ukoliko ste izlozeni toxoplasmosis-om dok ste u drugom stanju, sanse za pojavu nekih komplikacija su minimalne. Simptomi izlozenosti ovom parazitu slicni su simptomima gripa. Toxoplasmosis se leci.

Trenutni odeljak: Trudnoca & Porodjaj ´┐Ż Trudnoca
POGLEDAJTE JOS:


2009-05-15.  | 

Dok jedete za dvoje (7-9 meseci)

Dok jedete za dvoje (7-9 meseci)Šta se dešava sa bebom?
Beba ubrzano dobija na kila┼żi a ispod ko┼że se formiraju masne naslage. Njen skelet, koji je bio do sada mekana hrskavica, se učvr┼íćava. Razvijaju se pluća tako da beba sada mo┼że samostalno da di┼íe, a lunago dlačice nestaju sa tela.2011-07-23.  | 

Trudnicama se savetuje da odr┼żavaju oralnu higijenu

Trudnicama se savetuje da odr┼żavaju oralnu higijenuMajke koje očekuju prinovu treba da obrate posebnu pa┼żnju na zdravlje usta i zuba.

Hormonske promene tokom trudnoće se mogu odrazati na oralno zdravlje. Jako je bitno da posetite zubara pre nego ┼íto začnete i uverite se da ne postoji nikakava aktivna bolest desni. Trudnice mogu primetiti kako im desni sada lak┼íe krvare i br┼że dolazi do zapaljenja.2011-04-08.  | 

Emocije i poremećaj ishrane u trudnoći

Emocije i poremećaj ishrane u trudnoćiU toku trudnoće, ┼żene sa poremećajem u ishrani, naročito anoreksičari, mo┼żda imaju pote┼íkoća kako da se izbore sa te┼żinom koju moraju da povećaju (mada, mnogim ┼żenama  trudnoća je upravo ono ┼íto im je potrebno da prevaziđu poremećaj ishrane). Kao rezultat, mogu se osećati skrhano i naslućivati da im je ┼żivot ÔÇ×van kontroleÔÇť. Postoji rizik da trudnice neće jesti dovoljno. Svi ovi faktori dovode do uznemirenosti ili depresije u toku trudnoće.2009-03-18.  | 

Lupanje srca i gubitak daha u trudnoći

Lupanje srca
Povremeno lupanje srca smatra se sasvim normalnim, jer je količina krvi u va┼íem organizmu povećana.

┼áta mo┼żete sami da učinite?
- Nemojte da paničite, već poku┼íajte da se opustite, odmorite ili lagano pro┼íetate.
- Dišite polako i duboko.
- Ako je lupanje stalan ili čest problem, tada se morate obratiti svom ginekologu.2007-03-26.  | 

Utrnulost u rukama

Cesto se dogadja da u trudnoci leva ili desna ruka utrne. U tom slucaju ili ne osecate ruku ili vas tako boli da vas moze probuditi u toku noci.
Cilibarske ogrlice za bebe

Reklamirajte VaÜ biznis po najni×im cenama u Srbiji. Popusti su svuda oko Vas, pronađite ih sa aplikacijom 'Lovac na popuste'.


TV Program

ExYu Radio stanice online

     

 

Copyright ę www.mojabeba.com  Sva prava zadrzana.   design by IMS