Pazi je sad, naljuti se!!!Pa, nije mi uopte bila namera da te naljutim, daleko od toga! Samo sam dala svoje miljenje u vezi na?ina izvo?enja masaice za bebe, takore?i, malo modifikovala izneeni tekst (po mom miljenju i li?nom iskustvu, jer se tako?e ve? dugo godina bavim masaom, pa sam sebi, eto, dala pravo da dam komentar).
Citiraj
Originalno postavio/la n9akovicNjanja, nisam procitala nigde - samo sam prevela papir sa uputstvima koje su nam dali kada smo Katarina i ja isle na tu masazu (kao sto sam uostalom i napisala na pocetku teksta!!!). To je metoda Leptir masaze, kao sto u naslovu pise i ustanovila ju je Eva Rajh.
Izvini, prve redove sam samo preletela pogledom, odmah sam prela na ?itanje prevedenog teksta o masai. Moja greka.
Citiraj
Originalno postavio/la n9akovicKao sto se doktrine u pedijatriji menjaju, tako se menja i stav o masazi beba. Dozvolices....
Ne znam kako bi ovo shvatila...masaa se, prosto, uvek radi od periferije ka srcu,?ime se poboljava protok venskog krvotoka, kako kod odraslih, tako i kod beba.
Citiraj
Originalno postavio/la n9akovicOva \"masaza\" i \"protresanje\" se svode na blago dodirivanje deteta, a protresanje na neznu masazu, kao kada masiras podvaljak, trepereci prstima. Nisam znala kako tacno da opisem to sto treba raditi.
OK, sad si bila mnogo konkretnija u objanjenju, mada meni je odmah bilo jasno, a svoj naknadni komentar sam dala ne zbog tebe, nego zbog drugih ?italaca teksta koji bi moda shvatili malo bukvalno , te moda bili grublji nego to treba.
Citiraj
Originalno postavio/la n9akovicHvala ti na misljenju.Katarina nije imala nikakve probleme, kao ni ostale bebe koje su bile sa nama (a i pre i posle nas)....Nadam se da si shvatila.
Niko nije imao direktnih posledica od pogrene masae, pogotovo tako blage kao to se radi bebama, ali izosta?e onaj pravi efekat masaice. Zato ne raditi kako treba ako ve? imamo informacije uz objanjenje? Ja ?u uvek dati konkretno objanjenje kakav efekat ima svaki pokret u masai, i zato se radi \"ovako\", a ne \"onako\"(govorim uopteno!). Naravno, objasnim uvek, ne insistiram na svom miljenju nikada.
Citiraj
Originalno postavio/la n9akovicP.S. Najvise volim kada podelim sa Vama nesto novo, pa posle moram da se pravdam zasto sam to uradila!!! Pravo je zadovoljstvo provesti sat vremena za kompom, prevodeci nesto sto bi moglo da koristi drugima i dobiti komplimente za to posle

E, ovo mi je najvie krivo! Hvala ti na uloenom trudu, tekst sve u svemu uopte nije lo (jo jednom ponavljam), ali zar ne misli da sam i ja uloila trud da pro?itam tekst, i da otkucam svoje miljenje na njega, imaju?i na umu da time tako?e ?inim dobro onima koji ?e to pro?itati(meni je svakako sve jedno, time se bavim, pa mi je lako, ali ima ljudi koji o masai ne znaju toliko, mislim da je fer da ?uju i dodatne informacije).I sad se ja svo vreme tako?e pravdam zato sam dala te informacije! Sve u svemu, IZVINI n9akovic, iskreno izvini, meni je drago kad pro?itam tekstove koje prevodi, ali nije problem, ako treba ne?u ih vie komentarisati...