Idi na sadržaj




Fotografija

Natasin kuvar


  • Please log in to reply
116 replies to this topic

#101 S&S

S&S

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4428 Postovi:
  • LocationBanjaluka

Objavljeno 01 April 2012 - 06:31 PM

Pregledah i ja!!!
Odusevljena! :)
Svaka cast!
Objavljena slika



#102 jelka

jelka

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 8122 Postovi:

Objavljeno 01 April 2012 - 06:39 PM

Kako ti se čini, koje su prednosi marcipana u odnosu na fondan?
Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

#103 Mare*

Mare*

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 8094 Postovi:

Objavljeno 01 April 2012 - 08:17 PM

Torta je predivna n9! Svaka ti čast!!!

LdcBp1.png

eZg9p2.png


#104 n9akovic

n9akovic

    Nikad ne ide kući

  • Administrators
  • 13606 Postovi:
  • LocationZeneva, Svajcarska / Genève, Suisse

Objavljeno 01 April 2012 - 08:35 PM

Marcipan mi je mnoooogo lakši za oblikovanje. Nema razređivanja bojom i beskrajnog dodavanja šećera.
Marcipan malo staviš da se prosuši i posle ga lako oblikuješ.
Mada ona podloga za tortu - još me ruke bole od rastezanja. Za to je baš teško.
Marcipan mi je ipak malo zdraviji.... Ima bademe, ali i specifičan ukus.
Objavljena slika Lilypie Fourth Birthday tickers

#105 SanjaV

SanjaV

    v.sanja

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5379 Postovi:

Objavljeno 01 April 2012 - 09:23 PM

I ja napokon da pohvalim tortu, mama, BRAVO!

Meni se nesto nije dalo valjati fondan, slag mi je bio laksi, a za Elenin rodjendancic cemo videti.
Objavljena slikaObjavljena slika
Objavljena slikaObjavljena slika

#106 mamus

mamus

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3618 Postovi:
  • LocationMakedonija, Tetovo

Objavljeno 02 April 2012 - 07:38 AM

Bravo N9 ovo je savrseno
Objavljena slika

#107 n9akovic

n9akovic

    Nikad ne ide kući

  • Administrators
  • 13606 Postovi:
  • LocationZeneva, Svajcarska / Genève, Suisse

Objavljeno 22 April 2012 - 08:40 PM

Danas sam prvi put pravila narandžasto sočivo. Bilo je prste da poližeš.
Ništa lakše za pravljenje.
Količinu sočiva isprala sam u nekoliko voda (dok voda nije postala bistra), i 15 minuta kuvala u dva puta većoj količini vode (stavila sam 250 gr sočiva).
U drugu šerpu sam stavila malo maslinovog ulja, iseckanu glavicu crnog i dva čena belog luka. Posle 15 minuta kuvanja prebacila sam sve u šetpu sa lukom koji sam prethodno ispržila (da postane staklast) u koji sam stavila 3 kašike karija. Kuvala sam to zajedno oko 15 minuta i na kraju posolila.
Služila sam sa ribom koju sam ispekla u rerni - prelila maslinovim uljem i vegetom za ribu. Uz to - zelena salata.
Objavljena slika Lilypie Fourth Birthday tickers

#108 winterbaby

winterbaby

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 8843 Postovi:

Objavljeno 22 April 2012 - 09:41 PM

Mljac!
Koliko minuta kuvanja, Nato?
Objavljena slikaObjavljena slika

#109 n9akovic

n9akovic

    Nikad ne ide kući

  • Administrators
  • 13606 Postovi:
  • LocationZeneva, Svajcarska / Genève, Suisse

Objavljeno 23 April 2012 - 08:37 PM

Mljac!
Koliko minuta kuvanja, Nato?

Oko pola sata ako hoćeš da ti se baš raskuva. U principu to narandzasto sočivo je gotovo već posle 15 minuta.
Objavljena slika Lilypie Fourth Birthday tickers

#110 winterbaby

winterbaby

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 8843 Postovi:

Objavljeno 23 April 2012 - 09:19 PM

Hihih, nemam ja gde to ovde da kupim, nisam pitala zato što ću da kuvam. Napisala si gore 1605 min. kuvanja :)
Objavljena slikaObjavljena slika

#111 n9akovic

n9akovic

    Nikad ne ide kući

  • Administrators
  • 13606 Postovi:
  • LocationZeneva, Svajcarska / Genève, Suisse

Objavljeno 23 April 2012 - 09:39 PM

Hihih, nemam ja gde to ovde da kupim, nisam pitala zato što ću da kuvam. Napisala si gore 1605 min. kuvanja :)

Ispravila, hvala. Biošpajz je mesto gde sam kupila u Ženevi. Mora da ima i kod nas. Sledeće je smeđe sočivo....
Objavljena slika Lilypie Fourth Birthday tickers

#112 n9akovic

n9akovic

    Nikad ne ide kući

  • Administrators
  • 13606 Postovi:
  • LocationZeneva, Svajcarska / Genève, Suisse

Objavljeno 22 August 2012 - 08:33 AM

Objavljena slika

Bezalkoholni mojito

1 zeleni limun (limeta)
1 zuti limun
led
rashladjen caj od nane
Sprite
listovi sveze nane

isecite limetu na kolutove - za svaku casu po jedan kolut
iscedite 1 limun i podelite sok u case
operite listove nane i stavite u case
dobro izgnjecite sve to, da nana i zeleni limun puste sok
dodajte pola case leda
dodajte tri prsta hladnog caja od nane
dodajte dva prsta Sprite-a
ukrasite limunom, zanimljivom slamcicom i onom plastikom za koktele
Sluzite odmah

Moze i ova varijanta

5 limeta
ledena kisela voda
rashladjen caj od nane
4 kasike zutog secera
1 buket listova nane
4 slamke
postupak je isti kao u prethodnom, samo se ovde 4 limete iscedi a jedna isece na 8 delova i nana se gnjeci sa secerom. Pije se ledeno.

Ja ne volim da je gazirano, pa umesto Sprite-a ili kisele vode stavim ledeni caj od nane i kasiku secera a pravim prvu varijantu.
Objavljena slika Lilypie Fourth Birthday tickers

#113 S&S

S&S

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4428 Postovi:
  • LocationBanjaluka

Objavljeno 22 August 2012 - 08:42 AM

Odlicno izgleda!
A vjerujem i da bas osvjezava.
Objavljena slika

#114 kikaiogi

kikaiogi

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2243 Postovi:

Objavljeno 22 August 2012 - 02:10 PM

Zvuci bas osvezavajuce, probacu sigurno...
Objavljena slika
Objavljena slika

#115 n9akovic

n9akovic

    Nikad ne ide kući

  • Administrators
  • 13606 Postovi:
  • LocationZeneva, Svajcarska / Genève, Suisse

Objavljeno 10 September 2012 - 08:16 AM

Што се тиче клопе без меса, ми често спремамо патлиџан на следећи начин:

Одсечем врх патлиџана (уздужно, али сачувам тај "поклопац"), извадим "месо" и ситно га исецкам. Често га посолим, па пустим да се оцеди, каже ми мама да тако пусти горчину. Онда на ситно сеченом црном луку издинстам ситно сецкану шаргарепу, када то мало одмекне, додам средину плавог парадајза, ситно сецкани прадајз или сок од прадајза. Све се то крчка неко време требало пи да остане сочно. Онда са овом смесом филујем огуљени патлиџан (онај који сам издубила). Све се запече кратко у рерни. Може да се убаци рендани качкаваљ или да се прелије бешамел сосом.

Изгледа добро (посебно када долазе гости), а мм и мени је екстра укусно. Некако ми плави парадајз има шмек меса.


Ja ovo stalno pravim. Recept sam izmenila malo - secem patlidzane na pola, tako ima vise komada i realnije je da ce se pojesti jedan po osobi (mm kupuje ogromne patlidzane!). Izbacila sam sargarepu i to je to. Stavim samo malo sira od gore, nista vise.

Juce sam pravila isto ovo samo sa tikvicama. Zutim tikvicama. I takodje je sjajno. Bez sargarepe. Moja deca ovo prosto obozavaju.

Ne znam zasto, ali meni dosta vremena treba dok oljustim i izdubim patlidzane. Ne pitajte... A Kata obozava ovako spremljene patlidzane. Zapravo, ona ih generalno obozava.

Patlidzane pravim i na sledeci nacin - dobro operem, ne ljustim. Isecem na pola. Na svakoj polovini isecem nekoliko "svajcarskih krstova" i u njih uguram po deo cena belog luka. Dobro prelijem maslinovim uljem i pecem u rerni dok patlidzani ne odmeknu.
Mogu se posoliti kao sto je Cvetic predlozila - ostaviti da odstoje i iscediti, gube na gorcini.
Objavljena slika Lilypie Fourth Birthday tickers

#116 kikaiogi

kikaiogi

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2243 Postovi:

Objavljeno 10 September 2012 - 11:58 AM

Ja sam probala jedan recept i svi su se odusevili, a generalno niko ne voli plavi patlidzan...Naseci patlidzan na kolutove (ne ljusti se). Proprzi se na ulju i ostavi da se cedi visak ulja...Iseci an kockice dodati sitno seckani beli luk, so i malo sirceta, i eto salate....Svi je jedemo....Moja poznanica ovako proprzeni patlidzan stavlja u zamrzivac pa onda vadi po potrebi i stavi ostale sastojke...
Objavljena slika
Objavljena slika

#117 n9akovic

n9akovic

    Nikad ne ide kući

  • Administrators
  • 13606 Postovi:
  • LocationZeneva, Svajcarska / Genève, Suisse

Objavljeno 13 May 2015 - 11:07 AM

Da ne bih zaboravila, moram da zapisem - recept za sorbe od malina (potrebna vam je masina za sladoled i pasir)

 

1 litar vode

200 grama secera

 

prokuvati i ostaviti da se ohladi. Treba da bude bas hladno

 

500 grama malina ispasirati (2-3 puta)

 

sok od jednog limuna.

 

sve pomesati i staviti u zaledjen sud za pravljenje sladoleda. Mesati dok se ne zaledi.

 

1310-1.jpg

 

Staviti u zamrzivac.

 

Izvaditi iz zamrzivaca 10 - 15  minuta pre serviranja. 


Objavljena slika Lilypie Fourth Birthday tickers




0 korisnik/a čita ovu temu

0 članova, 0 posetilaca, 0 anonimnih korisnika