Idi na sadržaj
Fotografija

POVERENJE/NEPOVERENJE


 • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 vilenjak

vilenjak

  Nikad ne ide kući

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3080 Postovi:

Objavljeno 23 May 2012 - 10:56 AM

Da li vasa deca imaju poverenja u vas a i vi u njih?Koliko vam se cesto obrate ako imaju problem?Koliko vam cesto pricaju recimo o simpatijama ,tajnama...?
Mene je jednom bas povredilo sto Dunja nije htela da mi kaze da ima simpatiju a poverila se mojoj sestri.Nikada ne lazem decu ali bas nikada i mislim da jedino tako mogu ocekivati da mi veruju.Jos su oni mali ali ako sada ne naviknu da mogu pricati sa nama o svemu sto ih muci teko da ce tek kasnije kad budu u pubertetu uspeti da se povere.Ja nikada sa svojim roditeljima nisam imala otvoren odnos i sada neke teme su prosto tabu.
Objavljena slikaObjavljena slika

Objavljena slikaObjavljena slika#2 mammam

mammam

  Nikad ne ide kući

 • Administrators
 • 11142 Postovi:

Objavljeno 23 May 2012 - 11:33 AM

Ne sekiraj se. Nije ništa čudno da devojčica odabere drugu žensku osobu, osim mame, da joj se poveri.

Moje prijateljice kažu da se njima to često dešava. A i čini mi se da je Dunjino poveravanje tetki dobar način da njih dve uspostave blizak odnos.
'Objavljena
'Objavljena

#3 sandric84

sandric84

  Nikad ne ide kući

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 7280 Postovi:
 • LocationBanja Luka

Objavljeno 23 May 2012 - 11:56 AM

Ja sam sa svojom mamom imala, odnosno i dans imam, prijateljski odnos. Uvijek sam joj sve mogla ispricati. NAravno da su postojale po neke tajne ali o bitnim stvarima sam uvijek sa njom pricala.
Iskreno se nadam da ce i moja djeca da imaju takav odnos sa njom. Za sada je sve super. JA ih nikada nisam slagala ni da idem negdje gdje neidem ni nista slicno a i one su dosta otvorene.
Mislim da je dobro sto je Dunja izabrala nekog blizu sebe da se povjeri i pokusaj da sa njom razgovaras na lijep nacin o povjeravanju :)

l3rYp2.png
gjfYp2.png
jGl1p1.png


#4 SanjaV

SanjaV

  v.sanja

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 5379 Postovi:

Objavljeno 23 May 2012 - 12:10 PM

Mame su mame, a tetke su tetke :) Znam, jer sam ja svoje obozavala, a i moja Elena na prvo mesto stavlja tetku. Ova ljubav ne moze da se opise.

Jesi ti pitala Dunju za tu simpatiju, ne verujem da bi zatajila to od tebe? A mozda jednostavno nije bio trenutak da ti kaze.
Objavljena slikaObjavljena slika
Objavljena slikaObjavljena slika

#5 Mare*

Mare*

  Nikad ne ide kući

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 8094 Postovi:

Objavljeno 23 May 2012 - 12:50 PM

Povjerenje se gradi godinama. Vilenjak to što ti ili bilo ko ne laže nikada djecu po mom mišljenju nije jedini način da bi dijete steklo povjerenje u tebe. Ja ne znam kako će biti kad Maki bude starija, sad za sad priča dosta, ali i ja je nastojim potaknuti da mi priča sto više....čak i u situacijama kada nije bila dobra ili nije postupila ispravno nastojim joj objasniti grešku i staviti do znanja da treba da zna da je mama uvijek tu, i da se mami može sve reći. Jednostavno, uvijek joj stavljam do znanja da može sve da mi kaže. Još nismo imali tih simpatija, nadam se da će i to da mi kaže.

Ja sa svojom mamom nisam imala takav odnos....ona je uvijek nekako sa kiselim osmjehom primala to za simpatiju tako da sam kasnije prestala bilo šta da joj govorim na tu temu. Ne bih voljela da moje dijete bude su sličnoj situaciji i zato svemu sto mi priča prilazim veoma ozbiljno, iako mi je ponekad i smjesno....i uvijek je pitam: ''A šta ti misliš o tome?''

No vidjećemo....škakljive godine i teme su tek pred nama :)

LdcBp1.png

eZg9p2.png


#6 cura fina

cura fina

  Nikad ne ide kući

 • Moderators
 • 7096 Postovi:

Objavljeno 23 May 2012 - 03:10 PM

Kod nas u kuci se nikad nije pričalo.Tako je i dan danas.Još se moji čak kao dure što im neke stvari ne pričam.
Mm-ovi su sušta suprotnost,kod njih samo bla,bla,bla :).
I eto nas dvoje takvih,on se ubi od priče i da me natera da ričam ja radije ćutim....
Čini mi se da je E.povukla na njega tso se toga tiče,ona se izblebeće....čak i kada nešto skriva,ako je malo "stisnemo" ona popriča.
L.je izgleda potpuno drugačija.Ona neće da prizna da je povredjena.Neće da prizna da joj je nešto bilo strašno.neće da objasni neku situaciju....
Kakko će to ići dalje-nisam sigurna.Nisam sigurna ni da je to pitanje poverenja i nepoverenja,nego čisto kome želiš da nešto lično ispričaš.Znam situaciju gde postoji divan odnos izmedju roditelja i deteta,otvoren,komunikativan,žaštitnički,zezancija,ma sve za pohvalu....ali kada je tema simpatija ili ako se rastuži i teško mu-neće ništa da kaže.Da li je pogrešan pristup,ili jednostavno sami odrede šta je za pričanje sa roditeljima ,a šta nije....ne znam.Probaj da malo posmatraš i odrediš kako ona reaguje na tvoje pokušaje.Počni da pričaš (u šetnji,u školi) o nekom dečaku koji je tebi "baš Sladak" pa probaj nekako da je navedeš na komentar.
Inače ,meni je baš lepo što je ona odredila tvoju sestru za poveravanje,sumnjam da će moji imati taj odnos.....A ja nisam tetka....:( a volela bih da budem.

#7 n9akovic

n9akovic

  Nikad ne ide kući

 • Administrators
 • 13606 Postovi:
 • LocationZeneva, Svajcarska / Genève, Suisse

Objavljeno 23 May 2012 - 04:01 PM

Ja sam tetka, ali jednoj ultra zatvorenoj devojčici i još udaljena 1500 kilometara od sestričine.... Zamislite kako mi je... Mada ona počinje da priča. Napunila je 12 godina u ponedeljak.

Kata ne priča, kad neće, ali kad počne... Ne prestaje. Ja bih volela sve da znam, ali ne znam... Mada Katilica je još relativno mala i ima tajne sa dadiljom i komšinicom.... Mada je naš odnos mnoooogo evoluirao na bolje od kada se rodio Luka
Objavljena slika Lilypie Fourth Birthday tickers

#8 Emily

Emily

  Nikad ne ide kući

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3032 Postovi:
 • LocationMontenego

Objavljeno 23 May 2012 - 09:42 PM

Ja sam svojoj mami sve govorila,i dan danas to cinim,naravno ne bas 100 posto sve,al uglavnom.
Volela bih da ja sutra sa Enom imam takav odnos.Ona iako sada ima 5 godina vrlo dobro zna da sacuva tajnu!Primera radi,moj otac ne zna da ja pusim i Ena to zna i ona nikada,ali bas nikada nije rec rekla ili nesto napomenula u vezi toga,naprotiv kaze "Mama,nemoj da nosis cigare tamo u kucu,ako oces da pusis ti uzmi od babe,da deda ne vidi da ti imas cigare"...ponekad je i iskusam i kazem da ne kaze tati- ona stvarno ne kaze.Zna da cuva tajnu kad joj se kaze...Ponekad dodje pa mi kaze"ej mama nemoj nikom da kazes,ali....trtrtrt" i onda vidim da mi veruje...tako da se nadam da cemo bar imati upola dobar odnos kao ja i moja mama danas,bar bih ja i sa toliko bila zadovoljna!
Objavljena slika

#9 winterbaby

winterbaby

  Nikad ne ide kući

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 8843 Postovi:

Objavljeno 23 May 2012 - 10:06 PM

Hihi, ja bih bila ponosna da mi sestričina poveri nešto što mami nije. Stvarno, Vilenjak, tetka je nešto posebno. I ja svoju zivkam da se iskukam, pohvalim, i slično, i imam sa njom opušteniji, recimo, odnos nego sa mamom(mada i ona ume da bude stroga po nekim pitanjima, ali me po nekim drugim bolje razume).
Ne znam, ne bih se ja vredjala na tvom mestu. Ne mogu da tvrdim, ali pretpostavljam da bi mi bilo drago, jer sam daleko od sestara i sestričina, a jako mi je stalo da me deca osećaju blisko kao ja njihove mame/bake(ja ovo u množini o svojoj sestri rodjenoj i onoj od tetke, i o mami i tetki).

Mislim da to što je odabrala tetku za poveravanje o simpatiji nije stvar poverenja već neke slobode. Mislim, ok, ima ona slobodu i sa tobom, ali opet, mama je veći autoritet, a tetka je... Pa, ne znam, opet moram da kažem, nešto posebno. Pogotovo za devojčicu.
Objavljena slikaObjavljena slika

#10 vilenjak

vilenjak

  Nikad ne ide kući

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3080 Postovi:

Objavljeno 24 May 2012 - 06:37 AM

Ja sa decom otvoreno pricam o svemu.Pricam im i o tome kako sam se ja yaljubljivala u kakve decake kako je onda naisao njihov tata bla,bla.Pitam ja nju ima li simpatiju a vidim stidi se.S mojom sestrom je bas bliska jel yivimo u istoj ulici i yajedno su svaki dan.Ne smeta meni sto se ona poverila tetki nego sto nemoye i meni.
Stefan prica i sta treba i ne treba kod njega nema okolisanja.
Objavljena slikaObjavljena slika

Objavljena slikaObjavljena slika

#11 jelka

jelka

  Nikad ne ide kući

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 8122 Postovi:

Objavljeno 24 May 2012 - 07:23 AM

Ne znam tačno da citiram, pa ću parafrazirati. Ivo Andrić kaže u svojoj priči "Deca" da deci u najdubljim patnjama roditelji malo mogu pomoći. Malo, ili nikako. Deluje strašno, ali verujem da nije daleko od istine. Misli se tu na neke intimne lomove koji se dešavaju u detinjstvu i koji kasnije ne deluju tako strašno, ali u tom trenutku su detetu veliki i bolni. Kao roditelju, teško mi je da se s tim pomirim, ali kao nečije dete, to sasvim razumem. Sa svojim roditeljima imam otvoren odnos, ali neke stvari im nisam pričala, ili sam im ispričala mnogo kasnije, kad me je već "prošlo".
Ja LEnku mnogo zapitkujem i verujem da će to u jednom trenutku početi da je nervira, ali sad mi priča sve što je pitam. Jer, ona nije dete koje će recimo po povratku iz vrtića sve izbrbljati, nego samo kad je pitam, retko se seti sama nešto da ispriča. Mnogo bolju taktiku ima mm - on je uhvati pred spavanje, kad joj malo pažnja popusti :smilegrin i priča s njom, ali bez neke posebne zainteresovanosti, neobavezno. I ona mu tad svašta ispriča, ja se šokiram.
Što se poveravanja tetki tiče, i meni je to sasvim ok, i mogu da zamislim i kod svojih devojčica u budućnosti to. Nije tu pitanje da li je roditelj strog ili nemaš poverenja - jednostavno, želiš to da ispričaš nekom bliskom, ali ko nije toliko angažovan u tvom vaspitanju kao mama.
Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

#12 InaMomoc

InaMomoc

  Nikad ne ide kući

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 2684 Postovi:
 • LocationRazlog, Bugarska

Objavljeno 24 May 2012 - 07:54 AM

"Da vam kažem odmah na početku
srećan je onaj ko ima tetku.
Tetka se uvek tobom ponosi
i neke lepe stvari donosi.
Kada ste ti i tetka sami
možeš joj reći što ne smeš mami,
neke gluposti i tako svašta,
tetka ti uvek sve oprašta.
Tetka te voli bez izuzetka
tu nema kraja ni početka."

Ovo sam čula pre tri godine, čini mi se na youtube-u i oduševila se jer sam i ja imala supe odnos sa tetkom (mamina sestra od strica). Mami sam počela da se poveravam tek na kraju srednje škole, mada ni od koga nisam krila simpatije, nisam mogla da izdržim da ne pričam o njima :P
Janja, kao i Lenka, ne govori ništa dok je ne pitaš. Uvek joj govorim da meni može sve da kaže i nadam se da će imati poverenja u mene i da ne povuče na oca (niko ne sme da zna da mu nije dobro). Mi imamo simpatiju ali u Sofiji tako da smo uvek zajedno tamo i ne možemo da znamo da li bi nam rekla ako je neko iz vrtića.

LzyI9nM.jpgLzyIp3.png

Iy14vbA.jpgSonXp3.png

 
 

 


#13 vilenjak

vilenjak

  Nikad ne ide kući

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3080 Postovi:

Objavljeno 24 May 2012 - 08:39 AM

Kradem ti ove stihove .
Ja sam tetka i stvarno sestrice volim skoro kao svoju decu.Dvoje su mi kao sto sam rekla blizu a trece je daleko i patim patim za njom i obozavam je isto kao i ovo dvoje koji su mi stalno pred ocima.
Objavljena slikaObjavljena slika

Objavljena slikaObjavljena slika

#14 vekiks

vekiks

  Nikad ne ide kući

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 11378 Postovi:

Objavljeno 24 May 2012 - 09:18 AM

Mame su mame, a tetke su tetke :)


Slazem se sa SanjomV :voimte

Ja sam oduvek imala bas otvoren odnos sa roditeljima i dan danas je tako - cak i preterujem recimo u komunikaciji sa mamom jer po mom misljenju (a i stavu moje sestre :D) pricam i sto treba i sto ne treba. Jednostavno mi je lakse kada neki dogadjaj podelim sa njom, ne razmisljajuci koliko ce to nju opteretiti... Kada se stvari slegnu setim se da to nesto i nije trebalo da dodje do nje pa se izvinjavam :( Tatino misljenje je takodje oduvek bilo vazno za mene, tako da nije bilo ni precutkivanja ni tajni...

Sa decom se trudim da komuniciram o svemu sto je njima zanimljivo, ali ne zaboravljam ni da ih podsticem da mi prepricaju ni dogadjaje iz vrtica ili recimo iz neke setnje u kojoj su bili sa babom ili dedom kada smo mm i ja imali obaveze. Dunja je pricalica na mene :D i ona rado interpretira sve od dorucka pa na dalje, dok su Ogiju uvek potrebna i podpitanja - prosto treba covek da ga navede da nesto isprica do kraja. S vremena na vreme ih podsecam da se od mame ne sme nista kriti i da su roditelji najbolji prijatelji - i u dobru i u zlu/problemima.
Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

#15 coonfumma

coonfumma

  Junior Member

 • Members
 • PipPip
 • 50 Postovi:

Objavljeno 30 December 2017 - 03:46 PM

Mit seinem einfachen und freundlichen Interface bietet Power AMR MP3 WAV WMA M4A AC3 Audio Converter großartige Ergebnisse an. Es handelt sich um eine Mac iTunes Musik-Konverter-Software program, die iTunes von M4A in MP3 umwandelt, additionally sie für nicht-Apple Spieler sowie Handyspieler wie BlacBerry, Artistic Zen, PS3, PSP, Walkman, Xbox, Pocket PC, LG; Nokia, Sony Erickson, Motorola, Google Phone uvm.
Das Dokument gilt für iTunes 10 mit der aktuellsten Model von NoteBunrer und auch iTunes eight & 9, achten Sie bitte auf den unterschiedlichen Schrittthe von iTunes 10 und iTunes eight & 9. Und die Folgenden sind die Hilfe von NoteBurner Audio Converter mit Apple iTunes.
Im Gegensatz zu verlustbehafteten Verfahren („Lossy Codecs) - wie beispielsweise Vorbis oder dem weit verbreiteten MP3 - ist es bei der Verwendung von FLAC möglich, das Audiomaterial auch nach dem Dekodieren ohne Qualitätseinbußen vollständig wiederherzustellen.
Um beim Vergleich mit der Stereoanlage zu bleiben: der Kassettenspieler kann zwar nur Kassetten abspielen, doch eine Kassette passt in verschiedene m4a2wav Geräte unterschiedlicher Hersteller und kann auch noch unterschiedlich genutzt werden (etwa langsame oder schnelle Aufnahme).
M4A-Audiodateien hingegen können nur auf dem LAPTOP, iPod, iTunes und anderen Apple-Geräten verwendet werden. Um aus diesem Karussell m4a zum wav konverter zu navigieren, benutzen Sie bitte Ihre Überschrift-Tastenkombination, um zur nächsten oder vorherigen Überschrift zu navigieren.
Zusätzlich zu Virenscans wird jeder Obtain manuell von unserer Redaktion für Sie geprüft. Auf können Sie Ihre m4a-Dateien ganz einfach über ein Upload-Formular in mp3-Audiodateien umwandeln. NoteBurner WMA DRM to MP3 Converter kann iTunes AAC, M4P, M4A oder M4B Musik in MP3, WAV, WMA, AAC, OGG und FLAC Audiodateien konvertieren.
Mit dem M4A Converter können Sie die getrennten Dateien in eine Datei nach Konversion verbinden. Natürlich kann das m4a schon verlustbehaftet gewesen sein aber meine Gedanke war online m4a in wav konverter ja auch das neue Format soll nicht erneut komprimiert werden und soll nicht schlechter werden.

#16 coonfumma

coonfumma

  Junior Member

 • Members
 • PipPip
 • 50 Postovi:

Objavljeno 30 December 2017 - 03:49 PM

Mit seinem einfachen und freundlichen Interface bietet Energy AMR MP3 WAV WMA M4A AC3 Audio Converter großartige Ergebnisse an. Es handelt sich um eine Mac iTunes Musik-Konverter-Software, die iTunes von M4A in MP3 umwandelt, additionally sie für nicht-Apple Spieler sowie Handyspieler wie BlacBerry, Creative Zen, PS3, PSP, Walkman, Xbox, Pocket LAPTOP, LG; Nokia, Sony Erickson, Motorola, Google Telephone uvm.
Das Dokument gilt für iTunes 10 mit der aktuellsten Model von NoteBunrer und auch iTunes eight & 9, achten Sie bitte auf den unterschiedlichen Schrittthe von iTunes 10 und iTunes 8 & 9. Und die Folgenden sind die Hilfe von NoteBurner Audio Converter mit Apple iTunes.
Da sich hier weder Dateiendung noch Dateiname ändern, man aber die Ursprungsdateien nicht überschreiben will, wird hier zu dem Trick gegriffen, die Dateiendung „.mp3 zu entfernen und anschließend nicht nicht nur eine neue Endungmp3 angehängt wird, sondern zusätzlich auch noch der Dateiname um _medium erweitert wird.
Noteburner Audio Converter erlaubt Ihnen, Audiodateien von vielen verschiedenen Dateiformaten zu MP3, WAV oder WMA Datei frei zu konvertieren, wie M4P zu MP3, M4P zu WAV, M4B zu MP3, M4A zu MP3, M4B zu WAV, kostenloser m4a zum wav konverter, WAV zu MP3, MP3 zu WAV, WMA zu MP3, ungeschützte Datei zu beliebigen Formaten.
Später wurden aber auch die Unterstützung für Android und Mac OS X hinzugefügt, und inzwischen erlaubt Winamp auch die Wiedergabe von M4A Dateien. Mit einem Klick auf den Button Obtain stimmen m4a zum wav konverter Sie unserem Endverbraucher-Lizenzvertrag zu. Auf diese Weise lassen sich die Daten vereinfachen, ohne dass es für den durchschnittlichen Zuhörer zu einer wahrnehmbaren Qualitätsreduzierung kommt.
Bigasoft M4A Converter unterstützt Verschmelzung Audio-Clips in einer Datei zu vervollständigen. Diese Umwandlungssoftware ermöglicht es Ihnen, Audiospur und Untertitel für Output Dateien zu wählen. Um beispielsweise dieselbe Qualität zu erreichen, muss ein MP3-Music bei etwa 192 kbps kodiert werden, während es für den M4A-Track schon ausreicht, 128 kbps zu verwenden, sodass das M4A-Format additionally eine kleinere Dateigröße erreicht.
Gerade Apple-Nutzer, die mehr Songs auf Ihren Geräten unterbringen möchten, sollten daher M4A benutzen, um Musik in relativ hoher Qualität zu genießen und trotzdem konvertiere m4a zu wav die Dateigröße gering zu halten. Es können nur die folgenden Arten von Musikdateien zu MP3tunes hochgeladen werden: mp3, mp4, m4a, m4p, aac, wma, und ogg.
0 korisnik/a čita ovu temu

0 članova, 0 posetilaca, 0 anonimnih korisnika