Idi na sadržaj




Fotografija

Torte


  • Please log in to reply
313 replies to this topic

#1 Goca

Goca

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 153 Postovi:

Objavljeno 28 December 2006 - 11:42 PM

pravila bih neku novu tortu,dajte nesto...



#2 ivamia

ivamia

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 253 Postovi:

Objavljeno 29 December 2006 - 11:49 AM

Ja sam se odlucila za ovu, ne znam da li si pravila.KAPRI TORTAKORA:1. 9 belanaca2. 18 kašika šećera3. 1 kašika brašna4. 100 g mlevenih oraha5. 1/2 praška za pecivo.I FIL:1. 300 g šećera2. 1/2 šoljice vode3. 500 g iseckanih svežih ili zamrznutih višanja4. 2 kesice crvenog pudinga (jagode, maline i sl.)5. 9 kašika vode6. 1 kesica želatina. II FIL:1. 9 žumanaca2. 250 g šećera3. 6 kašika brašna4. 1/2 l mleka5. 250 g margarina. GLAZURA:1. 100 g čokolade2. 30 g margarina3. 200 g šlaga PRIPREMA: Koru ispeći i ostaviti da se ohladi. 300 g šećera i 1/2 šoljice vode staviti da provri i špinovati 5 minuta pa u to spustiti 500 g iseckanih svežih višanja, i kuvati desetak minuta kao slatko.Puding i želatin sjediniti sa vodom, sipati u višnje i kuvati par minuta dok ne počne da se zgušnjava. Vrelu smešu skinuti sa vatre i odmah preliti preko ohlađene kore, ravnomerno rasporediti i ostaviti da se hladi.Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati brašno i zakuvati u mleku kao puding. Masu ohladiti i sjediniti sa umućenim margarinom.Preko kore i fila od višanja premazati žuti fil.Istopiti čokoladu i margarin i celu tortu premazati ovom glazurom.Kada se glazura stegne tortu odozgo nafilovati šlagom.

#3 ivamia

ivamia

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 253 Postovi:

Objavljeno 29 December 2006 - 11:52 AM

MOSKVA TORTAPOTREBNE NAMIRNICE ORAH 200 GRAMA (200 grama) �ECER 350 GRAMA (350 grama) MLEKO 200 MILILITRA (160 grama) PUTER 375 GRAMA (375 grama) JAJA 16 KOMADA (640 grama) BADEM 100 GRAMA (100 grama) ANANAS 400 GRAMA (400 grama) LE�NIK 100 GRAMA (100 grama) VI�NJE 400 GRAMA (400 grama) �LAG 5 KESICE (0 grama) PRIPREMA Umutiti 8 belanaca sa 8 kasika secera, 100 gr seckanih i 100 gr mlevenih oraha, 2 kasike brasna. Podeliti ovu masu na dva dela i peci je iz dva dela. Od ovog ispadnu dve kore. Tako isto jos jedanput uraditi jer torta ima 4 kore. Fil- 16 zumanaca kuvati na pari sa 250 gr secera(treba da vri oko 10 minuta) , kada se masa ohladi , dodati prethodno umuceno 5 kesica slaga sa 200 ml mleka i umucen buter 375gr. Postupak filovanja- ide 1. kora pa fil, pa po njemu seckani ananas (400 gr), 2. kora pa fil, pa seckane visnje (400gr), 3. kora pa fil pa 100 gr seckanog lesnika, 4.kora pa fil preko cele torte pa 100gr seckanog badema.

#4 Barbara

Barbara

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 989 Postovi:

Objavljeno 29 December 2006 - 02:48 PM

red kaksa - red pudinga pa red keksa - red pudinga i slagmoja deca ovo najvise vole:D
Branko i Petra

#5 mammam

mammam

    Nikad ne ide kući

  • Administrators
  • 11142 Postovi:

Objavljeno 29 December 2006 - 07:04 PM

2 margarina umutiti sa600 g prah e?era i u tu smesu dodavati jedno po jedno od 18 umanaca.Dodati 600 g otopljene i prohla?ene \"Mena\" ?okolade.18 belanaca umutiti sa100 g prah e?era.Sjediniti obe smese i dodati 100 g mlevenog keksa.Smesu podeliti na pola. Malo vie od polovine ostaviti za fil, a od druge polovine peku se 4 kore.U pleh pokriven folijom, nauljen i posut branom sipa se jedna po jedna kaika fila.Kore se peku 7 - 10 minuta na 180 - 200 stepeni.Svaka kora se prohladi (stoje zasebno).Beli fil se napravi od 300 g laga ili lag kreme.Re?a se: kora, ostatak braon fila, beli fil i tako 4 puta.Odozgo lag.Torta je ogromna. ;)
'Objavljena
'Objavljena

#6 Goca

Goca

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 153 Postovi:

Objavljeno 29 December 2006 - 07:10 PM

mammam, necesverovati, ja vec napravila tortu, ali ladno bas tu, samo sto se moja zove Teodora torta... eto, ali u svakom slucaju hvala ti...

#7 jelka

jelka

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 8122 Postovi:

Objavljeno 29 December 2006 - 09:59 PM

Originalno postavio/la Barbarared kaksa - red pudinga pa red keksa - red pudinga i slagmoja deca ovo najvise vole:D

i mm tako?e, a i nema ba izbora jer ja jo uvek zazirem od torti, jo sam kod primitivnijih slatkia.
Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

#8 Maki

Maki

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 394 Postovi:

Objavljeno 30 December 2006 - 06:02 PM

E ja necu praviti nista pompezno za NG vec nesto prosto ovaj put:Dole poredjati plazma keks (ili piskote) umocen u mleko. Preko toga voce (kupine ili pomorandze il banane ili visnje ili...) pa fil: 2 pavlake i jogurt sa 100g secera umutiti pa dodati plazma mleveni keks oko 400g. Gore slag.

#9 sax

sax

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7723 Postovi:

Objavljeno 22 January 2007 - 07:23 PM

Evo torte ali ne za NG:)Potrebne su vam piskote koje ce te umakati u mleko i redjati u pleh ili tacnu... (tamo gde ce vam biti torta:))Prethodno umutiti 300gr slaga i jednu kiselu pavlaku i onda redjati - slag pa voce, slag pa voce i odozgo slag!!!Koje voce... moze jagode, moze visnje, maline... bananae.... STA VOLITE!!!!!p.s. torta za \"lenje\" domacice:)
Objavljena slikaObjavljena slika

Objavljena slikaObjavljena slika

#10 vesnakg

vesnakg

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 131 Postovi:

Objavljeno 24 February 2007 - 12:38 AM

Plazma torta600gr.slag krema0.5l kis.vode2-3 kis.pavlaketo umutiti,podeliti na dva dela.U jedan staviti 200gr.mlevene plazme,a u drugi 200gr.izrendane cokolade,moze od jagode.Redja se 450gr.plazme cele,natopljene mlekom.Jedan red plazma,pa fil sa mlevenom plazmom,pa red cele plazme,pa fil od cokolade.Moze i slag na kraju.Torta je stvarno velika i ukusnaCokolada tortaKORA.6 belanaca2 soljice secera2 soljice ulja50gr.rendane cokolade7 kasika brasnaprasak za pecivoFIL.6 zumanaca umutiti sa 3 kasike secera,kuvati na pari,dodati pola margarina i 50gr.cokolade.Kad se rastopi margarin i cokolada kuvati jos 5 min.Vruc fil na vrucu koru i preko izrendati 100gr.eurobloka.Slag na kraju
Objavljena slikaObjavljena slika

#11 Anja

Anja

    Posting Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1003 Postovi:

Objavljeno 20 May 2007 - 10:45 AM

Torta imam samo pola sata da te smu?kamEvo recepta:1. Izjurite u trenerici i bez minke (ali sa urednom frizurom) da kupite gotovu puslica koru 159 din; 2. umutite onaj dr. Oetker puding to ne mora da se kuva, mislim da se zove Galete, od vanile. Njega uvek imamo jer se stvarno umuti za 3 min kao to pie na kesici pa je zgodan za iznenadne goste;3. u puding ubacite 3 kesice vanilin e?era;4. posebno umutite slatku pavlaku (500 ml) i dodate e?era po elji. Ja uvek ubacim i dva krem fiksa, mada nije obavezno jer se torta brzo pojede;5. u puding umeate mlevene lenike (pe?ene), oko 150 g, i polako kaikom dodajete umu?enu slatku pavlaku (otprilike pola od spremljene koli?ine);6. krem rasporedite po kori;7. preko nare?ate jagode i pomalo ih pritisnete da urone u krem;8. preko jagoda treba da se pospe e?er u prahu, da kiselost jagoda ne pokvari krem, ali ga ja nisam imala pa sam istopila 3 tangle ?okolade sa 3 kaike mleka i umeala malo putera, i time prelila jagodice;9. onda ukrasiti preostalom slatkom pavlakom i jagodama. ja sam u polovinu ubacila ekstrat jagode i pravila one ki? arice koje deca i mm vole.Torta je ovako izgledala http://i89.photobuck..._0008.jpgEkstra je ukusna, dri se u friideru jer krem treba da bude kao sladoled. Ubacivanje preliva od ?okolade je ispalo fantasti?no jer kada se torta ise?e proarana je ?okoladom kao stracitela
Objavljena slikaObjavljena slika

#12 jelka

jelka

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 8122 Postovi:

Objavljeno 20 May 2007 - 09:13 PM

Bravo, majstore, mnogo mi se svi?a. Proba?u ?im kupim koru.
Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

#13 milicama

milicama

    Posting Freak

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1587 Postovi:

Objavljeno 21 May 2007 - 03:13 PM

Anja svaka cast na jednostavnosti,jedva cekam da je isprobamo...osecam da je njimi njama!!!:P
Objavljena slika

#14 Boka

Boka

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 79 Postovi:

Objavljeno 08 September 2007 - 10:25 PM

Zna li neko neki recept za posnu tortu?????Dimitriju je ro?endan 27.09. a to je Krstovdan, post je, a ja ne znam ni za jednu posnu tortu. Ako neko zna... poma�ite!!!
lypie.comObjavljena slika

#15 kujkuj

kujkuj

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 147 Postovi:

Objavljeno 24 September 2007 - 11:33 AM

Evo ja da stavim ovde sliku rodjendanske torte pa koga zanima recept....http://i152.photobucket.com/albums/s181/kujkuj/HPIM8802.jpg

#16 mammam

mammam

    Nikad ne ide kući

  • Administrators
  • 11142 Postovi:

Objavljeno 03 November 2007 - 02:05 PM

Našla sam odličan recept za jednu torticu, ali u njemu piše da se slatka pavlaka kuva. Je li neko to probao? recept
'Objavljena
'Objavljena

#17 SAM

SAM

    Nikad ne ide kući

  • Administrators
  • 7883 Postovi:

Objavljeno 03 November 2007 - 02:18 PM

Da, kuva se. Ja je koristim za pripremu nekih soseva za paste.
Objavljena slika

Objavljena slika

#18 jelka

jelka

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 8122 Postovi:

Objavljeno 03 November 2007 - 09:34 PM

I ja je kuvam za slana kuvana jela, nisam probala za tortu.
Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

#19 dinosaurce

dinosaurce

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 508 Postovi:

Objavljeno 05 December 2007 - 08:01 PM

Da nema neko recept za lesnik tortu?Jednom sam probala,izgleda da su korice od belanaca,secera,lesnika,a fil od zumanaca,margarina,secera kuvanih na pari,a filuje se tako sto se stavi zuti fil,pa na koru kojom ce se to pokriti stavi slag,pa se zalepi tom slagastom stranom,a pre toga se pospu lesnici mleveni po zutom filu.Vidi se lepo sta je,ali mi treba mera:zbunjen
Georginin drugi rodjendan je 11.08.2009.Novu bebu ocekujemo 12.08.2009.

#20 mamasha

mamasha

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3323 Postovi:

Objavljeno 06 December 2007 - 08:41 AM

Originalno postavio/la dinosaurceDa nema neko recept za lesnik tortu?Jednom sam probala,izgleda da su korice od belanaca,secera,lesnika,a fil od zumanaca,margarina,secera kuvanih na pari,a filuje se tako sto se stavi zuti fil,pa na koru kojom ce se to pokriti stavi slag,pa se zalepi tom slagastom stranom,a pre toga se pospu lesnici mleveni po zutom filu.Vidi se lepo sta je,ali mi treba mera:zbunjen

Ne znam da li je to tacno ta torta, ali je ova fenomenalna i zove se LESNIK TORTAKora: 10 belanaca 10 kasika secera 10 zumanaca 8 kasika ml.lesnika 4 kasike brasnaFil: 6 jaja 200 gr secera 250 gr margarina (maslaca) 200-250 gr lesnikaMasu za koru podeliti na pola i ispeci dve kore. Svaku podeliti na dva. Jaja i secer umutiti na pari. Posebno umutiti margarin + fil + lesnik (ostaviti malo za posipanje po torti). Filovati tortu.
Objavljena slika[/url]

Objavljena slika[/url]

Objavljena slika




0 korisnik/a čita ovu temu

0 članova, 0 posetilaca, 0 anonimnih korisnika