Idi na sadržaj




Fotografija

Zimnica


  • Please log in to reply
127 replies to this topic

#121 Mare*

Mare*

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7599 Postovi:

Objavljeno 17 September 2012 - 02:02 PM

Ma ja generalno mrzim da spremam tu zimnicu i stalno galamim na mamu. Pojede se to svake godine i ništa se ne baci, ali dok kupiš paprike pa ovo pa ono, pa se onda lomiš dok to pečeš, guliš i slično....tako da meni ta zimnica obično u oktobru na nos izađe. Ove godine nemam izbora. Mama i tata su cijelo ljeto ''njegovali'' baštu i zaista sve je kvalitetno tako da mi je žao da se to baca, a i ne mogu da je pustim da sama sve to pravi.
Objavljena slika
Objavljena slika



#122 SanjaV

SanjaV

    v.sanja

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5089 Postovi:

Objavljeno 17 September 2012 - 02:09 PM

Iskreno, ja bih pravila da ima ko da jede. Jedne godine sam napravila dzem od smokvica i bacila, nismo ga pojeli. Meni tegla dzema bude pola godine, ajvara takodje. Volimo krastavcice, njih nabavljamo za radnju i odlicni su, bez konzervansa, pa ni to ne pravimo. Ostalo... Napravicu sataras, pa zamrznuti, i iseckati svezu papriku, nju volim u svim kuvanim jelima. Ostalo pravi svekrva, pa svercujem preko granice :)
Objavljena slikaObjavljena slika
Objavljena slikaObjavljena slika

#123 nika

nika

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3575 Postovi:
  • LocationVojvodina

Objavljeno 17 September 2012 - 07:53 PM

Ove godine se mogu pohvaliti da ne možemo ući u špajz od zimnice 20 kg kornišona, 20kg pečene paprike za zamrzivač, 15 kg paradajzarice, 15kg crvene barene paprike , 36l kuvanog paradajza nekoliko tegli ljutih paprika, i još čekamo sirup od šipka i jagode da skuvamo za marmeladu!!!!

P7Egp2.png
0VAGp1.png


#124 kikaiogi

kikaiogi

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2131 Postovi:

Objavljeno 17 September 2012 - 08:38 PM

Mare,i moja sveki ima bastu,paprika i paradjz bas rodili, i mene zao da se baci....Imam jos da pravim, zasad sam stavila 1 turu ajvara,dzem od paradajza, dzem od sipka, ljutenicu,ljutu salatu od rendane sargarepe, paradjz u flase, papricice i kisele inanizala par venaca da se suse, presovanu pariku, peckanu papriku, lovacku salatu....Uf, a tek imam da stavljam.... Ranije nisam toliko, ali sada sveki samo salje :alsamglup Ajvar sigurno jos,kornisoni, karfiol, tursija, peglane i peckane paprike, u zamrzivac malo, dzem od paradjza, altko od smokvi i tresanja, sok od koprive,inakraju kupus....Valjda nisam nesto promasila....I sve se to pojede... :alsamglup
Posted Image
Posted Image

#125 vekiks

vekiks

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 10850 Postovi:

Objavljeno 17 September 2012 - 08:39 PM

Narucila (kao i prethodnih godina) ajvar, pindzur, cveklu, barenu papriku, krastavcice i sok od drenjina i aronije preko sindikata :)
Dzemove imam od prosle godine (od kajsije, kupina i malina), 4 tegle slatka od sumskih jagoda smo dobili od moje sestre - kupila je na Tari i PRELEPO JE!
A da se pohvalim da mi je zamrzivac pun paprika babura za punjenje i onih ispecenih koje uglavnom zimi pohujem :) Verovale ili ne - to nam je poklon od moje svekrve. Po prvi put u zivotu se zena setila da podeli sa nama ono sto sprema za sebe i supruga u enormnim kolicinama svake godine!
Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

#126 maza

maza

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4061 Postovi:
  • LocationBanjaluka

Objavljeno 18 September 2012 - 06:56 PM

Bravo za vrijedne mame!
Ubacila par vrecica satarasa i ispekla nekoliko kg crvenih paprika.

Mozda bih iduci mjesec mogla da navratim do nase Sanje i kupim koju trglu. ;)
Objavljena slika

#127 SanjaV

SanjaV

    v.sanja

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5089 Postovi:

Objavljeno 18 September 2012 - 07:09 PM

Hehehe ;)
Objavljena slikaObjavljena slika
Objavljena slikaObjavljena slika

#128 tanasija

tanasija

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6289 Postovi:
  • LocationKragujevac

Objavljeno 18 September 2012 - 10:12 PM

Ja sad razmisljam da kupim paprike i da ih ispecem u rerni i stavim u zamrzivac. Videla sam negde da Nata savetuje da ih ne ljustim, meni bi to savrseno odgovaralo. Ajvar bih spremala ali u selu, a posto je kuca izdata, sacekace jos koju godinu, mozda kupim od ovih zena sto prave. Razmisljam da ostavim sljive u zamrzivac i da skuvam malo dzema, ali to sam htela i od svog sezonskog voca pa nisam. Tako da cu verovatno da se zadrzim na nekoliko kesa pecene paprike i nekoliko kesa babure za punjenje i od koga je dosta je.
Objavljena slikaObjavljena slika
Objavljena slikaObjavljena slika




0 korisnik/a čita ovu temu

0 članova, 0 posetilaca, 0 anonimnih korisnika