Idi na sadržaj




Fotografija

Slatkisi


  • Please log in to reply
215 replies to this topic

#201 jelka

jelka

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7854 Postovi:

Objavljeno 20 October 2013 - 08:28 PM

Pravila sam ovaj kolač s kakaom i jogurtom. Super je, i jako jednostavan, samo mi se čini da je to malo previše šećera. Treba malo smanjiti, ili u kolaču, ili u onom sirupu.
Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika



#202 vekiks

vekiks

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 11079 Postovi:

Objavljeno 20 October 2013 - 08:30 PM

Ma smazala je ona bez mene ;-)
Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

#203 tanasija

tanasija

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6612 Postovi:
  • LocationKragujevac

Objavljeno 21 October 2013 - 09:15 AM

Ovo sa kakaom je extra, moze i B da jede, moram da spremim ovih dana.
Objavljena slikaObjavljena slika
Objavljena slikaObjavljena slika

#204 n9akovic

n9akovic

    Nikad ne ide kući

  • Administrators
  • 12858 Postovi:
  • LocationZeneva, Svajcarska / Genève, Suisse

Objavljeno 27 October 2013 - 11:41 AM

Ja sam danas pravila crumble sa jabukama po receptu mladog francuskog kuvara Sirila Linjaka (Cyril Lignac)

Sitno sam isekla 3 kisele jabuke
Posula ih sa dve kašike žutog šećera i cimetom i stavila ih u staklenu posudu koju sam prethodno namazala sa oko 20 grama putera.

Onda sam125 grama putera u mikrotalasnoj samo omekšala. U posebnoj činiji sam pomešala 150 grama brašna i 50 grama mlevenih lešnika i 150 grama žutog šećera (manje one dva kašike kojima sam posula jabuke). Kada še to dooobro pomešalo, dodala sam u onaj omekšali puter. Onda sam to fine izmesila. Smesa koju sam dobila j se onako kruni, nije testo. Onda sam to uzimala među prste i posipala preko jabuka. Baš onako kao prezle. I onda sam pekla u rerni, unapred zagrejanoj, na 210 oko 25 minuta (recept kaže 30-35), ali treba izvaditi i ranije ako je rerna jača, čim pobraoni gornji sloj.
Može se jesti toplo, mlako ili hladno. Da kuglom sladoleda od vanile ili ne, po izboru.

Isti recept može da se pravi sa breskvama, šljivama, kajsijama....
Objavljena slika Lilypie Fourth Birthday tickers

#205 bebara

bebara

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 9796 Postovi:

Objavljeno 27 October 2013 - 11:45 AM

Ja odo praviti rafaelo kocke...

Mammam ,je nesto slicno ovako sa jabukama postavljala u onoj temi brzo ,a fino...ali je vise nemamm.Pravila sam jednu zimu to bas cesto.
Objavljena slika Objavljena slika

#206 n9akovic

n9akovic

    Nikad ne ide kući

  • Administrators
  • 12858 Postovi:
  • LocationZeneva, Svajcarska / Genève, Suisse

Objavljeno 27 October 2013 - 01:02 PM

Crumble je bio odličan, samo treba staviti 6 jabuka... I možda manje šećera...
Objavljena slika Lilypie Fourth Birthday tickers

#207 bebara

bebara

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 9796 Postovi:

Objavljeno 27 October 2013 - 01:09 PM

I ja cekam da se moj kolac ohladi ,a prije toga odo malo leci...
Objavljena slika Objavljena slika

#208 jelka

jelka

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7854 Postovi:

Objavljeno 27 October 2013 - 08:27 PM

Nato, za koju je to otprilike veličinu posude?
Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

#209 n9akovic

n9akovic

    Nikad ne ide kući

  • Administrators
  • 12858 Postovi:
  • LocationZeneva, Svajcarska / Genève, Suisse

Objavljeno 27 October 2013 - 09:02 PM

Veličina A4 hartije
Objavljena slika Lilypie Fourth Birthday tickers

#210 jelka

jelka

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7854 Postovi:

Objavljeno 28 October 2013 - 07:30 AM

Hvala.
Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

#211 bebara

bebara

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 9796 Postovi:

Objavljeno 28 October 2013 - 10:25 AM

Brzinski...



http://snizenja.veza...mo-tri-sastojka
Objavljena slika Objavljena slika

#212 sandric84

sandric84

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6918 Postovi:
  • LocationBanja Luka

Objavljeno 23 November 2013 - 02:34 PM

Torta sa visnjama...socna i osvjezavajuca :)

Kora
6 jaja
200 g secera
1 dl ulja
150 g brasna
3 kasike kakaoa
4 kasike kuvane kafe
prasak za pecivo

Fil
7 dcl mlijeka
3 kasike ostrog brasna
3 kasike gustina
250 g margarina
250 g secera u prahu
kesica slaga
tegla kompota od visanja

(Ja nisam imala ostro pa sam stavila obicno obrasno i cetiri kasike gustina, fil je bio dobar! I inace ne stavljam ovoliko margarina i secera, mozda sam stavila po 200 grama ako ne i manje. I visnje sam koristila domace, iz zamrzivaca, kore sam posipala onim sto su visnje pustile kada su se odledile)

Za preliv: Dve kesice slaga sa ukusom vanile i 200 grama rendane cokolade


Priprema

Kora: 6 bjelanjaka umutiti sa 200 grama secera, dodavati jedno po jedno zumanjce i zatim dodati ulje, brasno, kakao,kafu i prasak za pecivo. Peci u okruglom kalupu i kada se kora ohladi presjeci je na pola.

FIl: 5 dcl mlijeka staviti da prokuha. U preostala 2 dcl umijesati brasno i gustin i zakuhati u mlijeku. Kada se fil ohladi dodati umucen margarin sa secerom. Posebno umutiti kesicu slaga i dodati ga u vec ohladjen fil (slag samo umijesati kasikom, ne mikserom).

Kore poprskati sokom od visanja i redati: Kora pa fil pa visnje pa kora pa fil pa sisnje i odozgo krema od vanile i rendana cokolada...Prijatno!
Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika

#213 Mare*

Mare*

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7758 Postovi:

Objavljeno 16 July 2014 - 08:05 AM

E ovako, evo recepta koji sam ja koristila da pravim domaći keks: http://www.coolinari...om/recept/kuki/

 

Recept je naravno pretrpio izvjesne izmjene, jer ja to volim tako. Stavila sam manje šećera, 2/3 čaše i koristila sam kristal šećer, a ne šećer u prahu. Koristila sam i maslac umjesto margarina.

 

E sad moram da se pohvalim da sam maslac pravila sama  :angel:

 

Mi kupujemo domaće mlijeko, koje kad se prokuva i ohladi u frižideru daje kajmak debljine oko pola centimetra. Taj kajmak je u početku jeo mm, ali mu je dosadilo. I onda sam dolazila u situaciju da mi se pokvari taj kajmak koji skinem sa mlijeka, pa sam malo istraživala i došla na ideju da taj kajmak umutim i dobila sam maslac.

 

Edit: Ja sam pekla na temperaturi od 190, 10-15 min. 


LdcBp1.png
CrL4p2.png


#214 tanasija

tanasija

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6612 Postovi:
  • LocationKragujevac

Objavljeno 23 July 2014 - 06:21 AM

Dal može ovo sa nekim drugim brasnom, na primer, pirincanim???


Objavljena slikaObjavljena slika
Objavljena slikaObjavljena slika

#215 Mare*

Mare*

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7758 Postovi:

Objavljeno 23 July 2014 - 08:54 AM

Ne znam tanasija, probaj na nekoj maloj količini. Uzmi pola mjere.


LdcBp1.png
CrL4p2.png


#216 tanasija

tanasija

    Nikad ne ide kući

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6612 Postovi:
  • LocationKragujevac

Objavljeno 24 July 2014 - 08:10 AM

Kupila sam juce pirincano brasno, danas ako stignem da probam da ispecem keksice.


Objavljena slikaObjavljena slika
Objavljena slikaObjavljena slika




0 korisnik/a čita ovu temu

0 članova, 0 posetilaca, 0 anonimnih korisnika