Forum - MojaBeba: Mirena - spirala - Forum - MojaBeba

Idi na sadržaj

• 9 Strane +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete početi novu temu
  • Ne možete dati odgovor na ovu temu

Mirena - spirala

#21 Korisnik nije na vezi   jelenav 

• Nikad ne ide kući
  • Grupa: Administrators
  • Učlanio se: 28-February 07
  • LocationNovi Sad

Objavljeno 07 February 2008 - 08:03 PM

Ono što je bitno je- da se mirena stavlja kad se ne želi rađati više dece, ako dođe do nekih komplikacija.Uostalom, svaka kontracepcija je bolja od abortusa.
0

#22 Korisnik nije na vezi   dinosaurce 

• Senior Member
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Members
  • Učlanio se: 31-October 07

Objavljeno 07 February 2008 - 08:40 PM

Pa to je meni nezgodno,pomisao da ako je do zaceca doslo,ona ne da da se zakaci.Da je samo da jaje izbaci,hajde,ali sta kad zakaci oplodjenu celiju?To me muci.A sigurno da mnogo puta do zaceca dodje,a da se ne zakaci prirodnim putem,pa oplodjena celija propadne ili bude izbacen putem odliva.
Georginin drugi rodjendan je 11.08.2009.Novu bebu ocekujemo 12.08.2009.
0

#23 Korisnik nije na vezi   djolence 

• Posting Freak
  • PipPipPipPipPip
  • Učlanio se: 11-October 06

Objavljeno 08 February 2008 - 08:07 AM

Ali zasto ti uopste zelis kontracepciju kad ti je zao sto \"izbacujes oplodjenu celiju\" ? :embaressed:o
Objavljena slikaObjavljena slika
0

#24 Korisnik nije na vezi   vilenjak 

• Nikad ne ide kući
  • PipPipPipPipPipPip
  • Učlanio se: 03-August 06

Objavljeno 25 February 2008 - 07:40 AM

Ja sam stavila spirali pre dva meseca i za sada je sve ok.Jedino sto mi je problem sto nesmem koristiti sad tampone jer navodno tampon moze da se zakaci za one koncice sto vise pa da se pomeri.
0

#25 Korisnik nije na vezi   iva-sa 

• Posting Freak
  • PipPipPipPipPip
  • Učlanio se: 28-August 08

Objavljeno 25 February 2008 - 08:08 PM

znam da moze svako da stavi spiralu ali neprija svima pa mora da se skine,neko ima obilno krvarenje i jednostavno mora da se skine,neciji organizam prihvati a neki odbaci,ja znam zenu koja je i pored spirale ostala u drugom stanju,kako komentarisete to?
Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika
0

#26 Korisnik nije na vezi   anja&milena 

• Posting Freak
  • PipPipPipPipPip
  • Učlanio se: 16-January 08

Objavljeno 25 February 2008 - 09:40 PM

Intrauterini uložak (spirala) sprječava uspješnu ugradnju oplođenog jajašca svojim mehaničko-kemijskim djelovanjem. Najrašireniji su intrauterini ulošci koji se sastoje od plastike obložene bakrom i stavljaju se u maternicu da spriječe spermije na putu do jajašca. U većini slučajeva obložen je bakarnom žičicom (klasična spirala) ili u novije vrijeme uložena u hormonski (gestagenski) cilindar.Prednosti su što intrauterini ulošci pružaju dugotrajnu kontracepciju kod koje je za ugradnju potrebno samo nekoliko minuta. Intrauterini uložak s progesteronom uz to smanjuje menstrualne bolove i obilne menstruacije. Smatra se jednom od najboljih i najsigurnijih metoda kontracepcije. Prije postavljanja spirale potreban je ginekološki pregled i papa test, a svakih šest mjeseci kontrola. Preporučuje se ženama koje su već rodile i u dugoj su i stabilnoj vezi s jednim partnerom (obostrana monogamija), te žele pričekati još nekoliko godina do sljedećeg djeteta. Trajnost intrauterinog uloška je oko pet godina, a zatrudnjeti se može odmah nakon što ga se izvadi.S druge strane kontracepcija intrauterinim uloškom ne preporučuje se ženama koje su imale upale u području male zdjelice. Intrauterini ulošci s bakrom ponekad uzrokuju obilnije menstruacije. Niti jedna vrsta spirale ne štiti od spolno prenosivih bolesti i ADIS- a. Ne štiti od izvanmaterične trudnoće (50% svih trudnoća kod spirale). Menstruacije mogu biti obilnije i bolnije. trajnost uloška je 3 - 5 godina.Ni jedna kontraceptivna metoda ne stiti od trudnoce 100%...Najpribliznija tome je pilula,u procentima 98% sigurna...
0

#27 Korisnik nije na vezi   sanja.s 

• Posting Freak
  • PipPipPipPipPip
  • Učlanio se: 03-May 11

Objavljeno 12 April 2009 - 01:20 AM

promenila sam 4 nijedna mi nije odgovarala ispadne mi a koristila sam;srebrnubakarnuplasticnui mirenujeednostavno je nadjem na vesu organizam ne prihvata
Objavljena slika
Objavljena slika
0

#28 Korisnik nije na vezi   sanja.s 

• Posting Freak
  • PipPipPipPipPip

Objavljeno 12 April 2009 - 01:21 AM

da a za tablete sam malo neodgovorna ne pazim kada treba da ih popijem a i plasim se hormona
Objavljena slika
Objavljena slika
0

#29 Korisnik nije na vezi   mammam 

• Nikad ne ide kući
  • Učlanio se: 03-September 06

Objavljeno 12 April 2009 - 12:39 PM

Citiraj

Originalno postavio/la ninaanapromenila sam 4 nijedna mi nije odgovarala ispadne mi a koristila sam;srebrnubakarnuplasticnui mirenujeednostavno je nadjem na vesu organizam ne prihvata
Četiri spirale si stavljala?Uf, ako ti je ispala prva, a to nije baš čest slučaj, zašto nisi odustala odmah?
Objavljena slika
Objavljena slika
0

#30 Korisnik nije na vezi   jelenav 

• Nikad ne ide kući
  • Učlanio se: 28-February 07
  • LocationNovi Sad

Objavljeno 12 April 2009 - 12:41 PM

Pa, mammam, ako ti jedna ispadne, može biti da dr nije dobro postavio. Ako su sve 4 ispale, onda imaš problem sa kontracepcijom. Šalim se. Mada to jeste nezgodno. Ne možeš se Čuvati ceo život.
0

#31 Korisnik nije na vezi   sanja.s 

• Posting Freak
  • PipPipPipPipPip

Objavljeno 13 April 2009 - 12:17 PM

uh za sada nam dobro ide .dr mi je rekao da mi organizam ne prihvata strano telo sta cu, sto se mora nije tesko.:D
Objavljena slika
Objavljena slika
0

#32 Korisnik nije na vezi   dan/noc 

• Posting Freak
  • PipPipPipPipPip
  • Učlanio se: 25-June 08

Objavljeno 13 April 2009 - 02:04 PM

Ja i mm se takodje samo \"cuvamo\".Prije trece trudnoce mi je dr rekla da imam ranicu na grlicu materice (to je od drugog porodjaja ostalo jer me nisu usili a je se malo cjepnula). Ne znam da li cu moci da stavim spiralu zbog toga ,mada jos nisam razgovarala sa dr. Nekako mi se cini da ne bih bila opustena ni sa spiralom.
Objavljena slika Objavljena slikaObjavljena slika
0

#33 Korisnik nije na vezi   stevajela 

• Posting Freak
  • PipPipPipPipPip
  • Učlanio se: 07-March 08

Objavljeno 13 April 2009 - 02:13 PM

Neka mi neko objasni u cemu je razlika ako spirala jajasce koje je oplodjeno\"samelje\" ili spreci da zivi dalje i lekara koji to isto oplodjeno jajasce iscupa iz zida materice,odnosno abortira???Ja ne vidim razliku.:D:puzzled:puzzled
0

#34 Korisnik nije na vezi   vekiks 

• Nikad ne ide kući
  • PipPipPipPipPipPip
  • Učlanio se: 04-October 07

Objavljeno 14 April 2009 - 09:34 AM

Cini mi se da ovo =MLEVENJE= pominje po drugi put kada je u pitanju ovaj vid kontracepcije.Mislim da bi ovde trebao da se obrati neki ginekolog kako bi strucno objasnio sve nedoumice oko spirale, a ja cu napisati ono sto sam saznala od svog oca i svog dr sa kojima sam se konsultovala oko izbora kontracepcije.Dakle, niko nikda anije pomenuo da je spirala vid prekida trudnoce-abortusa, vec je vid KONTRACEPCIJE.I o kom mlevenju pricate - ja sam razumela da spirala kao strano telo stalno izaziva konrakcije materice te sprecava zacece a ne ubija zaceti plod.Mislim...stvarnooooo.E sad, taj vid zastite je siguran oko 85% pa ko zeli da rizikuje...ili ce se odluciti da prekinuti snosaj bude dodatni vid kontracepcije.
Posted Image

Posted Image

Posted Image
0

#35 Korisnik nije na vezi   3xMAMA 

• Nikad ne ide kući
  • Učlanio se: 10-September 06

Objavljeno 14 April 2009 - 09:44 AM

Ovo vec ulazi u nesto drugo...Stevajelo, a zasto uopste voditi ljubav, ako ti djeca trenutno nisu u planu? Zamisli one silne plivace koji su mogli oploditi jajasca, a tako su tuzno i nesrecno zavrsili...
Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika
0

#36 Korisnik nije na vezi   stevajela 

• Posting Freak
  • PipPipPipPipPip

Objavljeno 14 April 2009 - 09:49 AM

Dobro Anja necemo sada da banalizujemo stvari.MIslim da mozda postoji neki humaniji vid kontracepcije,osim spirale.A kao sto videsmo iz postova nije bas ni sigurna.Znam i neke zene kojima je napravila poprilicne zdravstvene probleme.Kako god bilo,nisam pobornik spirale kao kontracepcionog sredstva.
0

#37 Korisnik nije na vezi   vekiks 

• Nikad ne ide kući
  • PipPipPipPipPipPip
  • Učlanio se: 04-October 07

Objavljeno 14 April 2009 - 09:54 AM

Koje zdrav. probleme? Zanima me jer sam ja stavila onu obicnu (nisam Mirenu hormonsku)?
Posted Image

Posted Image

Posted Image
0

#38 Korisnik nije na vezi   3xMAMA 

• Nikad ne ide kući

Objavljeno 14 April 2009 - 09:57 AM

Nemoj se ljutiti, ali podsjetila si me na jednu groznu knjigu koju sam procitala... a ne znam uopste zasto je dovrsih... autor je Biljana Spasic, a knjiga Svetinja zivota i cedomorstvo... tako se kod nje spominje to mljevenje i ostale razne grozote vezane za svaki vid kontracepcije (mada si ti vjerovatno to citala, ako ne, sigurno si obavjestena)... prosto da ti se smuci sex. I onda se pitam sta raditi?!
Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika
0

#39 Korisnik nije na vezi   stevajela 

• Posting Freak
  • PipPipPipPipPip

Objavljeno 14 April 2009 - 10:02 AM

Nisam cula ni za knjigu ni za autorku.Verujem da je gadno.Znas kako ljudi pisu sta hoce,na nama je da vrsimo selekciju sta cemo od toga citati.Ja takvu literaturu zaobilazim,ako nije pisana od strucnog lica.
0

#40 Korisnik nije na vezi   3xMAMA 

• Nikad ne ide kući

Objavljeno 14 April 2009 - 10:11 AM

Ne znam u kom smislu, ali je, kao, strucna... potrudila sam se da zaboravim na vrijeme.
Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika
0

Podeli ovu temu:

• 9 Strane +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Poslednja »
  • Ne možete početi novu temu