Idi na sadržaj
Most Liked Content


#78088 Sta je potrebno od papira za otvaranje igraonice

Posted by marry na 03 December 2008 - 12:20 AM

dakle,vec nekih mesec dana ja i mm pokusavamo da saznamo sta je potrebno da se sakupi od papira za igraonicu,koju planiramo da otvorimo PRVI u KV-u.posto tako nesto ovde nema,sve se zovu igraonice ali je to vrtic.pitala sam par njih sto drze te \"igraonice\" i svi kazu da je potrebno podosta papira a niko ne prica sta:sae kao da treba pare da im das kako bi progovorili! da platim necu a tek da molim ili da cupam nekom reci iz usta,nikako!trazila sam po netu cak i na sajtu ministarstva nema konkretno nista.da li neka od vas zna nesto o tome ili da li nekog poznaje da nas barem malo uvede u taj svet papirologije.svaka pomoc dobrodosla,hvala unapred!p.s.planiram sad neki dan da idem za bg pa da nekog tamo pitam ko stvarno drzi igraonicu.


#193201 Šta vam je izmamilo osmeh danas?

Posted by kikaiogi na 17 May 2012 - 11:49 AM

Ogi danas: Mama, deda mi je rekao da je Boris Stadic (Boris Tadic :bigsmile ) Crnogorac! Pa nije mama on crn, on je beo! :lol:


#54863 Anketa - Koje pelene vašoj bebi najviše odgovaraju?

Posted by mammam na 07 June 2008 - 10:13 PM

Tasa je dala predlog da postavimo jednu ovakvu anketu kako bi naša iskustva sa pelenama pomogla mamama da lakše naprave izbor pelena.Ja sam se setila ovih brendova koji su najčešći na našem tržištu, a ako pelena koje vi koristite nema na spisku dajte svoj glas u okviru teme.Imate pravo da glasate samo za jednu od ponuđenih marki.


#38068 Šta vam je izmamilo osmeh danas?

Posted by mammam na 20 December 2007 - 12:12 PM

Uspavljujem ja Srbu malopre i on naravno bla bla samo da ne bi zaspao.U jednom trenutku počne da me mazi po kosi, pa kaže \"Mama, imas vepu (lepu) kosu. Ko te sisa, tata?\" :D:D:DA onda, onako sanjiv, nastavlja da me mazi i kaže \"Mama, imas gavu (glavu)\".Kikotala sam se naglas.


#193215 Šta vam je izmamilo osmeh danas?

Posted by kata na 17 May 2012 - 01:21 PM

Pametice. :clapping:

Moj muž vodio Hanu na festival dečijih pozorišta. Sinoć, na facebooku:

Hana: "A što ona plače", Boris: "Zaljubila se u ovog a on nema pare". Hana: "Pa šta?", Boris: "Pa nema kinte da joj kupi čokoladu". Hana: "Pa šta ima veze, što joj ne pokloni cvet". Sledeći put joj za poklon donesite cveće, pa kad traži čokoladu, kašće joj se samo...


#54864 Anketa - Koje pelene vašoj bebi najviše odgovaraju?

Posted by stevajela na 07 June 2008 - 10:30 PM

Pampers,definitivno najbolje upijaju,nisu tvrde kada se napune i nijednom do sad nije bilo ojeda.


#40350 Šta vam je izmamilo osmeh danas?

Posted by mamus na 22 January 2008 - 03:38 PM

meni je ismeh izmamio moj mali sincic koji se jutros probudio ugledao tatu i rekao \"O nije ovo mama, mama gde si?\" a ja sam bila sa njegove druge strane:)


#36578 Šta vam je izmamilo osmeh danas?

Posted by Cvetic na 02 December 2007 - 08:06 PM

Bubi koja je na tatinu molbu tokom uspavljivanja da legne pored njega da bi zajedno hrkali - počela da hrče.


#193228 Šta vam je izmamilo osmeh danas?

Posted by jelka na 17 May 2012 - 02:20 PM

Ne znam šta mi je smešnije, Hanina pitanja ili tatini odgovori :) .

A Kalina i Mila su definitivno srodne duše, i mi baš ovih dana komentarišemo kako se pokazalo da se i ona nečega boji: buba, paukova, muva - užasava se!

Danas M čačka krastu na nozi i kaže: Imam kastavac.


#53068 Šta vam je izmamilo osmeh danas?

Posted by cura fina na 24 May 2008 - 03:18 PM

Ena je tražila da obuče-tri četvrtaste pantalone:P:P:P


#41289 Šta vam je izmamilo osmeh danas?

Posted by djolence na 30 January 2008 - 02:22 PM

Celo jutro se Djo svadja sa bakom i tatom (koji ga danas cuvaju). Oni jedno, on drugo...pobesneo je nacisto...Negde oko podne kaze mu baba: \"Djodjo ajde idemo da spavkamo\"...a on odgovara: \"Ajde, da vise ne svadjamo\" :P


#193302 Šta vam je izmamilo osmeh danas?

Posted by sandric84 na 18 May 2012 - 07:50 AM

Jao dobra je Ena!
Budim se ja sinoc oko 3 i imam sta da vidim. MArija skinula i potkosulju i gornji dio pidzame i spava na stomaku, otkivena, ljedja led ledena. Obucem ja nju i pokrijem, sve u snu.
Jutros je pitam sto se skinula a ona kaze "Pa isla sam na tusiranje, ne mogu se tusirati obucena" :P


#193236 Šta vam je izmamilo osmeh danas?

Posted by mammam na 17 May 2012 - 02:53 PM

Jao, svi su genijalni. :love

Sava objašnjava Srbi "Moj sok je od ULTRA vitamina!" - mulitivitamina. :D


#193205 Šta vam je izmamilo osmeh danas?

Posted by S&S na 17 May 2012 - 12:30 PM

Ogi pametnica. :)

S i ja:
Cujemo kako neko pali automobil (ne vidimo ga), ali mu ne uspijeva.
S:Mama jel ciko ne moze da upali auto?
Ja:Da.
S:Jel ciko nema goriva?
Ja:Opet da.
S:Nije bila plata, pa ne moze da kupi. :)


#192691 Šta vam je izmamilo osmeh danas?

Posted by jelka na 11 May 2012 - 10:04 PM

Ahahahahah...šta bi tu sve čika Frojd našao, Kato, Kato...ukapirala je Hana da se sa psiholozima ne treba zezati.

Moja Mila juče, kopa s nekom malom devojčicom pesak na igralištu. Dođe dečak, Lenkin vršnjak, hoće da ih otera jer je to njihov rov. One ga ne šljive, on pozove drugare. Dolaze 4 šestogodišnjaka sa motkama :shocked2 i kreću da zatrpavaju ono što su ove male iskopale. Ja sa strane posmatram. Mila skače, kreće da lupa nožicama o zemlju i viče: "Nije fej! Nije fej!"


#192457 Šta vam je izmamilo osmeh danas?

Posted by mammam na 09 May 2012 - 11:56 AM

Sava:
"Ja znam 5 Sava:
Sava J. (on sam), Sava T, Sava P. (drugari iz vrtića), Sava M. (sin moje prijateljice) i Sava S."

"Ko ti je taj Sava S?"

"Pa, Sveti Sava". :D :D :D


#192154 Šta vam je izmamilo osmeh danas?

Posted by Mare* na 05 May 2012 - 09:46 PM

Bravo za Savu legendu :)

Marija je opasna :)

Ja sam se danas smijala jer sam se sjetila jednog Filozofovog bisera....prošlo je od tada tri godine sigurno, ali me jedan događaj od 1. maja podsjetio na to. :)

Događaj 1: Pozvani smo bili kod svekijevaca na neko druženje, ne znam koji je bio povod i svekar je pripremio pečenje. I sad na stolu u kuhinji stoji pečena jagnjeća glava. Filozof zbunjen pita: ''mama zašto će deda da jede krokodila?'' :)

Događaj 2: Pozvani smo bili povodom rođendana na izlet a tu je bio organozovan i roštilj i pečenje. Opet jagnjetina na ražnju. Dolazi neko dijete i kaže: ''Jao mama ja neću da jedem dinosaurusa!'' :rofl:


#169972 Gleda li neko od nadleznih sta nam deca uce?

Posted by jelka na 08 November 2011 - 12:04 AM

Priča Nemušti jezik nalazi se u programu Ministarstva prosvete za osmi razred, dakle mora da postoji u svim čitankama. Ja sam je radila sa đacima pre možda dve nedelje. I uvek izazove polemiku na času, posebno taj deo sa prebijanjem trudne žene.

Poente postoje dve: prva se nalazi u prvom delu priče - čobanin je svojim požrtvovanjem (spasavanje zmije iz vatre) i skromnošću (nije se polakomio kad su mu ponuđeni bogati darovi) zaslužio poseban dar - nemušti jezik. Osim tzv. moralne pouke, ovaj deo je bitan jer se đacima uvodi teorijski pojam "internacionalnog" ili "lutajućeg" motiva - motiva koji se pojavljuje u različitim pričama raznih naroda sveta. Nemušti jezik - sposobnost razumevanja govora životinja jedan je od takvih motiva (Tarzan, Dr Dulitl i još svašta).
Poenta drugog dela priče - o tome kako se prevelika radoznalost ženama ne isplati jer mogu biti pretučene, vezana je za period i društveno uređenje u kojem je priča nastala. Mnoga književna dela moraju se tumačiti sa svešću o kontekstu u kojem su ponikla.
Treća, i možda najbitnija stvar vezana za ovu temu jeste sledeća: u bajkama funkcionišu zakoni drugačiji od onih koji funkcionišu u stvarnom svetu - koza seče vuku stomak, vadi jarića, pa trpa kamenje i zašiva vuka (šta bi rekli zaštitnici prava životinja?), kolje se i proždire na sve strane. A opet - one kod dece ne proizvode traumu. Ja sam prva Lenki ulepšavala sve te horor scene, dok nisam stala, razmislila i pročitala nekoliko tekstova na tu temu. Deci je to jasno - ubistvo, tuča, nasilje u bajci (kao i u crtanom - uvek deci navodim Peru kojota kao primer, ili Toma i Džerija) nisu isto što i nasilje u realnom svetu. Deca to osećaju, da li delom svog kolektivnog nesvesnog ili kako, nemam pojma - tek, znam da nemaju problem s tim. Koja je tačna funkcija ovakvih scena u bajkama - tu postoje mnoga tumačenja, meni je najbliže ono da je reč o tihoj pripremi za ulazak u stvarni svet. Zašto su takve scene (a ima ih skoro svaka bajka) često praćene humorom i zabavnim efektima (i u Nemuštom jeziku toga ima) - pretpostavljam da je reč o ublažavanju, ali ima i komplikovanijih psiholoških objašnjenja (naravno :P )

Na kraju, evo šta ja mislim - mislim da je priča "NEmušti jezik" važna, ali i povlači dosta veliki hazard u nastavi. Mislim da bi je trebalo prebaciti u srednju školu jer je za celu priču o funkciji i strukturi bajki prerano. Takođe, treba biti veoma, veoma, VEOMA, pažljiv pri tumačenju ovog teksta. Radila sam je mnogo puta do sad i uvek je bilo isto pri prvom čitanju - dečaci su navijali, devojčice se grozile. Posle razgovora, sve je leglo na mesto. Sve u svemu, ima jednostavnijih, a jednako važnih priča koje se mogu raditi sa osmacima, ali narodna priča bez neke vrste nasilja - teško da je zamisliva.


#193621 Šta vam je izmamilo osmeh danas?

Posted by vilenjak na 23 May 2012 - 06:40 AM

Stefan mi jutros uputio ruznu rec i sledi razgovor.
JA:Stefane to stvarno nije lepo ljuta sam na tebe
S:Pa dobro mama izvini ali i ti si meni nekad rekla ruznu rec
JA:ali ti si moje dete
S:Pa i ti si necije dete ti si dete moje babe ni ti ne smes govoriti ruzne reci
JA: :shocked2


#193372 Šta vam je izmamilo osmeh danas?

Posted by winterbaby na 19 May 2012 - 09:07 PM

Komšinica vozi bickl(nedelju dana starija od Nece), i hvali se: "Vidi Neco šta ja umem"
A majkinac :P da ne ostane nepohvaljen, dodaje o sebi: " A jaaa... kako jako umem da skačem po kVeVetu!!! I imam tVi godine! I blizu dvajes' kila!!!"

Aki, na pitanje da li je bio u Vrnjačkoj banji(na ekskurziji) odgovara: "Ne znam, bili smo u dve neke banje"
"Pa dobro, jesi li video neku veliku figuru vrapca sa kapom-šajkačom?" Pitam ja, računajući da mu je to u V. Banji zapalo za oko, a on kaže:" Nisam. Ali, dok smo bili u manastiru Ljubostinja, uleteo je vrabac unutra!"

Doneo svima po jedan privezak sa natpisom:"Za najboljeg brata/tatu/mamu"
Mami dodatno varjaču "Pozdrav iz Mataruške Banje"
Eto kako me dete vidi... Druga deca kupiju mamama minjuše i šminku :P B)